Címkék: Mini | Mini John Cooper Works

2014. december 16. kedd, 12:40

 

Az új MINI John Cooper Works a versenyzés élményét a legújabb MINI-generáció prémium karakterével és fokozott termékjellemzőivel kombinálja, jellegzetes tradíciókra épül, a járműkoncepció a MINI és a John Cooper Works hagyományokat egyesíti. Az autó a háromajtós MINI-től immár jobban különbözik, s ez emeli ki a modell egyéni karakterét.



Az autó karakterét a versenysportból származtatott motor-, futómű- és aerodinamikai technológián, illetve modellspecifikus külső és belső formai jegyek adják. A legerősebb motor, amit a brit prémiummárka sorozatgyártású modellbe valaha szerelt, kétliteres, négyhengeres, szikragyújtású motor, amelyet a legújabb nemzedékű, MINI TwinPower Turbo technológiát alkalmazó erőforrásokkal szerzett átfogó versenytapasztalatok alapján fejlesztettek.



Teljesítménye 170 kilowattra (231 lóerőre) nőtt, teljesítményleadását és hangját a dugattyúk, a turbófeltöltő és a kipufogórendszer speciális kialakításának köszönheti. Átlagos üzemanyag-fogyasztása az EU-cikluson 6,7 l/100 km, átlagos CO2-kibocsátása 155 g/km.



Az erőforrás teljesítménye tíz százalékkal nőtt az elődmodellhez képest; a forgatónyomaték maximuma 23 százalékkal, 320 newtonméterre emelkedett. Alapáron hatfokozatú manuális váltóval szerelt, opcióként hatfokozatú Steptronic sport automatikus váltóval álló helyzetből 100 km/h tempóra való gyorsításhoz 6,3 másodperc elegendő (0,2 másodperces javulás). A kéziváltóval 6,1 másodperc (-0,6 másodperc). Automata váltóval tíz százalékkal javult rugalmasság (80 – 120 km/h 5,6 másodperc alatt). Az automata váltóval szerelt modellek üzemanyag-fogyasztása és szén-dioxid-kibocsátása körülbelül húsz százalékkal csökkent (5,7 l/100 km és 133 g/km az EU-cikluson).



A futóművet a motor erejéhez és teljesítmény-karakterisztikájához igazították. Új fejlesztésű Brembo sportfékek építettek be. Exkluzív, 17 col peremátmérőjű John Cooper Works Race Spoke könnyűfém keréktárcsákkal árulják.
Az autó megkapja természetesen az elektromechanikus kormányrásegítést Servotronic funkcióval, a Dinamikus Menetstabilizáló Rendszert, Dinamikus Vonóerő-szabályzással és Elektronikus differenciálzár-hatású funkcióval, de opcionálisan elérhető a Dinamikus Csillapítás-szabályzás is.

Aerodinamikai szempontból optimalizált a karosszériaforma a modellspecifikus első légterelő nagy légbeömlőkkel ott található, ahol a háromajtós MINI ködfényszórói. Jellegzetes dizájnú a küszöb, a hátsó szoknya és a John Cooper Works hátsó légterelő.
John Cooper Works emblémát tettek a hűtőrácsra, az oldalsó irányjelző-egységekre és a csomagtérajtóra. A sport-kipufogórendszer új Rebel Green külső szín kizárólag az új MINI John Cooper Works modellekhez rendelhető.



Sportautós a hangulat az utastérben. A John Cooper Works sportülések Dinamica szövetkárpitozással és integrált fejtámlákkal jelennek meg. A vezető előtti és a középkonzolon lévő műszeregységek, valamint az autó kulcsa egyaránt modellspecifikus dizájnú, a pedálok és a vezető lábtámasza rozsdamentes acélból készült, mennyezetet antracit kárpittal vonták be.

Tömeg és ütközésbiztonság szempontjából optimalizált karosszéria-szerkezet; azonos szintű felszereltség esetén a jármű tömege megegyezik elődjével. A biztonsági alapfelszereltség tartalmazza az első és az oldallégzsákokat, a függönylégzsákokat, a minden ülőhelyen hárompontos, automata biztonsági öveket, az első övelőfeszítőket és -erőhatárolókat, az ISOFIX gyermekülés-rögzítési pontokat a hátsó üléseken és opcionálisan az első utasülésen, a gumiabroncs-nyomásellenőrző rendszert és az optimalizált gyalogosvédelmet szolgáló félaktív motorházfedél-rögzítést.



Opcionálisan elérhető a MINI Head-Up kijelző exkluzív kijelzőtartalommal; a tető és a külső visszapillantó tükrök háza Chili Red színben, 18 col peremátmérőjű John Cooper Works könnyűfém keréktárcsák, John Cooper Works motorházfedél-csíkok, valamint a harmonizáló külső és belső összetevőket tartalmazó John Cooper Works Pro design line csomag.
További extrák között található a Parkolást segítő rendszer; Parkolóasszisztens; tolatókamera, a Driving Assistant, tartalma: kamera alapú aktív sebességtartó automatika, ütközésre és gyalogosra figyelmeztető rendszer kezdeti fékező funkcióval, távolsági fényszóró asszisztens és közlekedési táblák felismerése, világításcsomag LED-technikájú, fokozatmentesen változtatható színű belső hangulatvilágítással. Elektromos működtetésű panoráma üvegtető is rendelhető, továbbá ülésfűtés; kétzónás automatia klímaberendezés, MINI navigációs rendszer; Professional navigációs rendszer; MINI Visual Boost rádió, HiFi hangsugárzórendszer harman/kardon.

Átfogó a MINI Connected infotainment kínálat; az Intelligens segélyhívás és a MINI Teleservices szolgáltatások elérhetőek a járműbe épített SIM-kártyával
Az okostelefon-alkalmazások autóba integrálásának köszönhetően a funkciók széles választékával bővíthetők: Mission Control, a Dynamic Music, a Driving Excitement és a Minimalism, MINI Connected XL Journey Mate – Real Time Traffic Radarral, az internet-hozzáférés jóvoltából olyan közösségi hálózatok is elérhetőek az autóban, mint a Facebook, a Twitter, a foursquare és a Glympse, olvashatóak RSS hírfolyamok, valamint a Spotify, a GoPro, az AUPEO!, a Stitcher, a Deezer, az Audible, a Napster/Rhapsody és a TuneIn.



Motor, menetteljesítmény-, üzemanyag-fogyasztási és károsanyag- kibocsátási adatok:
Négyhengeres benzinmotor a MINI TwinPower Turbo technikájával (turbófeltöltés, közvetlen benzinbefecskendezés, változó szelepvezérlés és vezérműtengely-állítás)
Összlökettérfogat: 1998 cm3
teljesítmény:                            170 kW/231 LE / 5200 – 6000 min-1
Max. forgatónyomaték:             320 Nm / 1250 – 4800 min-1
Gyorsulás (0 – 100 km/h):        6,3 másodperc (automata sebességváltóval: 6,1 másodperc)
Max. sebesség:                        246 km/h
Átlagos üzemanyag-fogyasztás az EU-cikluson: 6,7 l/100 km (5,7 l/100 km)
Szén-dioxid-kibocsátás az EU-ciklus szerint: 155 g/km (133 g/km)
Emissziós besorolás:                   Euro 6
Külső méretek:
Hosszúság: 3874 milliméter
Szélesség:                                  1727 milliméter
Magasság:                                  1414 milliméter
Tengelytávolság:                          2495 milliméter

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER