Címkék: együttműködés | Hyundai

2020. január 22. szerda, 16:12

 

A Hyundai Motor Company a január elején megrendezett CES 2020 szórakoztató elektronikai szakkiállításon (január 7 - 10.) három olyan innovatív koncepcióval demonstrálta mobilitási jövőképét, amelyek az egyre növekvő nagyvárosok közlekedési szükségleteire kínálnak megoldást.

 

 

 Az interaktív és virtuális valóságú installációkat a Hyundai azon küldetése hívta életre, hogy a valós életben felmerülő mobilitási feladatokra kínált megoldásokkal megvalósítsa az „emberiség érdekeit szolgáló fejlődést.” A Las Vegas-i kiállításon a vállalat első tisztán elektromos üzemű személyes légi járműve* (PAV), a városi légi közlekedési** (UAM) feladatokat betöltő S-A1 volt a Hyundai standjának központi attrakciója.

A Hyundai emellett egy olyan speciális céljármű (PBV) tanulmányt is bemutatott, amely képes alkalmazkodni az utasok különböző elvárásaihoz, és lehetővé teszi, hogy a felhasználók minél kevesebb időt vesztegessenek el a zsúfolt utakon.

Miután az egyedi igényekhez igazították, a PBV tetszőleges közösségi funkció betöltésére képes: lehet étterem, kávézó, szálloda, de akár klinika vagy gyógyszertár is. Emellett természetesen városi közösségi közlekedési eszközként is használható.

 

 

 

A Hyundai mindkét új tanulmányautója képes együttműködni a márka új dokkoló állomásával, a HUB-bal.

A Hyundai Motor a CES kiállításon feltérképezte a közlekedés fogalmának átalakulását, valamint megvizsgálta, hogyan segíthetné elő a márka az emberek közötti, minél tartalmasabb kapcsolattartást és együttműködést.

Városi légi közlekedés és új együttműködés az Uber Elevate vállalattal

 A Hyundai városi légi közlekedési (UAM) tanulmánya, illetve a márka közösségek közötti közlekedésre és kapcsolattartásra vonatkozó elképzelései rendkívül kedvező fogadatásra találtak a nagyközönség és a sajtó köreiben egyaránt. A CES-en több mint 150 ezren keresték fel a Hyundai standját, hogy megismerjék a márka jövőbeli mobilitásról alkotott elképzeléseit és kiállított koncepcióit, köztük az S-A1 légi járművet.

A pilótáján kívül négy utas szállítására alkalmas, egyetlen feltöltéssel akár 100 kilométeres távolságot megtenni képes, tisztán elektromos személyi légi jármű (PAV) a Hyundai kötöttségektől mentes, nyitott és progresszív szemléletéről tanúskodik. A Hyundai standjának látogatói megismerkedhettek a városi légi közlekedés négy fő pillérével: biztonságos, csendes, megfizethető és utasközpontú.

 A CES kiállítás egy fontos eseményeknek is otthont adott: itt írták alá a Hyundai Motor és az Uber Elevate közötti együttműködési megállapodást. A megállapodás értelmében a Hyundai járműgyártási kompetenciáját kiaknázva személyi légi járművet (PAV) fejleszt, míg az Uber a járművet felhasználva városi mobilitási szolgáltatást biztosít ügyfeleinek.

Egy ilyen jármű sorozatgyártása megvalósíthatatlan a Hyundai-hoz hasonló globális gyártó szakértelme és gyártási kapacitása nélkül. A vállalat komoly tapasztalattal és szakértelemmel rendelkezik az aerodinamikai formatervezés, a kistömegű anyagok használata, a kifinomult gyártási folyamatok, valamint az üzemeltetési költségek csökkentése terén; ez a tudásanyag nélkülözhetetlen ahhoz, hogy az új közlekedési mód felhasználók széles köre számára elérhető, gazdaságos formában megvalósulhasson.

 

 

 

Speciális céljármű (PBV) tanulmány és HUB dokkoló állomás

 A Hyundai standja a zökkenőmentes mobilitás korszakát előre vetítve azt is bemutatta a látogatóknak, hogy az elektromos személyes légi jármű (PAV) koncepciója a jövő városi közlekedési rendszerében hogyan kombinálható egy merőben újszerű közúti közlekedési módozattal: a speciális céljármű (PBV) koncepciójával.

A PBV koncepció kialakítását a városi környezet ihlette: így az utasok akkor is egynek érezhetik magukat a várossal, ha csak átutaznak rajta. A jármű képes kívül-belül utasai igényeihez igazodni. A padlólemez hossza négy és hat méter között változtatható, míg a felépítmény egyedi megrendelésre, moduláris alkatrészekből testre szabva készül. A jármű a legkülönfélébb feladatok betöltésére alkalmas, a házhoz szállítástól a mobil éttermen át az orvosi rendelőig.

A Hyundai jövőbeli közlekedési rendszerekről alkotott jövőképében egy másik új koncepció: a HUB is fontos szerepet játszik. A felhasználók számos PBV és PAV járművet kapcsolhatnak egy közös HUB dokkoló állomáshoz, olyan új közösségi teret hozva létre, ahol különböző csoportok találkozhatnak.

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER