Címkék: RAV4 | Toyota

2021. szeptember 30. csütörtök, 18:53

 

A Toyota az új RAV4 Adventure modellváltozattal fokozza tovább a RAV4 SUV képességeit.

 

 

Az új orrkialakítás, az első és oldalsó toldatok és az új higanyszürke tetőszín marcona stílust kölcsönöz az autónak. Az alapfelszereltség része a hibrid hajtáslánc intelligens összkerékhajtási rendszerrel (AWD-i). A RAV4 Adventure a teljes RAV4 kínálathoz elérhető frissítéseket tartalmaz, beleértve a LED projektoros fényszórókat, az új, jellegzetes grafikát kapott nappali menetfényeket, a fokozott komfortot az utastérben és a továbbfejlesztett kényelmi opciókat.

 

 

A Toyota a RAV4 Adventure modellváltozat bemutatásával szélesíti még tovább a RAV4 valódi SUV kiállásából származó előnyöket. Az új kivitel a már meglévő palettához csatlakozik, és a „juss el bárhová” mottó szellemét erősítve biztosít marcona megjelenést, felkészítve az autót a természet meghódítására. Ezzel az új verzióval új vásárlókat kíván megszólítani a Toyota, akik olyan autót szeretnének, amivel kiélhetik a szabadság iránti vágyukat az aszfaltot elhagyva, de közben szeretnék kihasználni a Toyota hibrid technológiájában rejlő hatékonyságot és teljesítményt is. A RAV4 Adventure nem hagy kétséget szándékai felől a sokkal funkcionálisabb orrkialakításával. Az új megjelenés a teljesen fekete hűtőráccsal sokkal nagyobb hatást gyakorol a szemlélőkre, míg a Toyota embléma még nagyobb hangsúlyt kapott azzal, hogy a hűtőrács tetejéről annak közepére került a dupla vízszintes keresztlécre. A jármű tekintélyt parancsoló megjelenését és SUV képességeit a ködlámpák fekete keretbe helyezésével és a világos, ezüstszínű alsó védőelemekkel hangsúlyozták ki még jobban. A hatást a szélesebb kerékjárati ívek és az új, 19 colos, mattszürke könnyűfém keréktárcsák teszik teljessé. Hátul is ezüstszínű védőelemekkel találkozhatunk, és a RAV4 Adventure egyedi kéttónusú fényezéssel is elérhető lesz. Utóbbi az Olívazöld árnyalatot kombinálja a higanyszürke tetővel, A-oszlopokkal és hátsó légterelővel, ezzel emléket állítva a Toyota klasszikus, világos színű tetővel rendelkező FJ40 Land Cruiser modelljének.

Az utastérben egyedi kárpitozást kaptak az ülések: a sima tapintású, fekete szintetikus bőrt narancssárga kontrasztvarrással tették még látványosabbá, a háttámlán és az ülőlapon található dombormintákról már nem is beszélve. A küszöbdíszlécekre pedig felkerült a RAV4 Adventuretípusjelzés. A RAV4 Adventure-t a Toyota negyedik generációs hibrid technológiája hajtja, amely az alapfelszereltség részeként intelligens összkerékhajtási rendszert is kapott, amit egy kisebb elektromotor biztosít a hátsó tengelyen. A hatékony, ugyanakkor erős hibrid hajtáslánc elektromotorok és egy 2,5 literes, négyhengeres benzinmotor – amely a világ egyik legjobb termikus hatásfokával rendelkező erőforrása – kombinációjából nyeri 222 lóerejét. Az AWD-i rendszer emellett 1650 kilogrammos fékezett utánfutó vontatását teszi lehetővé.

 


Az újdonságon olyan friss elemek is megjelentek, melyek később a teljes RAV4 palettához elérhetőek lesznek. Ilyenek az új, projektoros LED fényszórók és a LED-es ködlámpák, de az új, 10 küllős könnyűfém keréktárcsa is ide tartozik, amely a hibrid és a benzines változatokhoz egyaránt elérhető lesz, a Mid felszereltség esetén fényes ezüst színben, míg a Style modellváltozatnál fényes feketében. Az utastérben a komfortszint és a kényelem fokozásán van a hangsúly: LED világítás, elektromos ülésállítás az első utas számára, kivilágított ablakkezelő gombok és a mobiltelefonok menet közbeni töltése érdekében új, C-típusú USB csatlakozók teszik teljessé a képet. Ezeknek a változtatásoknak a célja, hogy megőrizzék a világ legkelendőbb SUV modelljének töretlen sikerét. 1994-ben az eredeti RAV4 új piacot teremtett: a személyautós kezelhetőséggel rendelkező szabadidős SUV járművekét. Ez pedig olyan áttörés volt, amely azóta több mint kétmillió eladott autót jelentett. Az újító szellem pedig azóta is elkíséri a modellt, amely kategóriájában először kínált hibrid hajtásláncot, napjainkban pedig a legkelendőbb elektrifikált SUV a piacon.
Az új Toyota RAV4 Adventure és a frissített RAV4 modellek európai kiszállítása 2022 első negyedében kezdődik meg.


 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER