Címkék: Mini Countryman

2020. május 27. szerda, 18:51

 

A MINI modellcsaládjának legnagyobb és legsokoldalúbb tagja a brit prémiumgyártó jellegzetes stílusában gurítja reflektorfénybe a vezetési élmény és az egyediség páratlan harmóniáját.

 

 

 Az új MINI Countryman kimagasló pozícióját gondosan kidolgozott formanyelv, ötletes extrafelszereltségi opciók és innovatív járművezérlő-, illetve járműkapcsolati megoldások nyomatékosítják a prémium kompakt szegmensben.

 Masszív felépítésével, öt teljes értékű üléssel felszerelt, egyszerre nagyméretű és sokoldalú utasterével, valamint az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető ALL4 intelligens összkerékhajtással a MINI legváltozatosabb négykerekűje nem csupán a hétköznapokban, de a hosszabbra nyúló hétvégi utazások alkalmával és a járatlan terepeken is megbízható társként inspirálja a brit prémiumgyártó rajongóit. Az új MINI Countryman progresszív karakterét hűen tükrözi a plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával dolgozó modellváltozat és a vadonatúj innovációkkal kiegészített MINI Connected szolgáltatás-paletta, az opcionális extrafelszereltségek és az eredeti MINI tartozékok eddigi legszélesebb portfóliója pedig minden korábbinál nagyobb teret enged a személyre szabhatóságnak.

 

 

Az új MINI Countryman modellel a hagyományőrző brit prémiummárka tovább folytatja egyre szélesebb célközönsége meghódítását. Már az első nemzedék is iránymutató újdonságként érkezett meg az utakra: a MINI márka első, négy méternél hosszabb típusaként, négy ajtajával, nagyméretű csomagtérajtajával, öt teljes értékű ülésével és összkerékhajtásával a MINI Countryman a prémium kompakt szegmensben is útnak indította a brit prémiumgyártó sikertörténetét, ma pedig már a MINI teljes újautó-megrendelésének mintegy 30 százalékát eme sokoldalú típus különböző modellváltozatai teszik ki.

A legújabb generáció piaci bevezetésével a MINI még tovább fokozza az utastéri helykínálat, a sokoldalúság, a funkcionalitás és a menetkomfort tökéletes harmóniáját, sőt mi több, a MINI Countryman a károsanyag-kibocsátástól mentes mobilitás márkára jellemző, egyedi fejezetét is tovább írja. A plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt MINI Cooper SE Countryman ALL4 (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 1,7 – 2,0 liter / 100 km; kombinált energiafogyasztás: 13,1 – 14,0 kWh / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 40 – 45 gramm / km) összehasonlíthatatlan stílusban egyesíti az úttörő hatékonyságot, a hibrid-specifikus összkerékhajtást és a vezetés zéró emissziójú élményének lehetőségét.

A plug-in hibrid hajtáslánc-technológia mellett az új MINI Countryman magyarországi motorpalettáján kétféle benzines és kétféle dízelüzemű erőforrás is megtalálható lesz, amelyek mindegyike a legkorszerűbb MINI TwinPower Turbo technológiával dolgozik. A továbbfejlesztett motorok tökéletesen lefedik a 75 kW / 102 lóerő és 140 kW / 190 lóerő közötti teljesítmény-tartományt (100 kilométerre vetített 4,1 – 6,3 liter átlagos üzemanyag-fogyasztás és kilométerenkénti 107 – 144 gramm kombinált károsanyag-kibocsátás mellett) és már most maradéktalanul megfelelnek a 2021-től érvényes Euro 6d emissziós szabvány előírásainak. A különböző hajtáslánc-technológiák közül négy igény szerint az ALL4 intelligens összkerékhajtással is párosítható.

Az új MINI Countryman legfőbb ismérvei

Jellegzetes frontrész újratervezett hűtőráccsal
LED-technológiás első fényszórók és LED-es ködlámpák alapfelszereltségként
LED-technológiás hátsó lámpák, amelyek a brit zászló motívumában világítanak
Új karosszériafényezési opciók és új Piano Black Exterior külső felszereltségi csomag
Új könnyűfém keréktárcsák
A legkorszerűbb motorcsalád tagjai, amelyek maradéktalanul teljesítik az Euro 6d emissziós szabvány előírásait
Alapfelszereltségként nyolcfokozatú Steptronic automataváltó még több motorváltozathoz
Az opcionális extrafelszereltség részeként új, színes, digitális központi kijelző 5” képernyő-átmérővel
Az opcionális extrafelszereltség részeként újratervezett műszeregység magasfényű Piano Black stílusban
Alapfelszereltségként bőr sportkormány
Új utastér-bőrözési lehetőségek
A MINI Yours Interior Styles új verziója
Új funkciók a MINI Connected szolgáltatás-palettán
Az eredeti MINI tartozékok minden korábbinál szélesebb portfóliója
Jellegzetes karosszériaarányok és erőteljes kisugárzás

Összetéveszthetetlen karosszériaarányainak köszönhetően az új MINI Countryman azonnal, már első ránézésre felismerhető a brit prémiumgyártó modellcsaládjának legnagyobb tagjaként. A karosszéria háromrészes, MINI-re jellemző tagolása a típus-specifikus tetővonalnak köszönhetően merőben új értelmezést nyer, miközben a magas építés és az emelt hasmagasság kettőse bőséges utastéri helykínálatot, masszív karaktert és magával ragadó vezethetőséget sejtet – épített és járatlan utakon egyaránt. Az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető MINI ALL4 külső felszereltségi csomag és az ugyancsak opcionális extrafelszereltségként elérhető tetősínek még tovább nyomatékosítják az új MINI Countryman sokoldalúságát. Az aerodinamikailag optimalizált külső felszereltségi csomagok között az opcionális MINI John Cooper Works tételek is megtalálhatók, amelyek extra adag sportosságot kölcsönöznek a modellnek.

A precízen finomhangolt frontrész még inkább kifejezi az új MINI Countryman erőteljes karakterét. Az első lökhárító új kialakítása és teljes fényezése letisztult, prémium minőséget sugároz. Az újratervezett, hatszögletű hűtőrács a MINI jellegzetes stílusjegye, amelyet egy vékony króm keret szegélyez. A MINI Cooper Countryman és a MINI Cooper D Countryman hűtőrácsának légbeömlőjét három vízszintes betét tagolja, a MINI Cooper S Countryman és a MINI Cooper SD Countryman esetében azonban méhsejt-mintázatú rácsozást alkalmaztak a tervezők, egyetlen króm betéttel és vörös „S” típusjelzéssel kiegészítve.

 

 

Ragyogó megjelenés: LED-technológiás első fényszórók már alapfelszereltségként

A frontrész újratervezésével a LED-technológiás első fényszórók is megérkeztek az új MINI Countryman széleskörű alapfelszereltségébe. A tervezőmérnökök itt a legkorszerűbb LED-technológiás fényszóró-technikát alkalmazták, amelynek prémium minőségű kialakítása büszkén hirdeti a csúcstechnológiás megoldást. Az egyedülálló, enyhén aszimmetrikus első fényszórók kör alakját mindkét oldalon egy folytonos fénycsík öleli körbe, amely a nappali menetfény és az irányjelző funkcióját is ellátja. Az irányjelzőket a tervezőmérnökök úgy integrálták a LED-technológiás első fényszórók karimájába, hogy használatuk ne csupán fényjelzés legyen, hanem kanyarodás közben erőteljesen meg is világítsák az úttest szélét. Az új MINI Countryman alapfelszereltségének a LED-es ködlámpák is részei, amelyek felső félkörének karimája parkolófényként is funkcionál.

Az opcionális extrafelszereltségek között megjelenik a változó távolságifény-elosztású, mátrix funkcióval felszerelt adaptív LED-technológiás első fényszóró-pár is, amely a karimába integrált irányjelzők mellett teljes értékű kanyar-megvilágítást is kínál, automatikusan alkalmazkodva a forgalmi szituációkhoz és az időjárás körülményeihez. Városi forgalomban és rossz látási viszonyok közepette a technológia erősebben megvilágítja az úttest szélét, országutakon és autópályákon pedig képes fokozatosan növelni a távolsági fényszóró megvilágítási tartományát.

Az új MINI Countryman adaptív LED-technológiás első fényszóróját automatikus elvakítás-mentes funkcióval is felvértezték a mérnökök: a fényszóró a távolsági fényt négy részre osztva bocsátja ki, amelyek 70 km/órás sebesség fölött automatikusan alkalmazkodnak a forgalmi szituációkhoz és egymástól függetlenül aktiválhatók, illetve lekapcsolhatók. Amint az új MINI Countryman első kamerája szemből érkező vagy hamarosan utolérendő autót érzékel, az intelligens fényszóró-technológia a jármű környezetét csupán tompított fénnyel (megakadályozva ezzel a többi közlekedő elvakítását), az út többi részét pedig továbbra is távolsági fénnyel világítja meg. Mindez azt jelenti, hogy a mátrix funkció úgy képes növelni a megvilágított tartományt, hogy azzal nem veszélyezteti a forgalom többi résztvevőjét.

Újratervezett hátsó lökhárító és britzászló-motívumban világító, LED-technológiás hátsó lámpák

A hátsó lökhárító újratervezésével a tervezők ismét az új MINI Countryman erőteljes kisugárzását nyomatékosítják. A függőleges elrendezésű, króm kerettel szegélyezett hátsó lámpák a modell brit gyökereinek exkluzív, összetéveszthetetlen kinyilatkozásai. Az összes funkció már alapfelszereltségként prémium minőségű LED-technológiával dolgozik, a világító funkciók pedig együttesen a brit zászló motívumát rajzolják ki. A jellegzetes megoldás nem csupán éjjel, de nappal is azonnal felismerhetővé teszi a brit prémiumgyártó sokoldalú modelljét.

Megnyerő külső: új karosszériafényezési lehetőségek, Piano Black Exterior külső felszereltségi csomag és új könnyűfém keréktárcsák

Az új MINI Countryman személyre szabhatóságát vadonatúj karosszériafényezési lehetőségek fokozzák: bemutatkozik a White Silver metál és a Sage Green metál karosszériafényezési árnyalat. Modellváltozattól függően az új MINI Countryman teteje és külső visszapillantó-házai eközben feketére, fehérre és ezüstszínűre is fényeztethetők.

Az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető Piano Black Exterior külső felszereltségi csomag – amely ugyancsak újdonságként mutatkozik be a palettán és az új MINI Countryman összes modellváltozatához elérhető – kivételesen látványos megjelenést garantál: ez esetben az első fényszórók, a hátsó lámpák, a hűtőrács és az oldalsó irányjelző-panelek nem króm, hanem magasfényű fekete szegélyt kapnak, ahogyan a kilincsek és a csomagtérajtó típusjelzései is feketére változnak. Az eredeti MINI tartozékok között ráadásul további magasfényű fekete tételek is megtalálhatók, így többek között a Piano Black dizájn szerint megtervezett MINI logó, valamint „Cooper S” és „ALL4” feliratok is. Utólagosan felszerelhető kiegészítőként szürke-fekete zászlómintás motívummal megrajzolt külső visszapillantó-házak és oldalsó irányjelző-panelek is megrendelhetők az új MINI Countryman modellhez.

Modellváltozattól függően az új MINI Countryman már alapfelszereltségként 16” vagy 17” méretű könnyűfém keréktárcsákon gurul le a gyártósorról, az opcionális extrafelszereltség és az eredeti MINI tartozékok részeként azonban a könnyűfém felnik egészen 19” méretig elérhetőek. A gyárilag elérhető opcionális extrafelszereltségek között újdonságként mutatkozik be a 17” méretű, Channel Spoke Black könnyűfém keréktárcsa és a 19” méretű, kéttónusú Turnstile Spoke könnyűfém garnitúra.

Utastér: bőséges helykínálat és még több személyre szabhatósági opció

Az új MINI Countryman a sokoldalú vezethetőség és a sokoldalú utastér tökéletes kombinációját kínálja a brit prémiumgyártó ügyfeleinek. A hátsó üléssorban három teljes értékű ülés található, a nagyobb csomagok könnyed szállítása érdekében azonban a háttámla 40 : 20 : 40 arányban osztott és dönthető. Az új MINI Countryman alapesetben 450 literes csomagtér-térfogata így könnyedén 1 390 literesre növelhető.

A brit prémiummárka ügyfeleinek preferenciáihoz igazított személyre szabhatósági opciók mostantól minden korábbinál szélesebb alternatívát kínálnak, a vadonatúj opcióknak és a továbbfejlesztett termékpalettának köszönhetően. Az üléskárpitok között újdonságként mutatkozik be a Chester Indigo Blue és a Chester Malt Brown bőrözés, a műszerfal alsó felét és az ajtókárpitokat pedig mostantól nem különálló opcióként, hanem az utastér-bőrözés szerves részeként, harmonikus bőrözési árnyalatban rendelhetik meg az ügyfelek.

A MINI Cooper S Countryman, a MINI Cooper SD Countryman és a MINI Cooper SE Countryman ALL4 már alapfelszereltségként Piano Black árnyalatú műszerfal- és ajtókárpit-betéteket kap, amelyeket sötét British Oak dekorcsíkok hoznak kontrasztba. A rendkívül exkluzív MINI Yours utastéri kiegészítők új verziója az opcionális extrafelszereltség részeként mindegyik modellváltozathoz megrendelhető, az ugyancsak opcionálisan elérhető MINI Yours Interior Styles Shaded Silver kiegészítők pedig elegáns sportosságot csempésznek az utastérbe. A műszerfal Shaded Silver háttérvilágításával Dark Silver ajtókárpit-betétek és Hazy Grey dekorcsíkok harmonizálnak.

Erőforrások optimalizált MINI TwinPower Turbo technológiával és az Euro 6d emissziós szabványnak is megfelelő károsanyag-kibocsátással

Széleskörűen továbbfejlesztett motorpalettájának köszönhetően az új MINI Countryman a vezetési élmény és az üzemanyag-takarékosság minden korábbinál optimálisabb egyensúlyát váltja valóra. A tervezőmérnökök nem csupán az újdonság károsanyag-kibocsátási értékét, de számos egyéb emissziós teljesítményt is tovább csökkentettek, többek között a benzines erőforrások részecskeszűrőinek és a dízelüzemű motorok AdBlue adalékanyag-befecskendezéssel dolgozó SCR rendszerének (Selective Catalytic Reduction – Szelektív Katalitikus Redukció) alkalmazásával. Mindez együttesen azt eredményezi, hogy az új MINI Countryman modellváltozatai még a rendkívül szigorú Euro 6d emissziós szabvány előírásainak is egytől egyig maradéktalanul megfelelnek.

Az új MINI Cooper Countryman háromhengeres benzinmotorja és az új MINI Cooper S Countryman négyhengeres benzinmotorja továbbfejlesztett MINI TwinPower Turbo technológiával dolgozik, amelynek értelmében a mérnökök a kipufogócsonkot a turbófeltöltővel a hengerfejbe integrálták. Ez a megoldás többek között a kipufogógázok és a turbófeltöltő rendszer rendkívül hatékony hűtését eredményezi. A forgattyúsház hűtéséről ugyanakkor vadonatúj, osztott hűtőszelep gondoskodik, a rendszer így részterhelés esetén alkalmazkodik. A közvetlen üzemanyag-befecskendező rendszer befecskendezési nyomását 200 barról 350 barra emelték.

Ahogyan a benzinmotorok, úgy a dízelüzemű erőforrások is új, optimalizált hatékonyságú indítógenerátort kaptak. Az új MINI Cooper D Countryman és az új MINI Cooper SD Countryman négyhengeres dízelmotorjában továbbfejlesztett MINI TwinPower Turbo technológia kipufogógáz-visszavezető turbófeltöltéssel és Common Rail közvetlen üzemanyag-befecskendező technológiával dolgozik. A kétlépcsős turbófeltöltés, amely korábban kizárólag a legerősebb dízelmotorok kiváltsága volt, mostantól az új MINI Cooper D Countryman négyhengeres dízelmotorjának rendszerreakcióit is javítja, a közvetlen üzemanyag-befecskendező rendszer maximális befecskendezési nyomását pedig 2 500 barra növelték.

 

 

ALL4 intelligens összkerékhajtás: opcionálisan négy motorváltozathoz és alapfelszereltségként a plug-in hibrid hajtáslánc-technológiához

Az ALL4 intelligens összkerékhajtás nem csupán a tapadásra, de a menetstabilitásra és az agilitásra is érezhetően jótékony hatással van. A márkára jellemző elsőkerék-meghajtás alternatívájaként a rendszer az új MINI Countryman négy motorváltozatához válik elérhetővé az opcionális extrafelszereltség részeként. Az elektronikus vezérlés gyors és precíz közbeavatkozásaival az ALL4 intelligens összkerékhajtás minden vezetési szituációban az útfelület és az adott időjárási körülmény szempontjai szerint osztja el az első és a hátsó tengely között a motorból érkező teljesítményt és forgatónyomatékot.

Az új MINI Cooper SE Countryman ALL4 már alapfelszereltségként hibrid-specifikus összkerékhajtással gurul le a gyártósorról. A modell háromhengeres benzinmotorja az első kerekeket, elektromos motorja pedig a hátsó kerekeket hajtja. A rendszer maximális teljesítménye 165 kW / 224 lóerő. A BMW Group plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt modelljeihez elérhető legkorszerűbb BMW eDrive hajtáslánc-technológia egy 9,6 kWh bruttó energiateljesítményű lítium-ion akkumulátorral dolgozik együtt, amellyel a MINI Cooper SE Countryman ALL4 egyetlen feltöltéssel 55 – 61 kilométert képes megtenni tisztán elektromos meghajtással.

Nyolcfokozatú Steptronic automataváltó további két motorváltozathoz alapfelszereltségként

Az új MINI Cooper SE Countryman ALL4 modellt alapfelszereltségként hatfokozatú Steptronic automataváltóval kínálja ügyfeleinek a brit prémiummárka. A MINI Cooper Countryman ALL4, a MINI Cooper D Countryman ALL4, a MINI Cooper S Countryman ALL4, a MINI Cooper SD Countryman és a MINI Cooper SD Countryman ALL4 azonban már alapfelszereltségként nyolcfokozatú Steptronic automataváltóval érkezik meg az utakra. A technológia a MINI Cooper D Countryman modell számára az opcionális extrafelszereltség részeként válik elérhetővé. A MINI Cooper Countryman és a MINI Cooper S Countryman alapfelszereltségeként kínált hatfokozatú manuális váltó alternatívájaként a hétfokozatú, duplakuplungos Steptronic automataváltót kínálja fel ügyfeleinek a gyártó, az opcionális extrafelszereltség részeként.

A legerősebb benzines és dízelüzemű motorváltozatok egy további opcióként hétfokozatú Steptronic sport és nyolcfokozatú Steptronic sport automataváltóval is kérhetők, amelyek rendkívül gyors váltásokat és jobb váltási dinamikát garantálnak.

Magyarországon az új MINI Countryman kilenc modellváltozatban válik elérhetővé:

MINI Cooper Countryman

Maximális teljesítmény: 100 kW / 136 lóerő
Gyorsulás 0-100 km/óra: 9,7 másodperc
Végsebesség: 205 km/óra
Átlagos üzemanyag-fogyasztás: 5,6 – 5,9 liter / 100 km (5,3 – 5,6 liter / 100 km)
Kombinált károsanyag-kibocsátás: 129 – 135 gramm / km (120 – 129 gramm / km)
MINI Cooper Countryman ALL4

Maximális teljesítmény: 100 kW / 136 lóerő
Gyorsulás 0-100 km/óra: 10,1 másodperc
Végsebesség: 202 km/óra
Átlagos üzemanyag-fogyasztás: 5,9 – 6,1 liter / 100 km
Kombinált károsanyag-kibocsátás: 134 – 140 gramm / km
MINI Cooper S Countryman

Maximális teljesítmény: 131 kW / 178 lóerő
Gyorsulás 0-100 km/óra: 7,5 másodperc (7,4 másodperc)
Végsebesség: 225 km/óra
Átlagos üzemanyag-fogyasztás: 6,3 – 6,5 liter / 100 km (5,7 – 6,0 liter / 100 km)
Kombinált károsanyag-kibocsátás: 144 – 148 gramm / km (130 – 136 gramm / km)
MINI Cooper S Countryman ALL4

Maximális teljesítmény: 131 kW / 178 lóerő
Gyorsulás 0-100 km/óra: 7,3 másodperc
Végsebesség: 222 km/óra
Átlagos üzemanyag-fogyasztás: 6,2 – 6,5 liter / 100 km
Kombinált károsanyag-kibocsátás: 142 – 149 gramm / km
MINI Cooper SE Countryman ALL4

Maximális teljesítmény: 165 kW / 224 lóerő
Gyorsulás 0-100 km/óra: 6,8 másodperc
Végsebesség: 196 km/óra
Átlagos üzemanyag-fogyasztás: 1,7 – 2,0 liter / 100 km
Kombinált energiafogyasztás: 13,1 – 14,0 kWh / 100 km
Kombinált károsanyag-kibocsátás: 40 – 45 gramm / km
MINI Cooper D Countryman

Maximális teljesítmény: 110 kW / 150 lóerő
Gyorsulás 0-100 km/óra: 9,1 másodperc
Végsebesség: 214 km/óra (213 km/óra)
Átlagos üzemanyag-fogyasztás: 4,2 – 4,4 liter / 100 km
Kombinált károsanyag-kibocsátás: 110 – 116 gramm / km (111 – 117 gramm / km)
MINI Cooper D Countryman ALL4

Maximális teljesítmény: 110 kW / 150 lóerő
Gyorsulás 0-100 km/óra: 9,0 másodperc
Végsebesség: 211 km/óra
Átlagos üzemanyag-fogyasztás: 4,6 – 4,8 liter
Kombinált károsanyag-kibocsátás: 121 – 127 gramm / km
MINI Cooper SD Countryman

Maximális teljesítmény: 140 kW / 190 lóerő
Gyorsulás 0-100 km/óra: 7,9 másodperc
Végsebesség: 226 km/óra
Átlagos üzemanyag-fogyasztás: 4,2 – 4,5 liter / 100 km
Kombinált károsanyag-kibocsátás: 111 – 117 gramm / km
MINI Cooper SD Countryman ALL4

Maximális teljesítmény: 140 kW / 190 lóerő
Gyorsulás 0-100 km/óra: 7,6 másodperc
Végsebesség: 224 km/óra
Átlagos üzemanyag-fogyasztás: 4,6 – 4,8 liter / 100 km
Kombinált károsanyag-kibocsátás: 121 – 127 gramm / km
A zárójelben szereplő értékek az automataváltóval szerelt modellekre vonatkoznak.

Vadonatúj felszereltségi tételek: bőr sportkormány és digitális műszerfali kijelző

Az új MINI Countryman az utastér felszereltsége tekintetében is minden korábbinál szélesebb alapfelszereltséggel büszkélkedhet. Beletartozik immár a bőr sportkormány is, az első utasülés magassága pedig az utas kívánsága szerint állítható. Az elektromosan állítható ülések az opcionális extrafelszereltség részei, amely magába foglalja a vezetőülés memória funkcióját is.

A digitális műszerfali kijelző ugyancsak az opcionális extrafelszereltség része. A kormány mögé épített, fekete keretbe foglalt kijelző képernyő-átmérője 5”. A zene- és navigációs rendszerek palettáját szintén továbbfejlesztették a tervezők. Az alapfelszereltség alternatívájaként kínált Connected Media és Connected Navigation Plus csomagok az opcionális extrafelszereltség részeként érhetők el, egyaránt 8,8” képernyő-átmérőjű, érintés-érzékeny központi kijelzővel. Az új MINI Countryman utasterében még tovább finomított, kördizájn szerint megrajzolt középkonzol kapott helyet, amelyen a zenerendszer-vezérlő gombokat, az elakadásjelző kapcsolóját és a vezetést támogató rendszerek kapcsolóit még harmonikusabb szisztéma szerint rendezték el. A középkonzol prémium karakterét magasfényű Piano Black felületek és érintés-érzékeny kapcsolók fokozzák tovább.

Az új MINI Countryman zenerendszere már az alapfelszereltség részeként is lehetővé teszi a Bluetooth-kapcsolaton keresztüli zenemegosztást, az USB-csatlakozónak köszönhetően pedig a kéz nélküli telefonhívásokat. A MINI Visual Boost rádió és a digitális műszerfali kijelző az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető Connected Media csomag része, a Connected Navigation Plus csomag pedig számos egyéb információ-szolgáltató funkciót és kényelmes útvonaltervező lehetőségeket tartogat. Utóbbi csomag része továbbá a vezeték nélküli okostelefon-töltés és a második USB-csatlakozó is.

Minden pillanatban online és naprakész, az intelligens járműkapcsolati megoldásoknak köszönhetően

Az új MINI Countryman már alapfelszereltségként SIM kártyával felszerelve érkezik meg az utakra. Ez nem csupán a MINI TeleServices szolgáltatások elérését teszi lehetővé, de Intelligens Segélyhívó (Intelligent Emergency Call) funkcióval is rendelkezik, amely baleset esetén automatikusan tárcsázza a mentőegységeket, megadva a jármű pontos helyzetét és a baleset súlyosságát. Az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető Connected Media csomag a MINI Connected szolgáltatás-paletta számos digitális szolgáltatását kínálja. Az új MINI Countryman minden pillanatban online, a hangutasításokkal vezérelhető Amazon Alexa pedig játszi könnyedséggel telepíthető.

Az új MINI Countryman folyamatos online jelenléte garantálja a valós idejű forgalmi információkat (RTTI – Real Time Traffic Information), a MINI Online internetes platform elérését és az Apple CarPlay előkészítését. A MINI Connected szolgáltatás-paletta azt is lehetővé teszi, hogy a brit prémiumgyártó ügyfele okostelefonról küldje meg a jármű központi navigációs rendszerének a következő utazás úti célját, a folyamatos mobiltelefon-kapcsolat pedig a navigációs rendszer térképének automatikus frissítéseit is garantálja.

Utólagosan felszerelhető egyedi lehetőségek: az eredeti MINI tartozékok

Az eredeti MINI tartozékok utólagosan felszerelhető, prémium minőségű tételeivel a brit prémiumgyártó ügyfelei még inkább személyre szabhatják az új MINI Countryman funkcionalitását, kényelmét, vezetési élményét és egyediségét. A palettán olyan exkluzív kiegészítők sorakoznak, mint a kerékpárszállító segédkeret, a tetőcsomagtartó, a maximálisan tartós csomagtérszőnyeg, a mindenféle időjárásnak ellenálló utastér-szőnyegek, a MINI Yours Customised program ajtók aljába épített LED-es kivetítői, valamint az extrém sportosságot közvetítő MINI John Cooper Works kiegészítők.

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER