Címkék: jövő | Toyota

2022. december 01. csütörtök, 13:46

 

A Toyota korábban már hírt adott arról, hogy az általa a Fuji egy lábánál épített zéró emissziós jövőváros, a Woven City az egészségtudatos táplálkozás mintavárosa is lesz, arra azonban talán kevesen számítottak, hogy társadalmi felelősségvállalás számos területén aktív környezettudatos japán autógyártó innovatív főzési technikákkal rukkol elő.

 

 

Márpedig ez történt: a Toyota a Rinnaival karöltve elkezdte felfezedni a hidrogénüzemű főzési módszereket, lássuk hát, milyen potenciál rejlik azokban az innovatív főzési technikákban, egyenesen Woven Cityből, amelyek egyszerre ízletesek és fenntarthatóak.

A Toyota, a Woven Planet és a Rinnai új együttműködésbe kezdett a hidrogén potenciálisan minden területen elterjeszthető új alkalmazására a sütés és főzés terén. Közös céljuk, hogy hozzájáruljanak a karbonsemlegességhez és népszerűsítsék a fenntarthatóbb módszereket. Ezt azáltal kívánják elérni, hogy valós tapasztalatokat tesznek elérhetővé hidrogénüzemű sütési és főzési módszerekkel Woven Cityben és környékén – a Toyota a Japánban, Shizuoka prefektúrában található Susonóban fejleszt egy működő laboratóriumot.
A Rinnai célja, hogy hozzájáruljon egy egészségesebb életmód és egy fenntarthatóbb társadalom megteremtéséhez az emberek számára világszerte. Ezen erőfeszítések részeként a Rinnai megalkotta az „Innovációs Kiáltvány 2050" című nyilatkozatát, amelynek célja a karbonsemlegesség elérése. 2022 májusában a Rinnai bejelentette a lakossági vízmelegítők 100 százalékban hidrogénüzemű technológiájának sikeres fejlesztését, és aktívan fejleszt számos egyéb hidrogénes berendezést.

 


A Toyota küldetése, hogy mobilitási vállalattá váljon, hozzájáruljon a fenntartható jövőhöz, és az elkövetkező generációkban jólétet teremtsen mindenki számára. Ennek az elképzelésnek a megvalósítása érdekében a Toyota megépíti Woven Cityt, ahol az emberek élhetnek, dolgozhatnak és szórakozhatnak, miközben a partnerek és a lakosok új találmányokat hoznak létre és tesztelnek. A fenntartható energia fejlesztése és hasznosítása a küldetés része, beleértve az új hidrogéntechnológiát, mint ígéretes lehetőséget a karbonsemlegesség felé, amely új mobilitási innovációkkal kombinálva az élet szerves részévé válik majd.
A Rinnai, a Toyota és a Woven Planet komoly célként tűzte ki a hidrogén alkalmazásának kiterjesztését és a globális karbonsemlegesség elérését. Ezúttal a sütést és főzést célozták meg közösen, hogy igazolják a hidrogénenergia otthonokban nyújtott képességeit, valamint kényelmét, hasznosságát és értékét – a mindennapi életre gyakorolt általános pozitív hatását. A cégek együttműködve tudományos megközelítést alkalmaznak, és minden lehetséges módot feltárnak annak érdekében, hogy elősegítsék a hidrogénüzemű főzés népszerűségének növelését, mint az ételkészítés új, előnyös megközelítését. A legbiztonságosabb és leghatékonyabb égetési módszerekre összpontosítanak, amelyek optimalizálják az összetevők ízét és állagát anélkül, hogy széndioxidot bocsátanának ki a főzési folyamat során.

„Az energiával foglalkozó gyártóként erősen azonosulunk a Toyota jövőképével, és nagyon örülünk, hogy együttműködhetünk a Woven City projektben. Mivel a Rinnai olyan otthoni használatra kínál termékeket, amelyek szorosan kapcsolódnak a mindennapi élethez, úgy érezzük, hogy ez a közös fejlesztés lehetővé teszi számunkra, hogy kiaknázzuk erősségeinket a főzőberendezések terén, és még jobban hozzájáruljunk a globális környezet védelméhez. Örülünk, hogy egy ilyen tartalmas projekt részesei lehetünk, és minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy támogassuk Woven Cityt a karbonsemlegesség elérésére irányuló erőfeszítéseiben." – avat be Rinnai elnöke és ügyvezető igazgatója, Hiroyasu Naito.

„A jelenlegi propánon vagy földgázon alapuló főzési módszerek széndioxidot bocsátanak ki. Ezért fejlesztünk új, hidrogénnel működő főzési módszereket. hogy ezzel ajtót nyissunk a fenntartható, ízletes ételélmények előtt. Nagyon izgatottak vagyunk, hogy Rinnaival, a főzőberendezések specialistájával dolgozhatunk együtt, hogy felfedezzük a hidrogén olyan újszerű felhasználási lehetőségeit, amelyek a jövő fenntartható társadalmának alapjává válhatnak." – teszi hozzá James Kuffner, a Toyota igazgatósági tagja és digitális vezérigazgató-helyettese, valamint a Woven Planet, vezérigazgatója.

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER