Címkék: Goodwood | Toyota

2021. július 08. csütörtök, 15:48

 

A mától vasárnapig, július 8-11 között megrendezésre kerülő 2021-es Goodwood Festival of Speed ad helyet a Toyota GR 86 dinamikus világpremierjének.

 

 

Ezzel az új Toyota GR 86 a világ egyik legjobban várt sportautójaként elsőként ezen a nyáron, a Goodwood Festival of Speed aszfaltcsíkján, most hétvégén lesz látható mozgás közben.

A felfokozott várakozások övezte kupé premierjével létrejön az új mesterhármas, vagyis a Toyota Gazoo Racinggel közösen fejlesztett globális modelltrió, amely azt a motorsportból érkező mérnöki tapasztalatot és tervezési filozófiát hasznosítja, amely megannyi elismerést hozott a GR Supra és a GR Yaris számára. A GR 86 részvétele a július 8-tól 11-ig tartott Goodwood Festival of Speed rendezvényen korai előzetest nyújt a modellről, amely 2022-ben érkezik a márkakereskedésekbe.

 

 

 

A modell a fesztivál „Első pillantás” bemutatójának keretében a híres goodwoodi hegyi pályán mutatja meg kivételes menetdinamikáját és kanyarképességeit, professzionális pilótával a volán mögött. A fesztivál résztvevői menet közben vehetik szemügyre az autót a Goodwood Hillen, majd közelről is megismerkedhetnek vele a First Glance Paddockban. A GR 86 elsőként idén áprilisban mutatkozott be egy online prezentáció keretében, tulajdonságait tekintve pedig a többszörös díjnyertes GT86 képességeire épít, vagyis a vezetés színtiszta élvezetét helyezi a középpontba.


Az új autó megörökölte elődje alapvető karakterét, és egy olyan sportautóként érkezik, amely a vezető parancsait élménydús, hozzáférhető és könnyen kezelhető válaszokkal jutalmazza. A modell megőrzi a klasszikus orrmotoros, hátsókerékhajtású felépítést, de új, minden eddiginél erőteljesebb, 2,4 literes négyhengeres boxermotort kap. Méretei szinte azonosak elődjével, azonban 50 százalékkal nagyobb torziós merevsége még jobb menetdinamikát és kormányzást biztosít. A súlycsökkentés is kiemelt szerepet kapott; az alumínium tető- és karosszériapanelek felhasználása a kategóriájának legkönnyebb négyüléses kupéját eredményezte (üres tömege előreláthatólag mindössze 1270 kg lesz). A TOYOTA GAZOO Racing motorsport sikerei emlékeztetnek a precízen megmunkált aerodinamikai elemek, mint például az első légbeömlők és légterelők. A futómű elöl MacPherson rugóstagokkal, hátul pedig kettős keresztlengőkaros kialakítással büszkélkedhet, a kerékjárati íveket pedig 215/40 R18-as abroncsoknak helyet adó 18 colos keréktárcsák töltik ki. Az új modell a Toyota Motor Corporation és a Subaru Corporation közös fejlesztése, amely már a két cég által 2019 szeptemberében között új üzleti és vállalkozási együttműködés keretében jött létre.


A GR 86 a Toyota GR Supra példáját követi, amely szintén a Festival of Speed keretében ünnepelhette dinamikus világpremierjét; a kétüléses kupé 2018-ban hódította meg a goodwoodi aszfaltcsíkot. A Toyota GT86 szintén korán tiszteletét tette itt, és piaci bevezetése előtt a 2012-es újdonságok egyik sztárja volt a fesztiválon. A GT86-ból világszerte mintegy 200.000 példány készült, amelyek közül számos modell a motorsport különböző ágában, így például a GT versenyzésben, a rallyban és egymárkás bajnokságokban állt rajthoz.

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER