Címkék: Toyota Yaris

2022. január 11. kedd, 15:43

 

A Toyota Gazoo Racing versenyistálló nem csupán a világ legnagyobb autógyártójának motorsport programjáért felel: a Toyota utcai sportautóinak és a motorsport inspirálta személyautóinak fejlesztése is a feladatai közé tartozik.

 

 

 Előbbiekre kiváló például szolgálnak az elmúlt évek olyan Toyota sportautócsodái, mint a 17 év után feltámasztott GR Supra, vagy épp a megszületése után szinte azonnal ikonná váló GR Yaris (nem beszélve a hamarosan érkező GR86-ról), míg az utóbbiak sorába olyan modellek tartoznak, mint a Yaris GR Sport, C-HR GR Sport és az alapmodell mindhárom karosszériaváltozatában elérhető Corolla GR Sport. A Toyota Gazoo Racing most kép új modellel bővítené a különleges Toyota sportautók során: a most pénteken kezdődő Tokiói Autószalonon ünnepli világpremierjét a GR GT3 Concept és a végletekig kihegyezett, megújult GR Yaris.

 

 

 

A Toyota versenyistállója, az elmúlt években a versenypályákon sikert sikerre halmozó, a sportautórajongókat pedig a GR Yarishoz és a GR Suprához, illetve a hamarosan érkező GR86-hoz hasonló különleges sportautókkal kényeztető TOYOTA GAZOO Racing is a kiállítók között szerepel majd a 2022-es Tokiói Autószalonon, 2022. január 14-16. között a Makuhari Messe (Chiba City) rendezvényközpontban. A Toyota Gazoo Racing arra törekszik, hogy „egyre jobb, motorsport alapokra építkező autókat alkosson meg”, és ennek érdekében olyan kiemelt sorozatokban vesz részt, mint az FIA Rally Világbajnokság (WRC: 2018 – konstruktőri VB cím, 2019 – egyéni VB cím, 2020 – egyéni VB cím, 2021 – konstruktőri és egyéni VB cím) és az FIA Hosszútávú Világbajnokság (WEC: 2018/2019 – konstruktőri és egyéni VB cím, 2019/2020 – konstruktőri és egyéni VB cím, 2020/2021 – konstruktőri és egyéni VB cím), vagy épp a Dakar (2018: 2. hely, 2019: 1. hely, 2020: 2. hely, 2021: 2. hely, 2022: jelenleg is tart a verseny amelyben a Toyota az élen áll), mindemellett pedig országos rallykon és egyéb versenyeken is indul. A motorsportban szerzett tapasztalatokat, tudást és technológiát pedig a Toyota felhasználja az új sorozatgyártású modellek fejlesztése során.

Az idei Tokiói Autószalonon ünnepli világpremierjét a GR GT3 Concept, egy kifejezetten versenypályára született tanulmányautó, amely magában foglalja mindazt a tudást és kifinomult technológiát, amit a TGR a motorsportok világában megszerzett. A versenygép mellett pedig érkezik a végletekig kihegyezett, megújult GR Yaris modell is.
A motorsportok vonzerejének népszerűsítése érdekében a Toyota tokiói standján olyan versenyautók is láthatóak lesznek majd mint a 2021-ben, a WEC Hypercar kategóriájának első évében minden versenyen diadalmaskodó GR010 Hybrid, valamint más, hazai és nemzetközi sorozatokban – mint a Super GT, a Japán SUPER FORMULA Bajnokság és a Japán Rally Bajnokság – induló modellek. A fent felsorolt, a kiállításon résztvevő négykerekűeken kívül néhány alkatrész is látható lesz a GR Heritage Parts 2022-es kínálatából, amelyek azon ügyfelek számára lehetnek majd érdekesek, akik valóban szeretik és törődnek járműveikkel.

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER