Címkék: Renovo | Toyota

2022. február 02. szerda, 08:02

 

A Toyota leányvállalata, a Woven Planet Holdings felvásárolta a járműoperációs rendszereket fejlesztő Renovo Motorst.

 

 

 A felvásárlás célja, hogy a Toyota további erőforrásokkal támogassa a világszínvonalú technológiákat amelyek hozzájárulnak a globális mobilitás biztonságosabbá tételéhez.

A Woven Planet Holdings, a Toyota leányvállalata még tavaly év végén vásárolta fel a Szilikon-völgy egyik úttörő autóipari operációs rendszer fejlesztőjét, a Renovo-t. A Renovo speciális szoftvereket fejleszt, amelyek előmozdítják a Woven Planet egyik fontos célkitűzését, amely a bolygó leginkább programozható járműveinek létrehozása az Arene, azaz a Woven Planet nyílt járműfejlesztési platformja segítségével. Mindezt annak érdekében, hogy megvalósítsák a „mobilitás a szeretethez, biztonság az élethez” célkitűzés még tágabb értelmezését.

 

 

A felvásárlás mélyíti a Woven Planet erőforrásait, különösen az Arene esetében. A már eddig is ’elit’ kutatói csapat ugyanis így még tovább erősödött a komplett szoftveralapú járműinfrastruktúrák fejlesztésében jártas mérnökökkel, akik a világ legjobbjai közül valók. Ráadásul a Toyota olyan platformra és szoftverre tett szert amely már bizonyított több autógyártó platformján, ezzel jól illeszkedve a hardver-agnosztikus operációs rendszer létrehozásának céljához. Ezzel tehát az ipari partnerek erős, megalapozott technológiai ökoszisztémája jöhet létre. A Toyota által tavaly felvásárolt további vállalatokat követve a Renovo kiegészíti a Woven Planet azon stratégiáját, melynek célja az automatizált vezetési technológiák, az újgenerációs térképezés és a járműoperációs rendszerek világszínvonalú tehetségeinek összegyűjtése, ezzel biztosítva, hogy a Woven Planet képes legyen támogatni a jövő mobilitását.

„A Renovo felvásárlása támogatja a Woven Planet munkáját a világ mobilitásának átalakításában. A „mobilitás a szeretethez, biztonság az élethez” víziónk megvalósításának egy kulcsfontosságú pontja a világ leginkább programozható járműveinek megalkotása, így a járműszoftverek fejlesztésének leegyszerűsítésével mindenki számára megnyitva a lehetőséget a járműprogramozásra anélkül, hogy ez veszélyeztetné a biztonságot. A Renovo mély gyökerekkel rendelkezik ezen a területen, így rögtön felismertük a vállalat értékét és a benne rejlő lehetőségeket. A technikai és kulturális beilleszkedés nem is lehetett volna könnyebb, és mindannyian izgatottak vagyunk, hogy szakértelmünk és technológiánk egyesítésével az autóipari technológia új korszakát hozhatjuk el.” – fogalmaz az akvizíció kapcsán Nikos Michalakis, a Woven Planet Holdings szoftveres platformért felelős alelnöke.

„Lenyűgöz minket, amit a Woven Planet csapata felépített, és örömmel csatlakozunk hozzájuk holisztikus mobilitási megoldások megalkotásásában, amelyek valóban az emberiség javát szolgálják. Egyetlen közös cél érdekében dolgozunk, hogy létrehozzuk az iparág legszerteágazóbb szoftverét és autóipari technológiáit. A Woven Planet és a Toyota képében olyan társakra leltünk, akik elkötelezettek abban, hogy pontosan azt tegyük, amit mindig is szerettünk volna, globális szinten. Ez pedig nagyszerű érzéssel tölt el.” – teszi hozzá Christopher Heiser, a Renovo Motors vezérigazgatója.

 

 

 

A Woven Planet Holdingsról
A Woven Planet Group a szakértelem és az erőforrások gondosan összeállított elegyét képviseli, melynek célja, hogy életre keltse a „mobilitás a szeretethez, biztonság az élethez” elképzelést. Az automatizált vezetés, a robotika, az intelligens városok stb. innovációi és befektetései révén átalakítjuk az emberiség életmódját, működését és mozgását. Azért vagyunk, hogy biztonságos, összekapcsolt és fenntartható mobilitási megoldásokat tervezzünk, építsünk és szállítsunk, amelyek világszerte minden ember számára előnyösek. A 2018 -ban Toyota Research Institute - Advanced Development ("TRI -AD") néven alapított Woven Planet négy egymást kiegészítő társaságból áll: Woven Planet Holdings, Woven Core, Woven Alpha és Woven Capital.

A Renovo Motorsról
A Renovo egy díjnyertes autóipari szoftvercég, és az első kereskedelmi forgalomban elérhető adatkezelő platform megalkotója, amely lehetővé teszi az autógyártók számára, hogy folyamatosan tanulni tudjanak a sorozatgyártású autóik által gyűjtött információkból. A Renovo „teljes kör” megközelítése lehetővé teszi, hogy ezek az autógyártók olyan járművekkel örvendeztessék meg vásárlóikat, amelyek használatuk minden egyes napjával okosabbak és biztonságosabbak lesznek, növekszik a teljesítményük, valamint nő a megbízhatóságuk. Az ADAS és az információs, valamint szórakoztató funkciók fejlesztéseitől kezdve a kritikus biztonsági és potenciális garanciális problémák megoldásáig a Renovo minden egyes megtett kilométert tízszer értékesebbé tesz, hiszen minden kilométert arra használ, hogy a terméket, a felhasználót és ezek közös munkáját még jobbá tegye.


 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER