Címkék: Electrified | Lexus

2022. június 07. kedd, 19:45

 

A Lexus tisztán elektromos, nagyteljesítményű sportautó-víziója első európai szereplését a legendás Goodwood-i pályán tartja majd: a Lexus LFA szellemiségében fogant Lexus Electrified Sport koncepció a júnus 23. -26. között megrendezésre kerülő Goodwood Festival of Speeden debütál.

 

 

A Goodwood Festival of Speed szolgáltatja a hátteret a Lexus Electrified Sport koncepció Japánon kívüli premierjéhez, amely a vállalat jövőbeli, tisztán elektromos, nagyteljesítményű sportautó-víziója, amelyet sokan a legendás Lexus LFA potenciális utódjának tekintenek. A radikális kupé tanulmány azon 16 akkumulátoros elektromos (BEV) modell egyike, amelyeket Akio Toyota, a világszintű elnöke tavaly decemberben mutatott be Japánban, előrevetítve a vállalat hosszú távú stratégiáját, melynek célja a karbonsemlegesség elérése.

 

 

 

A Lexus márka teljes potenciálja kibontakozik az elektrifikációval, megőrizve és továbbfejlesztve a kifinomult gyorsulás és lassulás, a kimagasló fékezési érzet és a lenyűgöző menetdinamika tekintetében megtapasztalt előnyöket a még jobb vezetési élmény jegyében. Az Electrified Sport tanulmány a következő szintre emeli a Lexus Driving Signature vezetési élményt.

A koncepcó merész arányaival és alacsony felépítésével a modell a Lexus márka jövőjét vetíti előre. A gyorsulási idő (100 km/h-ig) várhatóan 2 másodperc körül alakul majd, miközben egy feltöltéssel a hatótáv elérheti a 700 kilométert. Előfordulhat, hogy a sorozatgyártású verzióban az új szilárdtest akkumulátortechnológia kerül bevetésre az igazán kimagasló teljesítmény érdekében. Az akkumulátoros elektromos modellek révén a Lexus egy olyan márkává változik, amely sokoldalú élményeket kínál olyan előrelépéseket kiaknázva, amelyek megvalósítására csak a Lexus képes, miközben továbbra is előtérben tartja a még személyesebb, kézműves kidolgozású termékeket.

A Lexus már fejleszti a következő generációs, akkumulátoros elektromos sportautót, amely az LFA fejlesztésénél kinyert vezetési érzetet, ’titkos hozzávalókat’ és menetteljesítményeket örökli. A Goodwood Festival of Speed június 23-tól 26-ig tart az angliai Goodwood House területén. A Lexus Electrified Sport koncepció saját pavilont kap a sebességfesztivál elektromos sugárútján.


 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER