Címkék: 2016 | 2017 | eredmények | Lexus | Toyota

2017. január 02. hétfő, 12:33

 

A Toyota és prémium márkája, a Lexus mellett a Daihatsu és Hino márkákat is forgalmazó Toyota Motor Corporation megosztotta a 2016-os év eredményeivel, illetve a 2017-es évvel kapcsolatos előzetes értékesítési várakozásait.

 

A Toyota Motor Corporation közzétette 2016-os eredmény előrejelzését és a 2017-es évre vonatkozó értékesítési és gyártási terveit, beleértve a Daihatsu Motor Co., Ltd. és a Hino Motors, Ltd., leányvállalatokra vonatkozó terveket is.




Hazánkban egyébiránt a vállalat kimagasló sikereket ért el a 2016-os évben: Toyotából közel 40%-al, addig Lexusból pedig közel 60%-al talált több új autó gazdára, mint az előző évben, miközben a piac csupán közel 24%-al növekedett. Ehhez vélhetően nem kis mértékben járult hozzá a tavalyi évben bemutatott 6 új Toyota (köztük a márka haszongépjármű portfólióját teljesen megújító új Hilux és Proace, valamint a hybrid értékesítések lendületét tovább erősítő új Prius, RAV4 és C-HR) és 2 új Lexus (köztük az elképesztően sikeresnek bizonyuló RX) modell.
Világszintű eredmény előrejelzésében a vállalat így közel 10,1 millió új autó értékesítésével számol a 2016-os évre, ami jó eséllyel elegendő lesz arra, hogy továbbra is megőrizze világelső pozícióját.




A 2017-es évre a vállalat enyhe növekedéssel, 10,2 millió új gépjármű értékesítésével számol, hozzátéve, hogy ezeket az értékeket a jelenleg rendelkezésre álló információk és egyéb tényezők alapján állapították meg, így, tekintettel arra, hogy a világpiacon folyamatos változnak a feltételek és a körülmények, ezek csupán előzetes becslésnek tekinthetőek.




 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER