Címkék: elektromos | Subaru

2021. május 13. csütörtök, 13:46

 

A Subaru Corporation a mai napon bejelentette, hogy vadonatúj és teljes egészében elektromos meghajtású utcai terepjárója a “Solterra” nevet kapja, és az ütemterv szerint 2022-ben kezdik meg értékesítését.

 


A “Solterra” a Subaru új, teljes egészében elektromos meghajtású, alsó középkategóriás (C szegmens) SUV modellje, és az első olyan Subaru jármű lesz, amelyet a teljes egészében elektromos járművekhez kifejlesztett e-Subaru Global Platform padlólemezre építenek.

 A Subaru és a Toyota által közösen kifejlesztett e-Subaru Global platform padlólemez különféle elektromos járművek hatékony előállítását teszi lehetővé azáltal, hogy többféle olyan modult és alkotórészt kombinál, mint a jármű elülső, központi és hátsó részét. Míg a két vállalat azért egyesítette szakértelmét, hogy teljesen új platformot hozzon létre, a Subaru ennél a teljes egészében elektromos járművekhez kifejlesztett padlólemeznél is a kiváló passzív biztonság és járműstabilitás elérésére törekszik, amelyek mindig is alapvető céljai voltak.

Nemcsak a platform, hanem a “Solterra” utcai terepjáró is a Subaru és a Toyota közös fejlesztése, a széles körű együttműködés a terméktervezést, a dizájnt és a teljesítményértékelést egyaránt felöleli. Ebben a fejlesztésben a két vállalat egyesíti erősségeit, pl. a Subaru összkerék-meghajtási technológia terén felhalmozódott tapasztalatait és a Toyota kiemelkedő elektromos járműmeghajtási technológiáját, hogy olyan tulajdonságokkal rendelkező új SUV modellt alkossanak meg, amelyeket kizárólag a teljes egészében elektromos meghajtású járművek kínálnak.

 


A “Solterra” elnevezés a “SOL” és a “Terra” latin szavak összekapcsolásával jött létre, az előbbi a Napot, az utóbbi a Földet jelenti. A Subaru azért adta ezt a nevet az elektromos járműnek, hogy kifejezze megbecsülését az anyatermészet iránt, és ügyfeleivel együtt előmozdítsa a vele való együttélést, valamint reprezentálja elkötelezettségét, hogy a hagyományos, bárhová eljutni képes Subaru SUV modellek adottságait egy teljes egészében elektromos meghajtású jármű formájában biztosítsa.
A “Solterra” csatlakozik majd a Subaru által gyártott Ascent, Outback, Forester és Subaru XV utcai terepjárók sorához, és 2022 közepéig kerül majd piaci bevezetésre Japánban, az Amerikai Egyesült Államokban, Kanadában, Európában és Kínában.


 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER