Címkék: Ford | Ford Mondeo | hibrid

Írta: Administrator   
2015. január 02. péntek, 17:47

 

Balatonfelvidéki tájakon mutatkozott be az új Ford Mondeo, mely háromféle karosszériaváltozatban elérhető: ötajtós, kombi és négyajtós egyenlőre hybrid kivitelben, egyben ez az első európai modell, amely a Ford új globális CD padlólemezére épül.



Az új Ford Mondeo az idei Párizsi Autószalonon mutatkozott be. Az autó a legújabb autóipai fejlesztésekkel is elérhető.
Az Ütközés előtti asszisztens Gyalogosérzékelő rendszerrel kiegészítve automatikusan fékez előtte haladó embert észlelve, amennyiben azt a vezető nem tenné meg. A rendszer feldolgozza és összeveti a gyalogosalak adatbázis tartalmat a szélvédő mögötti kamera képével és a lökhárítóban lévő radarjelekkel, így képes megkülönböztetni az embert egyéb az úton lévő tárgyaktól, a rendszer 80 km/h-s sebességig képes mérsékelni a gázolás erejét. Az Ütközés előtti asszisztens része az Aktív fékezés is, amely a ráfutásos balesetek esetén védi az utasokat és nem utolsó sorban a kocsikat. Az Active City Stop 40 km/h-ás sebességig működik. A rendszer elsőként a Mondeohoz rendelhető meg. Az új integral link rendszerű hátsó futómű kényelmesebb rugózást biztosít. Az útegyenetlenségekbe ütköző kerék hátrafelé mozdul el, így a futómű hatékonyabban nyeli el a rázkódást, evvel simább, rázkódás mentesebb haladást ér el. Az alsó burkolatba, a kerékdobokba és a hátsó ajtókba zajelnyelő anyagokat építettek, ezáltal az utastér hátsó részében 3 decibellel, elöl 2 decibellel csökkent a gördülési zaj.










Az autóhoz elérhető az Adaptív Sebességtartó tempomat, mely tartja a beállított sebességet, illetve közel érve az előttünk haladóhoz, attól egyenletes távolságot tart. Az extrák között található még a Sávtartó Asszisztens, Táblafelismerő, Holttér figyelő rendszer, Adaptív Fényszórórendszer amely hétféle állásban igazítja a lámpák fényerősségét és állását az aktuális forgalmi viszonyokhoz.
Az Aktív Pakolóasszisztenst most már a Merőleges Parkolás funkció is kiegészíti, így nem csak párhuzamos parkolóhelyet keres a Mondeonk, hanem merőlegesen is segítségünkre van a beálláshoz. Mindezt kiegészíthetjük a Kiállást Segítő Rendszerrel, illetve az Oldalsó Parkolóasszisztenssel, amely hangjelzéssel figyelmeztet az autónk mellett lévő nem látható akadályokra.




Motorok
2015. elejétől megjelenik a nagy teljesítményű 2,0 literes TDCi szekvenciális kettős turbófeltöltésű dízelmotor, amely 210 lóerős és 450 Nm forgatónyomatékú, az új motor CO2-kibocsájtása alacsonyabb, mint a kifutó 2,2 literes, 200 lóerős TDCi motoré.

A Mondeo benzinmotor kínálata:
1,5 literes 160 lóerős Ecoboost hatsebességes kézi-és automata váltóval
2.0 literes 203 lóerős SCTi EcoBoost A6
2.0 literes 240 lóerős SCTi EcoBoost A6
2.0 literes 187 lóerős HEV

A Mondeo dízelmotor kínálata:
1,6 literes 115 lóerős TDCI M6 és Econetic M6 váltóval
2.0 literes 150 lóerős TDCI M6 és PowerShift automata váltóval
2.0 literes 180 lóerős TDCI M6 és PowerShift automata váltóval

A Mondeot Trend és Titanium felszereltségben lehet megvásárolni
Az ötajtós benzines induló ára (1,5 l 160 lóerős Ecoboost) 7.750.000,-Ft, a kombié 8.185.000,-Ft.
Dízelkínálatban (1,6 l. 115 lóerős TDCI) ötajtós 7.960.000,-Ft, kombi 8.160.000,-Ft.
Hybrid négyajtós (2.0 l 187 lóerős HEV) 9.350.000,-Ft.




Az alapfelszereltség tartalmazza az aktív és passzív biztonsági elemeket, rendszereket. Továbbá a  teljesség igénye nélkül a Visszagurulásgátlót, Sebességtartó automatikát, Állítható magasságú első biztonsági öveket, Isofix előkészítést, Elöl 4 irányban, hátul 2 irányban állítható fejtámlákat.
Automata kétzónás légkondicionálót, elektromos első és hátsó ablakemelőket, 4 irányban manuálisan állítható fűthető első üléseket, deréktámasszal. Keréknyomás figyelő rendszert. Manuálisan állítható projektoros halogén fényszórókat nappali menetfénnyel és első ködfényszórókat kanyarfénnyel. Kapunk AM/FM rádiót, CD/MP3 lejátszást, 4,2" kijelzőt, 8 hangszórót, USB csatlakozót és My Key pótkulcsot, egyedileg programozható funkciókkal azaz beprogramozható az indítókulcsot – ezzel védve a vezetésben kevés tapasztalattal bíró gyerekeinket. Korlátozhatjuk a végsebességet, az audiorendszer hangerejét, illetve beállítható az is, hogy ne szólaljon meg a hifi, amíg a vezető és utasai be nem kötik a biztonsági öveiket. Továbbá megakadályozhatjuk a biztonsági rendszerek kikapcsolását is.


Extrák közül:
A Ford egyik újdonsága a légzsákkal ellátott hátsó, szélső üléseknél lévő biztonsági öveket 57.000,-Ft-ért kapjuk, de a Technológia csomagban is megtalálhatjuk, amely tartalmazza az Active City Stop, Holttérfigyelő rendszer, Sávtartó automatikát is. A csomag ára 245.000,-Ft. A légzsákos biztonsági öv kicsit testesebb embernek okozhat némi fejfájást, mivel lehet sikerül bekötnie magát hátul, a 190 cm-es kollégánknak nem sikerült (nem volt elég hosszú a légzsákkal ellátott öv), elöl viszont kényelmesen utazott, illetve vezetett.




A fix napfénytető 230.000,-Ft, a nyitható 305.000,-Ft.




Az első-hátsó parkolóradar 133.000,-Ft, az Aktív ki/be parkolást segítő automatika 200.000,-Ft. Az Active City Stop alacsony sebességű ütközésmegelőző rendszer 110.000,-Ft. Ültetett sportos futómű 45.000,-Ft.
A Sync 1.1 (Ice 13 csomagban  4,2”-os kijelző) Bluetooth kihangosító rendszer, vészhelyzeti asszisztenssel 110.000,-Ft, Titanium felszereltségben szériatartozék. Sync 2 (Ice 17 Sony audio rendszer csomagban  színes 8”-os kijelző) Titanium felszereltségtől 185.000,-Ft. A Sync 2 rendszerben hangvezérléssel irányítható az audiorendszer, a navigáció, a klímaberendezés és a mobiltelefon.
Az elektromos távirányítóról is nyitható csomagtérajtó 115.000,-Ft-ba kerül.

Az új Ford Mondeo megkapta az 5 csillagos értékelést az EuroNCAP töréstesztjén. Felnőttutas védelemre 86 %-ot, gyerekutas védelemre 82 %-ot, gyalogosvédelemre 66 %-ot, az autó védelmi rendszereire 66 %-ot kapott.

A hibrid Mondeot 2014 decemberétől gyártják. A hajtásába egy 2,0 literes benzinmotor mellett egy elektromotor és egy 1,4 kWh teljesítményű lítium-ion akkumulátor is becsatlakozik. Az autó üzemanyag-fogyasztása 4,2 l/100 km, CO2-kibocsátása 99 g/km.








Balatonfelvidéki tájakon mutatkozott be az új Ford Mondeo, mely háromféle karosszériaváltozatban elérhető: ötajtós, kombi és négyajtós egyenlőre hybrid kivitelben, s az első európai modell, amely a Ford új globális CD padlólemezére épül.

  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER