Címkék: Daihatsu | Toyota | vállalat

2017. január 05. csütörtök, 12:45

 

A Toyota és száz százalékos tulajdonú leányvállalata, a Daihatsu új közös vállalata, a feltörekvő piacokra szánt kompakt modelleket gyártó Emerging-market Compact Car Company január 1-ével kezdete meg a működését.

 

A feltörekvő piacok egyre növekvő fontosságának figyelembe vételével az új vállalat célkitűzése, hogy a szokásos gyakorlat és a jogszabályok alapján olyan gyártási folyamatokat honosítson meg, amelyek révén egyre jobb és versenyképesebb autók gyárthatók, méghozzá a Daihatsu termékfilozófiája alapján, amely megfizethető és kiváló minőségű járművek előállítására törekszik.

Az új vállalat három részleget foglal magában: a termék- és üzlettervező részleget, a termékfejlesztő részleget és a minőségbiztosítási részleget. Emellett a Toyota Motor Asia Pacific Engineering and Manufacturing Co., Ltd. (TMAP-EM) új néven, Toyota Daihatsu Engineering and Manufacturing Co., Ltd. (TDEM) elnevezéssel működik tovább az új vállalat szervezeti egységeként. A termék- és üzlettervező részleg a Toyota és a Daihatsu tevékenységeit összehangolva irányítja majd a terméktervezést és az üzleti folyamatok tervezését, valamint javaslatokat tesz a Toyota termékkínálatának bevezetésére és az általános stratégiára a feltörekvő piacokon. Bár alapvetően a Daihatsu feladata lesz a feltörekvő piacokra szánt kompakt modellek termékfejlesztése, a termékfejlesztő részleg és a minőségbiztosítási részleg a Toyota márkájú járművek végső termékfejlesztésében és minőségbiztosításában is részt vesz. Az új cég megalapítását követően a TMAP-EM – amely eddig a helyi gyártású Toyoták fejlesztési, logisztikai és gyártás-előkészítési feladatait végezte – a feltörekvő piacokra készülő, Daihatsu-alapú kompakt autók gyártásának támogatásáért lesz felelős.
Az új vállalat elnökéül Masanori Mitsuit, a Daihatsu elnökét és Shinya Koterát, a Toyota ügyvezetőjét nevezték ki.

Az új vállalat szervezeti felépítését az alábbi ábra mutatja be: 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER