Címkék: autósiskola | gyerekautó | Toyota

2017. május 29. hétfő, 18:15

 

A Toyota mini autósiskolát nyit a 2017-es Nemzetközi Tokiói Játékkiállításon. A vállalat célja, hogy már kiskorukban megismertesse a gyermekeket a biztonságos közlekedés szabályaival, hozzájárulva ahhoz, hogy felnőve felelős és tudatos vezetők válhassanak belőlük.

 

A 2017-es Nemzetközi Tokiói Játékkiállításon a társadalmi felelősségvállalás és a biztonságos közlekedés egyik élharcosaként ismert Toyota felállít egy standot, ahol a szülők és gyermekeik kipróbálhatják, milyen élményt jelent a Camatte tanulmányautó vezetése. A kiállítást június 1-4. között rendezik meg a Tokyo Big Sight vásárterületen1. A Toyota már 2012 óta minden évben bemutatja a „Camatte”-sorozat egy-egy új tagját a Tokiói Játékkiállításon, arra bátorítva a szülőket és gyermekeiket, hogy közelebbről is megismerkedjenek az autókkal, és a biztonságos közlekedés szabályaival.Az idei rendezvényen a Toyota megnyitja a ‘Camatte Sulit’. A gyerekek itt megtudhatják, mit kell megtanulni ahhoz, hogy egyszer majd jogosítványt szerezhessenek, vagyis hogyan kell kezelni egy autó kormánykerekét, gáz- és fékpedálját, milyen forgalmai jelzésekre kell figyelniük a közlekedés során, és a standon belül kialakított pályán2 mehetnek is néhány kört a járművel. Ez az első év, amikor a Toyota egy külön pályát épít fel a kiállításon, ahol a gyerekek a gyakorlatban is kipróbálhatnak egy autót. A Camatte Suliban használt jármű a Camatte-sorozat legújabb tagja, a „Camatte Petta3” lesz. A Petta külső karosszériaelemeire különböző formájú és színű mágneseket lehet tapasztani, hogy minden gyerek egyéni ízlése szerint díszíthesse ki az autóját.
A kisebb gyerekek számára külön programot szervez a környezetbarát prémium Lexus márkát is jegyző autógyártó: ők is egy szimulátoron tanulhatják meg egy autó irányítását, majd átülhetnek a 2013-ban bemutatott „Camatte 57s” modellbe, hogy megszerezzék a Toyota által jelképesen kiállított ideiglenes jogosítványt.

„A Toyota és a Lexus rendkívül fontosnak tartja, hogy a gyermekek már fiatalon megismerkedjenek a biztonságos közlekedés szabályaival, és így a szülőkkel közösen hozzájáruljon ahhoz, hogy felnőve a saját és mások biztonságára ügyelő, felelős és tudatos vezető válhasson belőlük. A játékos formában átadott tudás így könnyen készségszinten beépülhet a gyermekek gondolkodásába, ami, amennyiben megfelelően széles körben kerül bemutatásra és alkalmazásra akár társadalomformáló szereppel is bírhat.” – fogalmaz Varga Zsombor, a Toyota és Lexus márkák magyarországi kommunikációjáért felelős vezetője.

A gyakorlati képzés menete
Camatte Suli – autósiskola gyerekeknek

1.    A gyerekek egy vezetési szimulátoron megtanulják a kormányzást, a gázadást és a fékezést
2.    Az ötféle dizájn közül kiválasztják a nekik tetsző külső paneleket
3.    A kiválasztott panelekkel saját ízlésük szerint kidíszíthetik a Camatte Petta karosszériáját
4.    Az általuk feldíszített autóval vezethetnek néhány kört a standon belül kialakított tanpályán
5.    A vezetés végeztével megkapják a Toyota által kiállított, arcképükkel ellátott jogosítványt
6.    Az autó legfontosabb műszaki adatai

Hosszúság    Szélesség    Magasság    Tengelytávolság    Ülések száma    Hajtás
3.075 mm    1.235 mm    1.315 mm    1.800 mm    3    elektromotorA Camatte-sorozat története
A Toyota 2012-ben mutatta be az első Camatte tanulmányt. A Camatte Sora modellt arra tervezték, hogy egy gyerek is vezethesse, sőt a könnyen fel- és leszerelhető karosszéria-panelek segítségével kedve szerint díszíthesse. Egy évvel később a Toyota megalkotta a Camatte 57s modellt, amelynek karosszériája 57 darab apró, leszerelhető panelből állt, amelyeket úgy lehetett egymáshoz illeszteni, mint a puzzle darabkáit. 2014-ben a Toyota kiállította a Camatte Lab tanulmányautót, aminek a motorháztetejére a gyerekek bármit rajzolhattak, és ez megjelent egy kijelzőn. 2015-ben jelent meg a Camatte Hajime és a Camatte Vision, amelyeknek AR technológiája egy lendületes városi autózást szimulált. A 2016-ban kiállított Camatte Capsule egy egyedülálló belső kialakítású utánfutó volt.


1 Szakmai napok: június 1-2.; Közönségnapok: június 3-4.
2 A Camatte Petta vezetésének feltételei: a gyerekeknek legalább 130 cm magasnak kell lenniük. A stand személyzete dönti el, hogy melyik gyerek alkalmas a Camatte Petta vezetésre, annak alapján, hogy a szimulátorban hogyan kezelte a kormányt, a gázpedált és a fékpedált.
3 A Camatte név a japán „törődni” szóból származik, így a név jelentése „törődni másokkal” és „törődni az autókkal”.
4 A Kiterjesztett Valóság egy olyan technológia, amely a virtuális információkat vetít ki a való világ képeire.


 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER