Címkék: gyártás | Kia ProCeed

2018. november 21. szerda, 17:20

 

A Kia európai üzemében, a szlovákiai Zsolnán, elindult az új ProCeed sorozatgyártása.


 

Az új Kia ProCeed kombikupé karosszériája nem csak látványos, de tágassága és praktikuma az utazókombik képességeivel is vetekszik. Csomagterének alapmérete 594 l, így a kompakt kombik többségénél jelentősen tágasabb helyet kínál, sőt, néhány magasabb kategóriába tartozó modellel is felveszi a versenyt.Az újdonság - az új Ceed családjának legsportosabb tagja, és a ProCeed modellek harmadik generációja – kizárólag GT, vagy GT Line felszereltséggel készül. A ProCeed hivatalos nemzetközi bemutatóját az idei Párizsi Autószalonon tartotta a Kia, a modell forgalmazása 2019 első negyedévében indul, kizárólag az európai piacokon.

Dae Sik Kim, a Kia Motors Slovakia elnöke elmondta: “Az új ProCeed gyártásának beindítását egy évnyi kemény munka előzte meg a zsolnai üzemben, ahol már a Ceed ötajtós és Sportswagon (kombi) változata is készül, a Sportage mellett. Az új modellek gyártásba vitelével egy időben új, szelektív redukciós kipufogógáz tisztító technológiákat is felvettünk a programba, így valamennyi erőforrásunk teljesíti a szigorú Euro 6d TEMP emissziós norma előírásait.”

Az új ProCeed attól a korábbi, és szintén zsolnai gyártású háromajtós pro_cee’d sorozattól örökölte a nevét, amelynek első és második generációjából összesen több mint 190 000 készült a szlovákiai sorokon. Az új sorozat formatervei a Kia frankfurti központjában születtek Gregory Guillaume,a márka európai vezető formatervezője és Peter Schreyer, a Kia dizájnért felelős elnöke vezetésével. A tervezőcsapat lényegében alapjaitól újraalkotta a ProCeed koncepcióját, és a korábbi izgalmas háromajtós helyett egy még különlegesebb és még vonzóbb kombikupé formát alkotott.

Roman Kralovansky, a zsolnai gyár termelési igazgatója elmondta: “Az új ProCeed gyártásának előkészítése már 2017 végén elindult, a sorozat beindítását természetesen megelőzte a dolgozók képzése, részben helyben, részben pedig a Kia kutatási és fejlesztési központjában, Koreában. Az új karosszéria gyártása komoly feladatok elé is állított minket, de korábbi tapasztalataink alapján minden problémát megoldottunk.”

Több mint 300 zsolnai dolgozó vett részt az új modell bevezetésével kapcsolatos gyártási tréningeken a Kia fejlesztőközpontjában, a koreai Namyangban. A képzés főleg az összeszerelésre és a minőségellenőrzésre koncentrált, hogy biztosan zökkenőmentesen indulhasson a sorozat. Az említett létszámból hetvenen további képzést is kaptak 2018 elején.

A Kia Motors Slovakia 2018-ban mintegy kétszázmillió euró értékben invesztált a zsolnai gyár fejlesztésébe, augusztusban új orvosi/egészségügyi részleg is nyílt az üzemben.

Az új ProCeed GT Line sorozatának alapváltozatait a Kia népszerű 1.0 literes T-GDi (turbós, közvetlen befecskendezéses benzines) motorja hajtja 120 LE-s teljesítménnyel és 172 Nm forgatónyomatékkal. A GT Line-ok legerősebb erőforrása az új, ‘Kappa’ sorozatú 1.4-es T-GDi benzinmotor 140 LE-vel. A dízeleket a friss fejlesztésű 1,6 l-es ‘Smartstream’ motor képviseli: 136 lóerejével ez a Kia eddigi legtisztább üzemű gázolajosa. A ProCeed GT-t ugyanaz az 1.6-os T-GDi motor mozgatja, mint az új Ceed GT-t (204 LE és 265 Nm), ez a Ceed kínálatának legerősebb gépe. Most először, a ProCeed GT-ben és a Ceed GT-ben a Kia hétfokozatú duplakuplungos, robotizált sebességváltója is elérhető lesz.


 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER