Címkék: hibrid | Toyota Yaris

2021. március 30. kedd, 05:30

 

Már a Toyota vadonatúj, hibrid hajtású B-kategóriás SUV-ja, a Yaris Cross európai forgalmazásának megkezdése előtt bemutatkozik a robusztusabb külső megjelenésű és egyedi utasterű Yaris Cross Adventure modellváltozat.

 

 

 Az Adventure változat leggazdagabb felszereltségű Premiere Edition kivitele exkluzív kárpitokat és tartozékokat kínál, az autó a Yaris Cross forgalmazásának első 12 hónapjában lesz kapható. A felszereltségben olyan tételek szerepelnek, mint az AWD-i intelligens elektromos összkerékhajtás, a Toyota Smart Connect, a Toyota Teammate fejlett parkolássegítő rendszer és a Toyota Smart Cargo. Az Adventure és a Premiere Edition változatok a már korábban, a Yaris Cross világpremiere idején bemutatott alapváltozat mellett jelennek meg a kínálatban. Az előrendeléseket a tervek szerint az értékesítés szeptemberi indulása előtt, 2021 második negyedévének elejétől kezdik el felvenni a márkakereskedések.

 

 

 

A vadonatúj Toyota Yaris Cross hamisítatlan SUV-vérvonalát még inkább kihangsúlyozza a most bemutatott Adventure modellváltozat. A hibrid hajtású, B-kategóriás SUV új kivitele látványosan különbözik az alap változattól, amit a modell 2020-as világpremierén ismert meg a nagyközönség. Az Adventure hatásosan hangsúlyozza ki a Yaris Cross sokoldalúságát, vagyis hogy ugyanannyira otthonosan mozog a nagyvárosok forgatagában, mint a természetben és a nyílt utakon. Az új változat külső megjelenését egy első aláfutásgátló és egy hátsó lökhárítóvédő lemezbetét varázsolja még robusztusabbá, és a hatást tovább erősítik a szériában kínált ezüstszínű tetősínek és a sötétszürkére fényezett, 18 colos könnyűfém keréktárcsák. A Yaris Cross Adventure kabinjának legmarkánsabb dizájn-elemei a zongoralakk színű betétek és a fekete tetőkárpit. A jól tartó ülések bőrhatású kárpitozását Adventure mintázat díszíti. A fekete, lágy tapintású műszerfalon és az ajtókárpitokon egy látványos dekorációs csík fut végig, amit a Yaris Cross jellegzetes Warm Gold árnyalatára fényeznek. A kormánykerék borítása és a váltókar szoknyája bőrből készül.

Yaris Cross Premiere Edition
Az Adventure modellváltozat leggazdagabb felszereltségű kivitele a Premiere Edition, exkluzív bőr üléskárpitozással és egyedi 18 colos, csiszolt felületű könnyűfém keréktárcsákkal. Az autó alapfelszereltségében a motoros mozgatású, lábmozdulattal nyitható csomagtérajtó is szerepel, akárcsak a head-up kijelző és a kéttónusú színvilág. A korlátozott darabszámban gyártott Premiere Edition a Yaris Cross forgalmazásának első 12 hónapjában lesz kapható.

Yaris Cross – egyszerre városi autó és SUV
Bár az új ferdehátú Yaris modell GA-B padlólemezére épül, a Yaris Cross magasabb üléspozíciót és emelt hasmagasságot kínál, hűen ahhoz az SUV-hagyományhoz, ami a világ első és legkeresettebb szabadidő-autója, a RAV4 alapozott meg, és a Toyota C-HR kompakt crossover gyarapított tovább. A padlólemez kimagasló merevséget, alacsony súlypontot és jól kiegyensúlyozott futóművet biztosít, így az erre épült autók élvezetesen és stabilan irányíthatók, miközben kényelmesen rugóznak. A Yaris Cross mindegyik változata megrendelhető hibrid hajtással is, amelynek alapja az új Yaris ferdehátúban bemutatott 116 lóerős, 1,5 literes Atkinson-ciklusú, negyedik generációs rendszer. A hajtáslánc rendkívül hatékonynak ígérkezik: a Yaris Cross elsőkerékhajtású kivitele várhatóan 100 g/km körüli CO₂-kibocsátással halad majd, és az AWD-i modellek emissziója is 110 g/km alatt marad. A magasabb felszereltségi szinteken elöl-hátul LED-világítás működik (hátul szekvenciális irányjelzőkkel), és az autókat robusztus küszöbelemek és kerékjárat-szélesítések díszítik. Az oldalvédő elemeken – az autó fényezésétől függően – ezüstszínű vagy Warm Gold árnyalatú Yaris Cross betét látható.

 

 

 

Intelligens összkerékhajtás
A Yaris Cross az egyetlen kompakt hibrid SUV, amely intelligens összkerékhajtást (AWD-i) kínál; a rendszer a pillanatnyi útviszonyoktól függően automatikusan kapcsol az elsőkerékhajtás és a négykerékhajtás között, hatásosan fokozva ezzel az utasok biztonságát. Ráadásul az intelligens összkerékhajtáshoz alapáron jár egy manuális üzemmódkapcsoló, amellyel a vezető kiválaszthatja a menetstabilitást tovább javító Trail és Snow beállításokat is. Az elektromos, intelligens összkerékhajtás (AWD-i) kompakt és kis tömegű, ezért nem rontja a Yaris Cross kategóriaelső üzemanyag-fogyasztását, mégis extra stabilitást és tapadást biztosít a rossz minőségű vagy csúszós utakon.

Toyota Smart Connect
A Yaris Cross megbízható vezeték nélküli mobileszköz-csatlakoztatást biztosít vásárlóinak a Toyota Smart Connect révén, első ízben kínálva szabványos, eszközök közötti kereszttámogatást egy nagy sorozatban gyártott Toyota modellben. A nagyméretű, 9 colos, nagy felbontású multimédia kijelzőről kezelhető a navigációs rendszer, ami a felhőalapú élő térképfrissítéseknek, a valós idejű közlekedési információknak és a POI-pontok online keresésének köszönhetően praktikusan és gyorsan használható. A MyT okostelefon-alkalmazással a Yaris Cross tulajdonosai még otthon összeállíthatják és elküldhetik autójuk rendszerébe útiterveiket, emellett pedig távirányítással is zárhatják-nyithatják az ajtókat.

Toyota Teammate fejlett parkolássegítő rendszer
A Toyota Teammate fejlett parkolássegítő rendszer a biztonság és a kényelem új szintjét nyújtja a zsúfolt nagyvárosokban. A félautomata parkolórendszer 360 fokos képet ad a jármű környezetéről, és egyértelmű utasításai segítségével a vezető fölösleges kormánymozdulatok, gáz- és fékparancsok nélkül állhat be a parkolóhelyre. A 360 fokos panoráma kamera mellett a fejlett félautomata parkolórendszerhez alapáron jár a holttérfigyelő, a hátsó keresztirányú forgalomfelügyelet automatikus fékezéssel, illetve az intelligens távolságmérő radar automatikus fékezéssel, amelyek szintén nagyban megkönnyítik a városi autóhasználatot.

Toyota Smart Cargo
A Yaris Cross praktikus és sokoldalú használhatóságát tovább fokozza a lábmozdulattal működtethető, motoros mozgatású csomagtérajtó, valamint az ötletes csomagtérpadló, ami nemcsak több magasságban állítható be, hanem két részre is osztható, hogy a vezető kialakíthasson egy biztonságos, padló alatti tárolórekeszt vagy nagy mértékben kibővíthesse a csomagteret. A hátsó szakasz ráadásul tovább bővíthető a 40:20:40 arányban osztott üléstámlák külön-külön ledöntésével, így az autóban jól elférnek a sílécek, a kerékpárok vagy a kirándulás egyéb kellékei, és ezek a nagyméretű tárgyak biztonságosan rögzíthetők is a lekötő gyűrűkhöz. Az európai vásárlók számára tervezett és a Toyota franciaországi Valenciennes üzemében gyártott új Yaris Cross modellre az előrendeléseket az értékesítés szeptemberi indulása előtt, 2021 második negyedévének elejétől kezdik el felvenni a márkakereskedések.

 

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER