Címkék: botrány | csalás | Volkswagen

2015. szeptember 23. szerda, 11:43

 

A múlt hét közölte pénteken az Egyesült Államok Környezetvédelmi Ügynöksége (EPA), hogy a Volkswagen olyan szoftvert telepített 482 ezer dízelüzemű járművébe, amelynek segítségével kijátszhatók a károsanyag-kibocsátásra vonatkozó amerikai előírások. Ennek kapcsán vizsgálatot rendelt el Franciaország is, hogy kiderült, a Volkswagen (VW) autógyár csalt bizonyos modelljei károsanyag-kibocsátását illetően.

Ségolene Royal francia környezetvédelmi miniszter azt kérte a francia autógyáraktól, hogy "győződjenek meg arról, hogy nem voltak ilyen gyakorlatok Franciaországban". MTI

Az Origo szerint: „Volkswagen Jetta TDI sokkal több káros anyagot bocsát ki a közúti teszteken, mint a próbapadon. Beszereztek egy kétliteres Passat TDI-t is, és a kiderült: a valóságban akár a negyvenszerese is lehet a nitrogénoxid-kibocsátás annak, amit a prospektusokban ígérnek.”
Az Egyesült Államok Környezetvédelmi Ügynöksége (EPA) szerint az amerikai tisztalevegő-törvény előírásait az alábbi dízelmotorral ellátott típusok sértették meg:
VW Jetta (2009–2014), VW Beetle (2009–2014), VW Golf (2009–2014), VW Passat (2014–2015), Audi A3 (2009–2015). Ezek a típusok a megengedett mértéket akár 40-szer meghaladó mértékben bocsátanak ki nitrogén-oxidokat, amelyek súlyosbítják az asztmát és más légúti betegségeket.

A Privátbankár kérdésként tette fel a Volkswagen átverte a hatóságot? Az autó észreveszi, ha épp tesztelik a károsanyag-kibocsátást: AZ EPA szerint a Volkswagenekben és az Audikban egy kifinomult algoritmus észleli, ha az autók kibocsátás-teljesítményét tesztelik, és ilyenkor kibocsátást csökkentő módba kapcsol.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER