Címkék: autószalon | Lexus

2023. január 22. vasárnap, 09:33

 

Egyedi terepjárók és koncepcióautók engedtek bepillantást a Lexus tervezőmérnökeinek kreativitásába múlt hétvégén a Tokiói Autószalonon és a Tokiói Szabadtéri Kiállításon.

 

 

Az RZ Sport Concept az akkumulátoros elektromos járművek lenyűgöző teljesítményére és testreszabási lehetőségeire hívta fel a figyelmet, míg a Lexus Overtrail Projekt keretében az RX Outdoor Concept, a ROV Concept 2 és a GX Outdoor Concept járművek mutatkoztak be.

 

 

A Lexus a Tokiói Autószalonon és a Tokiói Szabadtéri Kiállításon a korlátlan testreszabási lehetőségek és a szabadtéri kalandok izgalmát igyekezett a középppontba helyezni. A Tokiói Autószalonon a Lexus egy olyan járművet mutatott be, amelyek megtestesítik a márka karbonsemleges társadalomról alkotott vízióját, miközben lehetővé teszik az ügyfelek számára, hogy autóik mellett élvezhessék a változatos életstílusukat is – mindezt pedig az egyre jobb motorsportban fejlesztett járművek létrehozása iránti elkötelezettség fokozza.

A Lexus első dedikáltan akkumulátoros elektromosnak fejlesztett modelljén alapuló RZ Sport Concept személyre szabását Masahiro Sasaki autóversenyző felügyelte, aki szintén hozzájárult az RZ fejlesztéséhez. Az autó nagyteljesítményű, 150 kW-os elektromotorokkal rendelkezik elöl és hátul a még izgalmasabb vezetési élmény érdekében – mindemellett pedig 35 milliméterrel lejjebb került. Egyedi aerodinamikai elemeket, nagyobb átmérőjű abroncsokat és versenystílusú üléseket is kapott, míg a külső szín, a „Hakugin” egy tiszta fehér alap, finoman csillogó textúrával, amelyet kék kiemelő szín fokoz, ezzel utalva a dinamikus BEV teljesítményre.
A Lexus a Tokiói Szabadtéri Kiállításon indítjotta útjára Overtrail Projektjét, hogy a szabadtéri élmények széles skáláját foglalja magában a pikniktől vagy a természetben való kempingezéstől kezdve a terepjárós kalandokig barátságtalan környezetben. A projekt neve a „overland” és a „trail” szavakat ötvözi, hogy rávilágítson a természettel való kapcsolatra és új utak megnyitására – ezt pedig három koncepcióautó hangsúlyozza.

Az RX Outdoor Concept az új RX 450h+ plug-in hibrid modellre épül, és exkluzív, a szabadtéri életmódot támogató elemekkel van ellátva, míg a ROV Concept 2 az eredeti ROV (Recreational Off-highway) terepjáró képességeit és hidrogénüzemű motorját örökli, és a karbonsemlegesség vízióját ötvözi a belsőégésű motorok érzelemdús viselkedésével. Mindkét koncepciómodell az exkluzív, „Regolith” névre hallgató külső fényezéssel van ellátva, amely a matt textúrát, a ragyogást és a szívósságot ötvözi, ihletet merítve az égitestek felszínén felhalmozódó mikroszkopikus részecskékből.
A GX 460 luxus SUV-ra épülő GX Outdoor Concept speciális felszereléssel és kiegészítőkkel rendelkezik, hogy autentikus szabadtéri élményt nyújtson a legzordabb környezetben is.


 

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER