Címkék: Ford | Ford Mondeo | hibrid

Írta: Administrator   
2014. december 01. hétfő, 14:17

 

A Ford megkezdte a vadonatúj Ford Mondeo Hybrid gyártását; ez az első hibrid hajtású autó, amit a vállalat Európában gyárt és forgalmaz. A Mondeo Hybrid hajtásába a különleges fejlesztésű 2,0 literes benzinmotor mellett egy elektromotor és egy 1,4 kWh teljesítményű lítium-ion akkumulátor is becsatlakozik, így az autó üzemanyag-fogyasztása mindössze 4,2 l/100 km, CO₂-kibocsátása pedig csupán 99 g/km.

“A Mondeo Hybrid minden szempontból a legjobbat kínálja, hiszen a takarékos és környezetkímélő elektromos hajtás mellett a hagyományos hajtáslánc nagy hatótávolsága és teljesítménye is rendelkezésre áll.” – mutat rá Roelant de Waard, a Ford Európa marketingért, értékesítésért és szolgáltatásokért felelős alelnöke.



„A Ford környezettudatos járműveinek kínálata egyre bővül, hiszen a palettán már megtalálható a Focus Electric, a C-MAX Energi plug-in hibrid, valamint az üzemanyag-takarékos ECOnetic dízelek és az EcoBoost modellek is, így vásárlóink egyre több lehetőség közül választhatnak.”



A Mondeo 1993-ban jelent meg először a piacokon, s azóta több mint 4,8 millió vásárló választotta ezt a típust. A vadonatúj modell a Ford legmodernebb üzemében, a spanyolországi Valenciában készül, és még idén feltűnik az európai márkakereskedésekben. A benzinmotoros, négyajtós változat gyártása a Ford Sollers szentpétervári összeszerelő üzemében is megkezdődik majd, s a Mondeo 2015-ben már Oroszországban is kapható lesz. A Mondeo eddigi legszélesebb motorpalettáján a Ford új 1,5 literes EcoBoost benzinese és a továbbfejlesztett 2,0 literes TDCi dízelmotor is szerepel. A Mondeo Hybrid ára versenyképes lesz a Mondeo dízelmotoros változataival, így a Ford ígéretéhez híven a hajtásmódok sokfélesége reális választási lehetőséget jelent az üzemanyag-fogyasztást szem előtt tartó autósok számára. Az USA-ban a Ford a második legnagyobb hibridautó-gyártó; a benzin-elektromos hajtásláncok bevezetése óta a vállalat eddig összesen 400.000 ilyen járművet készített.


 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER