Címkék: Mini | Mini Cooper | ötajtós

2014. június 05. csütörtök, 05:25

 

Megérkezett az új, harmadik generációs MINI második karosszéria-változata.




 

 

Az új MINI háromajtós modelljéhez képest 72 milliméterrel nőtt a tengelytáv 2567 milliméterre. E méretnövekedés három ülőhely kialakítását is lehetővé teszi a hátsó üléseknél, valamint 72 milliméterrel nagyobb lábteret biztosít. A fejtér 15 milliméterrel lett nagyobb, könyökmagasságban pedig 61 milliméterrel lett nagyobb belső szélesség. A csomagtartó mérete 278 literre bővült, 67 literrel múlja felül a háromajtós változatot, amelyek kiváló értékek a prémium kisautók között. A hátsó üléstámla 60:40 arányban osztva dönthető, opcionális tárolócsomagban különböző magasságokban rögzíthető csomagtérpadlóval.




Az új ötajtós Mini teljes hossza 3982 milliméter teljes (a MINI Cooper S és az ötajtós MINI Cooper SD hossza 4005 milliméter) 161 milliméteres gyarapodást jelent az új MINI háromajtós modelljeivel összehasonlítva. A szélesség változatlanul 1727 milliméter, magassága 11 milliméterrel, 1425 milliméterre nőtt. A márkára jellemző formanyelv olyan karakteres megoldásokkal jelenik meg, mint a hatszögletű hűtőrács, a fényszórók és a hátsó lámpatestek vastag krómkerete, az új MINI modellek kapcsán megismert oldalsó irányjelzők és a karosszéria körbefutó fekete szegélye; új külső színek; a tető és a külső visszapillantó-tükrök háza kérésre kontrasztárnyalatú fényezést kaphatnak.




Az új ötajtós MINI modelleket kiemelkedő vezetési élmény, gazdaságosság, menetkényelem, biztonság és modern kommunikációs megoldások jellemzik. Új generációs motorok jelentek meg.

Három modellváltozattal érkezik az új ötajtós MINI (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 3,6 – 5,9 l/100 km, széndioxid-kibocsátás: 95 – 136 g/km).
Az új generációs erőforrások közül két benzines és két dízelmotor választható, mindegyik a MINI TwinPower Turbo technikával.
Az ötajtós MINI Cooper 100 kW / 136 lóerő teljesítményű háromhengeres benzinmotorral, az ötajtós MINI Cooper S 141 kW / 192 lóerő teljesítményű négyhengeres benzinmotorral, az ötajtós MINI Cooper D háromhengeres dízelmotorral (85 kW / 116 LE) és az ötajtós MINI Cooper SD az új négyhengeres dízelmotor első ízben bemutatkozó 125 kW / 170 LE teljesítményű változatával.
Alapkivitelben hatfokozatú manuális váltóval rendelhető vagy opcionális felszerelésként Steptronic sportos automatikus váltóval. A MINIMALISM gazdaságosságnövelő műszaki megoldások között említésre méltő az Automatikus motorleállítás és -indítás rendszere és az opcionális GREEN üzemmód


A gokart-feeling jellemzi az új Minit is a futómű modellspecifikus hangolásának köszönhetően, elöl egy helyen ágyazott lengőkarhoz csatlakozó rugóstaggal és többkaros hátsó felfüggesztéssel és maximális agilitás a mérsékelt tömegű, nagy merevségű felépítés jóvoltából.

Szériakivitel az elektromechanikus kormányrásegítés Servotronic funkcióval, a Dinamikus menetstabilizáló rendszer Dinamikus vonóerő-szabályzással és Elektronikus differenciálzár-hatású funkcióval.
Az ötajtós MINI Cooper S és az ötajtós MINI Cooper SD esetében Performance Control rendszerrel, modellspecifikus rugó- és lengéscsillapító-beállításokkal. Opcionális felszerelés a Dinamikus csillapítás-szabályzás rendszere.
Szériakivitelben könnyűfém keréktárcsákkal szerelik 15 col peremátmérővel (ötajtós MINI Cooper és ötajtós MINI Cooper D) vagy 16 colos méretben (ötajtós MINI Cooper S és ötajtós MINI Cooper SD). Opcionális felszerelésként akár 18 colos könnyűfém keréktárcsák is rendehetők.


A járműkarakterisztika a MINI Driving Modes opciója segítségével a sebességváltókar tövében található forgatókapcsolóval változtatható. A MID alapbeállítás mellett a SPORT és a GREEN üzemmód is választható. GREEN módban automata sebességváltóval a hajtásláncot leválasztó „vitorlázó” üzemmód is lehetséges.

A karosszériaszerkezet mérsékelt tömegű és fokozott ütközésbiztonságú. A biztonsági alapfelszerelés részét képezik az első és az oldallégzsákok, a függönylégzsákok, a hárompontos automatikus biztonsági övek minden ülésnél (elöl övfeszítővel és överő-határolóval), hátul két üléshelyen ISOFIX gyermekülés-rögzítési pontok (opcionálisan az első utasülésen is), gumiabroncs-nyomásellenőrző rendszer és a gyalogosvédelem szolgálatában félaktív motorházfedél-rögzítés. Kiemelkedő az akusztikai és vibrációs kényelem.


Új a kijelző- és kezelési koncepció
A központi műszer új grafikával és számos funkció működéséről visszajelzést nyújtó, LED-gyűrűvel biztosított színes fényhatásokkal újult meg. Alapkivitelben négysoros TFT-kijelzővel, illetve extrafelszerelésként nagyméretű, akár 8,8 col képátlójú színes monitorral rendelhető. Az elektromos ablakemelők kapcsolói az ajtókárpitokra kerültek, a világításkapcsoló-panel a műszerfalon találhatók.



Vezetői segédrendszerek széles kínálata: MINI Szélvédő-kijelző (MINI Head-Up Display), parkolóasszisztens (Park Assistant), tolatókamera és Driving Assistant kameraalapú aktív sebességszabályzással, a ráfutásos baleset és a gyalogosgázolás veszélyére figyelmeztető rendszer önműködő fékezési funkcióval, távfény-asszisztens (High Beam Assistant) és a közlekedési táblák felismerő funkciója.

MINI Connected infotainment-kínálat: a járműbe okostelefon segítségével telepíthető alkalmazások révén olyan exkluzív MINI-funkciók érhetők el, mint a Mission Control, a Dynamic Music, a Driving Excitement és a MINIMALISM Analyser; internetkapcsolat segítségével közösségi oldalak, így a Facebook, a Twitter és a foursquare, illetve a Glympse használata, RSS-hírfolyamok vételi lehetősége, illetve olyan szórakoztatási ajánlatok elérése, mint az AUPEO!, a Stitcher, a Deezer, az Audible, a Napster/Rhapsody és a TuneIn.

Az alapfelszereltség széleskörű, míg az igényes extrák által a kényelem, a biztonság, a prémium karakter növelhető az egyéni stílus kialakitásának lehetőségével. Ezek közül említésre méltóak a LED-technikájú fényszórók LED-es nappali menetfénnyel és LED-technikájú hátsó lámpákkal, adaptív fényelosztás és LED-technikájú kanyarodófény, LED-technikájú ködfényszórók, LED-technikájú utastér- és narancsszínű hangulatvilágítás, esőérzékelő automatikus fényszóró-aktiválással, fűthető szélvédő, Parkolássegítő távolságellenőrző rendszer (Park Distance Control), komfortkulcs, elektromos mozgatású üvegtető, tetősínek, elektromosan fűthető és behajtható külső visszapillantó tükrök, önműködően sötétedő belső és külső visszapillantó tükrök, ülésfűtés, kétzónás automatikus légkondicionáló berendezés; a tető és a külső tükörházak dekorációi,motorházfedél-csíkok, üléskárpitok, belső felületek és Colour Line összeállítások, valamint MINI Yours ajánlatok széles palettája; MINI navigációs rendszer, MINI Radio Visual Boost, Harman Kardon audiorendszer, DAB-tuner, DVD-váltó.



Motorváltozatok:

Induló ár: 6.780.000,-Ft
Ötajtós MINI Cooper S: Négyhengeres benzinmotor a MINI TwinPower Turbo technikájával (turbófeltöltés, közvetlen benzinbefecskendezés, változó szelepvezérlés és vezérműtengely-állítás)
Összlökettérfogat:                       1998 cm3
Max. teljesítmény:                      141 kW/192 LE / 4700 – 6000 min-1
Max. forgatónyomaték:             280 Nm / 1250 – 4750 min-1
                                                     (Overboost funkcióval: 300 Nm)
Gyorsulás (0–100 km/h):                       6,9 másodperc                                                                                       (automata sebességváltóval: 6,8                                                               másodperc)
Max. sebesség:                            232 km/h (automata sebességváltóval:                                              230 km/h)
Átlagos
üzemanyag-fogyasztás*:                       5,9 – 6,0 l/100 km (5,4 – 5,5 l/100 km)
Széndioxid-kibocsátás*:             136 – 139 g/km (125 – 128 g/km)
Emissziós besorolás:                   Euro 6

Induló ár: 5.869.000,-Ft
Ötajtós MINI Cooper: Háromhengeres benzinmotor a MINI TwinPower Turbo technikájával (turbófeltöltés, közvetlen benzinbefecskendezés, változó szelepvezérlés és vezérműtengely-állítás)
Összlökettérfogat:                       1499 cm3
Max. teljesítmény:                      100 kW/136 LE / 4500 – 6000 min-1
Max. forgatónyomaték:             220 Nm / 1250 – 4000 min-1
                                                     (Overboost funkcióval: 230 Nm)
Gyorsulás (0–100 km/h):                       8,2 másodperc
                                                     (automata sebességváltóval: 8,1                                                         másodperc)
Max. sebesség:                            207 km/h (automata sebességváltóval:                                              207 km/h)
Átlagos
üzemanyag-fogyasztás*:                       4,7 – 4,8 l/100 km (4,8 – 4,9 l/100 km)
Széndioxid-kibocsátás*:             109 – 111 g/km (111 – 114 g/km)
Emissziós besorolás:                   Euro 6

Induló ár: 7.155.000,-Ft
Ötajtós MINI Cooper SD: Négyhengeres dízelmotor a MINI TwinPower Turbo technikájával (változó turbinageometriájú turbófeltöltés, common-rail közvetlen befecskendezés)
Összlökettérfogat:                       1995 cm3
Max. teljesítmény:                      125 kW/170 LE / 4000 min-1
Max. forgatónyomaték:             360 Nm / 1500 – 2750 min-1
Gyorsulás (0–100 km/h):                       7,4 másodperc
                                                     (automata sebességváltóval: 7,3                                                         másodperc)
Max. sebesség:                            225 km/h (automata sebességváltóval:                                              223 km/h)
Átlagos
üzemanyag-fogyasztás*:                       4,1 – 4,3 l/100 km (4,1 – 4,2 l/100 km)
Széndioxid-kibocsátás*:             109 – 112 g/km (107 – 109 g/km)
Emissziós besorolás:                   Euro 6

Induló ár: 6.374.000,-Ft
Ötajtós MINI Cooper D: Háromhengeres dízelmotor a MINI TwinPower Turbo technikájával (változó turbinageometriájú turbófeltöltés, common-rail közvetlen befecskendezés)
Összlökettérfogat:                       1496 cm3
Max. teljesítmény:                      85 kW/116 LE / 4000 min-1
Max. forgatónyomaték:              270 Nm / 1750 min-1
Gyorsulás (0–100 km/h):                       9,4 másodperc
                                                     (automata sebességváltóval: 9,5                                                         másodperc)
Max. sebesség:                            203 km/h (automata sebességváltóval:                                              202 km/h)
Átlagos
üzemanyag-fogyasztás*:                       3,6 – 3,7 l/100 km (3,8 – 3,9 l/100 km)
Széndioxid-kibocsátás*:             95 – 97 g/km (99 – 102 g/km)
Emissziós besorolás:                   Euro 6
* Az EU-tesztcikluson mért, a választott gumiabroncsmérettől függő értékek
 
Külső méretek:
Hosszúság:                      3982 milliméter
                                        (ötajtós MINI Cooper S és Cooper SD: 4005 milliméter)
Szélesség:                       1727 milliméter
Magasság:                       1425 milliméterTengelytávolság:                2567 milliméter


 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER