Címkék: autószalon | Lexus

2022. január 19. szerda, 19:31

 

Az izgalmas vezetési élményt és a szabad, szórakoztató életstílust hozza egyensúlyba a Lexus két Tokióban bemutatott újdonsága. 

 

 

 Harmóniát teremt a gépek és a természet között: az „NX PHEV OFFROAD Concept” a négykerekűek személyre szabásának szórakoztató oldalát mutatja be, miközben kalandozásra inspirál, a "ROV Concept" pedig a természettel való kapcsolat örömét és egyedülálló vezetési élményt kínál úgy, ahogyan egyetlen másik személyautó sem. Kiállították emellett Yoshihide Muroya repülőgépének 1/3 méretarányú modelljét is, amelynek eredetijével a pilóta részt vesz az idei Air Race Világbajnokságon.

 

 

 

A világ vezető környezetbarát luxusautómárkájaként is ismert Lexus a Tokiói Autószalonra az „NX PHEV OFFROAD Concept” és a „ROV Concept” modellekkel készült:a két kiállított koncepció azon modellek közé tartozik, melyek megtestesítik a Lexus törekvéseit a karbonsemleges társadalom megvalósítására, bővítik a vásárlók lehetőségeit, megkísérlik az emberek élet- és látásmódját diverzifikálni és kibővíteni, valamint az eddigi elvárásokon túllépő értékeket biztosítani. Az elmúlt években környezettudatos prémium autógyártóból zöld életmódmárkává avanzsáló Lexus célja egyértelműen a kifinomult életstílus és a vezetési élmény egyensúlyának, valamint a természettes való harmónia megteremtése.

Az NX PHEV OFFROAD Concept a Lexus első plug-in hibrid modelljére, az NX 450h+ típusra épül, amely már a magyarországi márkakereskedéskben is elérhető. Az NX kifinomult vezetési élményt és kifejezetten ügyel a környezetvédelemre, amelynek köszönhetően alacsony a széndioxid-kibocsátása. A megemelt karosszéria kalandokra csábít, akárcsak a nagy átmérőjű terepgumik, valamint a gyönyörűen kidolgozott, egyedi bronz és mattfekete fényezés.
A ROV Concept túlmutat a hagyományos utcai és terepjáró modelleken, köszönhetően kompakt méreteinek és legfőbb céljának, amely az egyetlen személyautóhoz sem hasonlítható, természetben nyújtott vezetési élmény megvalósítása. Ezeken kívül ez az első Lexus jármű, amely hidrogénhajtású belső égésű erőforrással van szerelve, így amellett, hogy környezetbarát, a hagyományos motorok élményéhez hozzá tartozó hang- és egyéb behatásokat sem nélkülözi. A ROV mozaikszó a Recreational Off-Highway Vehicle, azaz szabadidős terepjáró jármű rövidítést akarja. Egy koncepcióautó, amelynek célja, hogy élvezetes autós életstílust közvetítsen, miközben harmóniában él a természettel. A ROV képes egy lépéssel tovább menni, olyan helyekre, ahová még a terepjárók sem juthatnak el. Mindeközben pedig kiváló reakciókat és izgalmas hangzást biztosít, amely mind az öt érzékszervre képes hatással lenni.

A Lexus standkán kiállították Yoshihide Muroya Zivko Edge 540 V3 repülőgépének 1/3 méretarányú modelljét is. Muroya idén a "LEXUS/PATHFINDER AIR RACING" csapat színeiben vesz részt az Air Race Világbajnokságon. A Lexus és a légi versenypilóta, Muroya csapatpartnerségi megállapodást írt alá, és tovább fogják szorgalmazni közös erőfeszítéseiket annak érdekében, hogy minél gyorsabban összekapcsolhassák mindkét fél technológiáit és know-how-ját a versenygépek fejlesztése és a versenyszervezés területén. Az új csapatstruktúra alapján a Lexus törekedni fog arra, hogy történelmet írjon Muroyával, és a pilóta meg tudja nyerni első Air Race bajnoki címét. A Lexus emellett felhasználja majd a repülésben megtapasztalt aerodinamikai, hűtési és tömegcsökkentési technológiákat, valamint a fárasztó légiversenyeken szerzett know-how-t, hogy egyre jobb autókat tudjon megalkotni a karbonsemleges társadalom megvalósítása érdekében.

 

 

 

NX PHEV Concept (Az NX 450h+ alapmodell egyedi alkatrészekkel kiegészítve)
Alapot adó modell: LEXUS NX 450h+
Méretek: 4.660 mm hosszúság × 1.865 mm szélesség × 1.675 mm magasság
Hajtáslánc: 2,5 literes, soros négyhengeres motor plug-in hibrid rendszerrel [AWD]
Elülső motor/Max. teljesítmény/Max. nyomaték: (5NM) / 134 kW (182 LE) / 270 Nm
Hátulsó motor/Max. teljesítmény /Max. nyomaték: (4NM) / 40 kW (54 LE) / 121 Nm
Rendszer összteljesítmény: 227 kW (309 LE)
Hajtásrendszer: E-Four (Elektronikusan vezérelt összkerékhajtási rendszer)
Külső paraméterek:
Karosszéria színe: Vas-oxid
Előröl: Sötétített Lexus embléma, Mattfekete hűtőrács
Oldalról: Sötétített külső tükörházak és ablakkeretek, Mattfekete kilincsek,265/65 R17 terepgumik és 17×7J keréktárcsák
Hátulról: Sötétített típusfelirat és Lexus embléma
Tető: Mattfekete tetőlécek, Mattfekete tetődoboz


ROV Concept
Méretek: 3.120 mm hosszúság x 1.725 mm szélesség x 1.800 mm magasság
Hajtáslánc: 1,0 literes, soros háromhengeres, DOHC4 szelepes motor
Üzemanyag: sűrített hidrogéngáz
Váltó: szekvenciális váltó kormány mögötti fülekkel + hátramenet
Hajtásrendszer: állítható 2WD és 4WD differenciálzárral
Szállítható személyek száma: 2

Hajtáslánc
Az 1,0 literes hidrogénhajtású belső égésű motor a sűrített hidrogént nagynyomású tartályban tárolja, és precízen juttatja be az erőforrásba a közvetlen befecskendezésen keresztül. Az eredmény egy környezetbarát motor, amely nagy forgatónyomatékot produkál a gyorsan égő hidrogénből, valamint a hagyományos erőforrásokhoz hasonló vibrációkkal és hanghatásokkal szolgál, amelyek garantálják az izgalmas vezetési élményt. Ezen túlmenően, mivel használat közben a motorban minimális olaj ég el, széndioxid-kibocsátás gyakorlatilag nincs.

Menetteljesítmény
Masszív, csővázas felépítés, könnyű és kompakt karosszériával
Kifejezi a Lexus „Élje át a pillanatot!” filozófiáját
Az autó szekvenciális váltót használ váltófülekkel és hátrameneti fokozatokkal, valamint állítható 2WD és 4WD hajtást differenciálzárral. Terepen dinamikus teljesítményre képes, míg a hidrogénhajtású motor gyors reakciókészséget biztosít.

Formaterv
Csővázas védelmet és terepgumikat biztosít, legyen szó bármilyen vad terepről. Az első hűtőrács amellett, hogy védi az utasokat, a Lexus következő generációs formanyelvét is kifejezi. Az első sárvédők megakadályozzák a kőfelverődéseket és a sár felfröccsenését. A hátsó hidrogéntartályhoz csatlakozó felfüggesztés nem csak a fontos alkatrészeket védi, hanem a Lexus SUV modellekre jellemző tartósságra is utal. Az L-alakú első fényszórók és hátsó kombinált lámpatestek, valamint az új NX-ről ismerős hátsó „LEXUS” felirat a következő generációs Lexus modellek formanyelvét mutatja be. A karosszéria vas-oxid fényezést kapott. Az utastér egyszerű kezelőszerveket és mutatókat használ, amelyek lehetővé teszik a vezető számára, hogy azonnal hozzáférjen a fontos információkhoz, és így mindig a vezetésre összpontosíthasson, emellett kiváló minőségű bőr kormánykerékkel, kifinomult váltógombbal, valamint strapabíró és masszív műbőr ülésekkel van felszerelve.


 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER