Címkék: 2015 | Dakar | Toyota

2015. január 05. hétfő, 14:46

 

Könnyebbek, gyorsabbak - ezt a tapasztalatot szűrték le az UNIQA Sandlander Team versenyzői az új autókkal kapcsolatban a Dakar első versenynapján, ahol Buenos Airesből Villa Carlos Pazba kellett eljutni.

Az argentin vidék szívébe egy épített versenypályán indult az út, ahol megannyi látványos ugrató és éles kanyar szórakoztatta a domboldalakat megtöltő közönséget.



"Nagyon jó, gyors pálya volt, az egész szelektív tetszett. Sok helyen lehetett nagy tempót menni és az autó is jól vizsgázott. Sokkal könnyebben vezethető és jól gyorsul. Gond nem volt vele, ahogy a csapat többi Toyotájával sem" - fejtette ki Sebestyén Sándor a célban.
Csapattársa, Dambinbaljir Jargalsaikhan élvezte élete első dakaros szelektívjét. "Nagyon jó volt, a fiúk nagyon értenek hozzá és összeszokott párost alkotnak. Jól megértettük egymást az autóban, kezdem érteni a magyar kifejezéseket, irányokat" - foglalta össze a mongol versenyző.
A Sebestyén Sándor vezette versenyautó kategóriája negyedik helyén, az abszolút a 66. helyen nyitotta a Dakart, a második autó Namchin Lkhamaáékkal a 107. helyen ért célba, míg az őket hátvédként kísérő Szaller Zoltán a 118. helyen érkezett.
Hétfőre extrém napot ígérnek a szervezők mind a távot, mind a hőmérsékletet illetően. San Juanig 625 kilométert tesznek meg az autósok, s ebből 518 lesz a mért szakasz.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER