Címkék: Ford | zenekar

Írta: Administrator   
2014. július 16. szerda, 18:08

 

Lehet egy zenekar neve egy szójáték, ami arra utal, „Mindörökké Ford”? Nos, ha a zenekar történetesen a Ford szentendrei regionális központjában dolgozó kollégákból áll, és kizárólag vállalati eseményeken lépnek fel, akkor semmi akadálya.

 

Az idén ötödik évét betöltő, azaz lassan nagycsoportos korba lépő FORDever Band történetének első fejezete már már a múlt ködébe vész: 2010-ben, egy napsütéses tavaszi délutánon kezdődött minden...

„Egy ebéd utáni relax-kávézás során került beszédtéma a zenélésre, és miután kiderült, hogy nagyjából minden hangszerre volna ember, kitaláltuk, hogy a móka kedvéért csapjunk össze egy kis könnyed zajolást. Akkor még csak Dalos Ati, Szabó Csabi, Papp Zoli, Odorics Árpi és jómagam voltunk a bandában.” – emlékszik vissza Viktor (39), a zenekar szólógitárosa, aki területi értékesítési vezetőként tölti mindennapjait.

Miután a Ford kollégákból álló, frissen alakuló zenekar tagjai számára a leglogikusabbnak az tűnt hogy, a vállalat mintegy 32 ország értékesítési, marketing, alkertész-értékesítési, vevőszolgálati és oktatási tevékenységét koordináló szentendrei regionális központjának egyik - akkor még kihasználatlan – termét válasszák a próbák helyszínéül, támogatást kértek és kaptak a helyi felsővezetéstől. Molnár Viktor regionális igazgató cserébe mindössze annyit kért a lelkes ’bandatagoktól’, hogy egy-egy céges összejövetelen villantsák meg tudásukat a kollégák szórakoztatására.

„Az első fellépésre így 2010 nyarán egy kétnapos vállalati rendezvény esti programjaként került sor a kollégák előtt a Balatonon, akkor még névtelenül. Ekkor jött az ötlet, hogy a másnapi értekezlet során, mintegy levezető feladatként a kollégáktól kérjünk a névre vonatkozó javaslatokat, és a beérkező ötletek közül választottük a FORDever Band nevet. A zenekar azóta is a név ötlettel előálló Farkas Anikót tekinti névadó keresztanyjának.” – avat be a billentyűket bűvölő, civilben értékesítési csoportvezetőként dolgozó Csabi (38).
„Az egyik eredeti alapító tag, a jelenleg flottaértékesítési igazgatóként dolgozó Dalos Attila négy gyermekes apukaként időhiány okán kivált a csapatból, ám továbbra is lelkesen támogatja a zenekar működését. Helyette azonban két új taggal, Böbével és Kornéllal bővült a csapat.” – meséli a zenekar basszusgitárosa, a műszaki oktatóként és szervízmérkökként dolgozó Peti. (31)

„Így jelenleg heten vagyunk, mint a gonoszok.” – mosolyog a csapat egyetlen női tagja, énekese és vokalistája, a termékspecifikációs csapatot erősítő Böbe (33).

„Eleinte olyan zenét játszottunk ami elég egyszerű volt ahhoz, hogy elő tudjuk adni, és ez azóta sem sokat változott.” – meséli az zenekarban az ütős hangszerekért felelő, civilben pedig alkatrész értékesítési területi vezetőként dolgozó Árpi (37). „Korábban csupán saját ízlésünk alapján válogattunk, mostanában azonban már igyekszünk sokféle stílusból összeállítani a repertoárt, hiszen a közönségünk is sokféle stílust szeret. Persze kicsit mindent a saját szánk íze/tudásunk szerint, leginkább rockosítva adunk elő... Szívünkhöz a rock áll talán a legközelebb (bocsi Csabi).”

„Ennek ellenére a FORDever által felvonultatott zenei paletta meglehetősen széles: Black Eyed Peas és White stripes épp úgy szerepel a repertoárban, mint temérdek klasszikus és modern, magyar és nemzetközi szám. A cél, hogy olyan számokat játsszunk, amelyek széles körben ismertek, kedveltek, így a közönség gyakran a zenekarral együtt énekel, tombol.” – teszi hozzá a zenekar egyik gitárosa, a személyautó árazási csoportvezetőként dolgozó Kornél (32).

„Csak céges bulikon játszunk, mert nem tartjuk magunkat igazából zenésznek, inkább csak zenebohócoknak. Viktort és Kornélt leszámítva – ők igazi profik, illetve Árpi nem bohóc, ő zsonglőr, legalább is ami a dobverők eldobását illeti...” – avat be a csapatban ének és gitártudását egyaránt megcsillogtató Zoli (38), aki a mindennapokban haszongépjármű árazási csoportvezetőként járul hozzá a Ford eredményességéhez.

Egyéb irányú elfoglaltságok miatt általában évente két fellépésre kerül sor, többre talán sem ideje, sem lehetősége nemigen volna a zenekar tagjainak. Miután a regionális központban dolgozó kollégák számának számottevő növekedése (a Ford Közép- és Kelet-Európai Értékesítő Kft. alig két év alatt mintegy 90-ről több, mint 260 főre növelte alkalmazottai számát) okán a korábbi próbaterembe is iróasztalok kerültek, a csapat jelenleg Szentenrén bérel próbatermet, heti 1 alkalommal 2 órára.  


A FORDever Band tagjai így az alábbi kollégák:

Böbe – ének, vocal, dalolás
Név:     Hajzer Erzsébet
Életkor:     33
Családi állapot:    hajadon
Gyerekek száma, neme:     nincs
Beosztás a Ford-nál:     MCV PDL Specialist
Szerepe a zenekarban:    Ének
Mióta dolgozik a Fordnál:    3 éve
Mióta tagja a zenekarnak:     1 éve

Árpi – ütősök és dobó eszközök
Név:     Odorics Árpád
Életkor:     37
Családi állapot:    Nős
Gyerekek száma, neme:     2 fiú (8, 11)
Beosztás a Ford-nál:     FCSD Zone Manager
Szerepe a zenekarban:    dobok
Mióta dolgozik a Fordnál:    6 éve
Mióta tagja a zenekarnak:     A kezdetektől

Csabi – billentyű és minden ami mellett ülni lehet
Név:     Szabó Csaba
Életkor:     38
Családi állapot:    Nős
Gyerekek száma, neme:     0 - egyelőre
Beosztás a Ford-nál:     Sales Supervisor
Szerepe a zenekarban:    Billentyű
Mióta dolgozik a Fordnál:    13 éve
Mióta tagja a zenekarnak:     A kezdetektől
Távlati célkitűzések:    Egy jó Haddaway nótára rávenni a zenekart :)
Kornél – ritmus gitár, zenei igazgató
Név:     Csontos Kornél
Életkor:     32
Családi állapot:    majdnem nős
Gyerekek száma, neme:     nincs
Beosztás a Ford-nál:     PC Pricing Supervisor
Szerepe a zenekarban:    Gitár
Mióta dolgozik a Fordnál:    3 éve
Mióta tagja a zenekarnak:     2 éve

Viktor – szóló gitár, mentális tréner
Név:     Mazák Viktor
Életkor:     39
Családi állapot:    Nős
Gyerekek száma, neme:     1 fiú, 1 lány (ikrek) 7 évesek
Beosztás a Ford-nál:     Sales Zone Manager
Szerepe a zenekarban:    Gitár
Mióta dolgozik a Fordnál:    11 éve
Mióta tagja a zenekarnak:     a kezdetektől

Petyka – basszus
Név:     Hegedűs Péter
Életkor:     31
Családi állapot:     Egyenlőre nem nős
Gyerekek száma, neme:     nincs (nem tud róla)
Beosztás a Ford-nál:     Technical Trainer/Field Engineer
Szerepe a zenekarban:    Basszus
Mióta dolgozik a Fordnál :    4 éve
Mióta tagja a zenekarnak:     3 éve

Zolika – pakol, azt is gyengén
Név:     Papp Zoli
Életkor:     38
Családi állapot:    Nős
Gyerekek száma, neme:     2 gyönyörű hercegnő (3,5 illetve 8 évesek)
Beosztás a Ford-nál:     CV Pricing Supervisor
Szerepe a zenekarban:     Ének, Gitár
Mióta dolgozik a Fordnál:    8 éve
Mióta tagja a zenekarnak:     A kezdetektől
Távlati célkitűzések:    1. Visszafogni a billentyűs szekció kilengéseit
2. Még 15 perc hírnév

„Annakidején nagyon nagy örömmel és lelkesedéssel fogadtam a kollégák kezdeményezését, azóta pedig már hihetetlenül büszke is vagyok a FORDever Band tagjaira.” – fogalmaz Molnár Viktor, a Ford Közép- és Kelet-Európai Értékesítő Kft. regionális igazgatója. „A zenenkar tagjai éppen azt a sokszínűséget, nyitottságot, és nem utolsósorbaan csapatszellemet képviselik, amely a Ford egyik fundamentuma a kezdetek óta. Nagyszerű érzés egy ilyen lelkes, elkötelezett kollégákból álló csapatot vezetni, hiszen így valóban a mindennapok kézzelfogható részévé válik az Egy Csapat, Egy Ford elv.”

„Hihetetlenül inspiráló a FORDever Band tagjainak kezdeményezése, lelkesedése, akik a szervezet különböző részegységein, osztályain dolgoznak, napi munkájuk kapcsán sok esetben nem is szükségszerűen találkoznának, kommunikálnának egymással, mégis egy sokszínű, vidám csapatként szereznek rendszeresen vidám, emlékezetes perceket a többi kolléga számára.” – teszi hozzá Varga Zsombor, a Ford magyarországi PR és kommunikációs igazgatója. „Szerettem volna már őket rávenni egy-egy sajtóeseményen történő fellépésre is, és bár ez eddig még nem jött össze, nem adom fel, ha az kell hozzá, hát leszervezem a U2-t, de legalább a Hooligans-t előzenekaruknak.” – mosolyog a kommunikációs szakember.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER