Címkék: díj | Peugeot

2021. március 03. szerda, 17:57

 

Az idén 11. alkalommal kiadott Év Nemzetközi Női Autója díj egyedülálló, női szakújságírókból álló nemzetközi zsűrije kiválasztotta a 9 versenykategória győzteseit.

 

 

A Peugeot 208 a legjobb városi női autó díjat, Az új Peugeot 2008 pedig a legjobb női városi SUV díjat nyerte el.
A 2009-ben megalapított Nemzetközi Év Női Autója díj zsűrije, 50 autószektorban jártas hölgyből áll, akik 5 kontinens 35 országát képviselik. A kiválasztás első körében minden kategóriában három döntős modellt választottak.

 A szavazás második köre után a Peugeot 208-at emelte a zsűri a legjobb városi autó kategória élére, megelőzve a Toyota Yaris-t és a Honda Jazz-t.
A 2020-as Év Autója díj nyertese, amely már 24 további nemzetközi díjat zsebelt be, a kisautó, azaz B szegmens kellős közepébe „talált" és gyorsan sikermodell lett a Peugeot palettán. Atletikus kiállása és kifinomult formaterve jól beleillik a Peugeot márka prémium törekvéseibe. 2021. január végéig 265 000 példányban talált gazdára világszerte, ami remek eredmény, hiszen alig másfél éve van jelen a járvány sújtotta piacon.
Előkelő és egyedi megjelenésével a Peugeot 2008 szintén jól beleillik a márka aktuális arculatába, úgy hogy mindemellett önálló egyéniséggel is bír. A jó kiállású autó stílusa erős és figyelemfelkeltő.
Január végével 203.000 darab Peugeot 2008 talált gazdára világszerte a 2020 elejei bevezetés óta, ami szintén kiváló eredmény az új modell esetén.

A Peugeot 208 és a Peugeot 2008 modellek már a márka elektrifikációjának jegyében születtek, mivel egyaránt elérhetőek hagyományos benzines, dízel, illetve teljesen elektromos meghajtással is.
A két modell díjazásakor az alábbi szempontok döntöttek a két Peugeot modell mellett: biztonság, komfort, technológia, kapcsolódási lehetőségek, ár-érték arány, környezeti lábnyom és design.
A két kategórianyertes Peugeot modell versenyben van az abszolút ,,Év Női Autója" díjért is, amelyet stílszerűen március 8-án, Nőnapon ítélnek oda az idei nyertesnek.


 

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER