2012. október 08. hétfő, 19:19

 

A MINI Paceman a kis- és alsó középkategória prémiumszegmensének első Sports Activity Coupé, a márka hetedik modellje. Jellemzői a sportosan extravagáns dizájn, vezetési élmény és az exkluzív hangulatú utastér innovatív kombinációja.

mini-paceman

Az egyedülálló, egyben jellegzetesen MINI koncepció további vásárlói célcsoportok számára teszi elérhetővé a márka semmi mással össze nem téveszthető stílusát; két ajtó, nagyméretű csomagtér-ajtó, hátul két egyes üléssel kialakított „Lounge” koncepció.

Kifejező ható formavilága; feltűnően a vízszintes irányra összpontosító vonalvezetéssel és erőteljesen domborodó felületekkel, hangsúlyosan sportos karakter a márka jellegzetes formai nyelvezete szerint kialakított dinamikus arányokkal, a MINI Paceman sportosan elegáns megjelenése és erőteljes kiállása a márkára jellemző „gokart-feeling” utcai és az opcionális összkerékhajtás kombinációja.

mini-paceman-coupe

Függőleges, erőt sugárzó orrkialakítás; hatszögletű hűtőrács széles krómszegéllyel, fekete alsó karosszériaperem és további MINI-specifikus dizájn-elemek egyéni megvalósításban.
A kupékat idéző, megnyújtott oldalnézet hosszú ajtókkal, dinamikusan ereszkedő tetővonallal és az oldalablakok hátrafelé keskenyedő rajzolatával jelenik meg erőt sugárzóan domborodó sárvédőkkel. Karakteres, a kupék vonalvezetéséhez illeszkedő sisakszerű tetőforma integrált hátsó légterelő. A tető igény szerint a karosszéria színében, illetve fehér vagy fekete kontrasztfényezéssel kérhető. A döntött hátsó szélvédő, vízszintes állású hátsó lámpatestek első ízben díszítik a MIN-t.

Modell-specifikus utastér-kialakítás a márkára jellemző hangulattal
Erőteljes és vízszintes orientáltságú formák jellemezte műszerfal új tervezésű légbefúvó nyílásokkal, nagyméretű központi körműszer új, fekete szegéllyel és fényes fekete vagy krómozott belső díszítőkarimával, középkonzol kontrasztárnyalatú szegélyekkel, az ajtókárpitokra helyezett ablakemelő-kapcsolók; háromdimenziós formákkal kialakított, egészen a hátsó utastérig nyúló ajtó-ellipszisek, extrafelszerelésként megvilágítással.

Hátul is teljes értékű egyes ülések, magas színvonalú kényelemmel és határozott oldaltartással, illetve bőséges hátsó fejtérrel és vállmagasságban mért szélességgel. Optimális lábtér az első üléstámlákban kiformált mélyedés révén; oldalkárpitok integrált kartámaszokkal.
„MINI Center Rail” rakodóhely- és csomagrögzítő rendszer már alapkivitelben kétrészes kialakítással, illetve extrafelszerelésként teljes hosszúságban. Sokoldalú térkihasználás az egyenként lehajtható hátsó üléstámlák révén. A csomagtér mérete: 330 – 1080 liter.

mini-cooper-paceman

A MINI modellekre oly jellemző „gokart-feeling” hangsúlyos kiemelése különösen erőteljes motorokkal és már szériafelszereltségben a karosszériát mélyebbre süllyesztő sportfutóművel. Kívánságra, felár nélkül az ültetés nélküli széria-futómű is rendelhető.
Két benzines és két dízelmotor a piaci bevezetésre a 82 kW/112 LE és 135 kW/184 LE közötti teljesítménytartományban, azonban már előkészületben a modellpaletta bővítése a MINI John Cooper Works Paceman változattal. Minden modell alapkivitelben hatfokozatú manuális sebességváltóval, extrafelszerelésként hatfokozatú automata váltóművel.

MINI ALL4  összkerékhajtás rendelhető a MINI Cooper S Paceman, a MINI Cooper SD Paceman és a MINI Cooper D Paceman modellekhez, melyet gazdaságosság a legkorszerűbb hajtástechnika jellemez, s a már szériában kínált széles körű MINIMALISM technikákkal; extrafelszerelésként „Sport Button”.

Igényes futómű-technika elöl McPherson rugóstagokkal és kovácsolt keresztlengőkarokkal, hátul többkaros felfüggesztéssel. Elektromechanikus szervokormány „Servotronic” funkcióval. Szériafelszerelésként Dinamikus menetstabilizáló rendszer (Dynamic Stability Control; DSC), Dinamikus vonóerő-szabályzás (Dynamic Traction Control; DTC), opcióként Elektronikus differenciálzár-hatású funkcióval (Electronic Differential Lock Control; EDLC) (a MINI Cooper S Paceman, a MINI Cooper SD Paceman és a MINI Cooper D Paceman ALL4 esetében széria).
Alapkivitelben 16 col peremátmérőjű könnyűfém keréktárcsák (a MINI Cooper S Paceman és a MINI Cooper SD Paceman esetében 17 col), extrafelszerelésként 18, illetve 19 colos könnyűfém keréktárcsák.

Az utasvédelem ütközés-optimalizált karosszériaszerkezettel és széles körű biztonsági felszereltséggel
Első és oldallégzsákok, oldalsó függönylégzsákok, minden üléshelyen hárompontos automata biztonsági öv, elöl előfeszítővel és erőhatárolóval, hátul ISOFIX gyerekülés-rögzítési pontok, s már szériakivitelben gumiabroncs-nyomásellenőrző rendszer.

A száriafelszereltség tartalmazza a égkondicionáló berendezést és az elöl lévő sportüléseket és MINI CD-rádiót.
A MINI kínálatára jellemző sokrétű egyéni kialakítási lehetőségek és extrafelszerelések, többek között Xenon-fényszórók, Adaptív kanyarvilágítás (Adaptive Headlights), esőérzékelő, Park Distance Control, Komfortnyitás (Comfort Access), elektromos üvegtető, valamint vonóberendezés. Külső színek, motorházfedél-csíkok, üléskárpitok, belső díszítőelemek és „Colour Lines” kivitelek kínálata széles. MINI navigációs berendezés, Harman Kardon HiFi hangszórórendszer, a „MINI Connected” széles körű In-Car infotainment-funkciói.

mini-cooper-paceman-coupe


Motorváltozatok:

MINI Cooper S Paceman

Négyhengeres benzinmotor a Twin Scroll Turbo rendszerével, közvetlen benzinbefecskendezéssel és a BMW csoport VALVETRONIC technikáján alapuló változó szelepvezérléssel
Összlökettérfogat: 1598 cm3
Max. teljesítmény: 135 kW/184 LE / 5500 min-1
Max. forgatónyomaték: 240 Nm / 1600 – 5000 min-1
(Overboost funkcióval: 260 Nm)
Gyorsulás (0–100 km/h): 7,5 másodperc
(automata sebességváltóval 7,8 másodperc)
Max. sebesség: 217 km/h (212 km/h)
Átlagos üzemanyag-fogyasztás (EU): 6,1 l/100 km (7,1 l/100 km)
Széndioxid-kibocsátás: 143 g/km (166 g/km)

MINI Cooper Paceman

Négyhengeres benzinmotor a BMW csoport VALVETRONIC technikáján alapuló változó szelepvezérléssel
Összlökettérfogat: 1598 cm3
Max. teljesítmény: 90 kW/122 LE / 6000 min-1
Max. forgatónyomaték: 160 Nm / 4250 min-1
Gyorsulás (0–100 km/h): 10,4 másodperc
(automata sebességváltóval 11,5 másodperc)
Max. sebesség: 192 km/h (184 km/h)
Átlagos üzemanyag-fogyasztás (EU): 6,0 l/100 km (7,2 l/100 km)
Széndioxid-kibocsátás: 140 g/km (168 g/km)

MINI Cooper SD Paceman
Négyhengeres, turbófeltöltésű dízelmotor alumínium forgattyúházzal, common-rail befecskendezéssel és változó turbinageometriájú turbófeltöltővel
Összlökettérfogat: 1995 cm3
Max. teljesítmény: 105 kW/143 LE / 4000 min-1
Max. forgatónyomaték: 305 Nm / 1750 – 2700 min-1
Gyorsulás (0–100 km/h): 9,2 másodperc
(automata sebességváltóval 9,4 másodperc)
Max. sebesség: 200 km/h (197 km/h)
Átlagos üzemanyag-fogyasztás (EU): 4,6 l/100 km (5,7 l/100 km)
Széndioxid-kibocsátás: 122 g/km (150 g/km)

MINI Cooper D Paceman

Négyhengeres, turbófeltöltésű dízelmotor alumínium forgattyúházzal, common-rail befecskendezéssel és változó turbinageometriájú turbófeltöltővel
Összlökettérfogat: 1598 cm3
(MINI Cooper D Paceman
automata sebességváltóval: 1995 cm3)
Max. teljesítmény: 82 kW/112 LE / 4000 min-1
Max. forgatónyomaték: 270 Nm / 1750 – 2250 min-1
Gyorsulás (0–100 km/h): 10,8 másodperc
(automata sebességváltóval 11,2 másodperc)
Max. sebesség: 187 km/h (182 km/h)
Átlagos üzemanyag-fogyasztás (EU): 4,4 l/100 km (5,6 l/100 km)
Széndioxid-kibocsátás: 115 g/km (149 g/km)

Külső méretek:
Hosszúság: 4109 milliméter
(MINI Cooper S Paceman,
MINI Cooper SD Paceman: 4115 milliméter)
Szélesség: 1786 milliméter
Magasság: 1518 milliméter
(MINI Cooper S Paceman,
MINI Cooper SD Paceman: 1522 milliméter)
Tengelytáv: 2596 milliméter


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER