Címkék: BMW | BMW Motorsport | BMW sport trófea

2016. július 29. péntek, 14:57

 

A BMW Motorsport másfél éven belül egy vadonatúj versenyautóval tölti be a privát csapatoknak kínált abszolút etalon BMW M6 GT3 és a belépő szintű BMW M235i Racing alapmodell közötti kategóriarést. A BMW M4 Coupé műszaki alapjaira épülő BMW M4 GT4 a tervek szerint 2018 januárjában ünnepli világpremierjét.

A BMW Motorsport a 2018-as versenyszezon hajnalán rántja le a leplet a nagysikerű BMW M3 GT4 versenyautó méltó utódjáról, a BMW M4 GT4 modellről. A szinte sorozatgyártású járműtechnológiával felvértezett versenyautó a BMW M4 Coupé műszaki alapjaira épül, hogy az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő GT4 kategóriában kimagaslóan versenyképes indulóként képviselje a BMW Motorsport családját, s hogy újabb fejezetet nyisson a bajor gyártó privát színekben aratott több évtizedes sikertörténetében. A vadonatúj fejlesztésű GT versenyautó 2016 végén kezdi meg első versenypályás tesztjeit, hogy a privát színekben versenyző csapatok már a 2018-as idény első megmérettetésén egy tökéletesre hangolt gépet guríthassanak rajtrácsra.

bmw-m4-gt4

„A GT4 kategória jelenleg hatalmas fellendülésen megy keresztül, hiszen megfizethető áron kínálja a csúcsminőségű járműtechnológiával felszerelt versenyautók végletekig kiélezett összecsapásait, amely futamoknak rendkívül széles a célközönsége” – fogalmazott Jens Marquardt, a BMW Motorsport igazgatója. „Világszerte óriási potenciált látunk azon BMW-színekben versenyző privát csapatokban, akiknek a BMW M4 GT4 versenyautó lehetséges alternatívát kínál. A hasonló, klasszikus kategóriákban induló versenyautók kifejlesztése és a privát csapatok igényeihez hangolása mindig is a BMW Motorsport egyik központi küldetése volt. Így született meg az elődmodell, a BMW M3 GT4 versenyautó is, amely mind a mai napig a nemzetközi versenysorozatok élén versenyez. A BMW M4 Coupé kiváló kiindulópontot kínál a vadonatúj GT4 modell kifejlesztéséhez: egy rendkívül erős műszaki alap, amelynek versenypályára hangolásával mérnökeink egy olyan sportautóval tölthetik be a privát csapatoknak készített abszolút csúcsmodell, a BMW M6 GT3 és az újoncok kedvencévé avanzsált BMW M235i Racing közötti kategóriarést, amelynek már a sorozatgyártású változata is extrém sportos géneket hordoz magában. A BMW M4 GT4 versenyautó kifejlesztésekor a privát csapatok felhasználási szempontjai kerülnek a középpontba, hogy ügyfeleink a BMW Motorsport nagyköveteiként a világ minden táján sikereket arathassanak majd vele” – mondta Jens Marquardt.

A BMW M4 GT4 versenyautó széleskörű fejlesztési munkálatait a csúcsminőségű anyagok és technológiák alkalmazása, az első osztályú biztonsági szabványok, a kiváló vezethetőség és az alacsony fenntartási-, illetve üzemeltetési költségek egysége jellemzi. A versenyautó teljes hajtáslánca és vezérlő elektronikája mindeközben egy az egyben a sorozatgyártású BMW M4 Coupé modellből érkezik. A szénszálból készült motorháztető a BMW M4 GTS öröksége, a BMW M4 GT4 versenyautó esetében azonban az ajtókat, a motorsport-specifikus első koptatót és a hátsó légterelő szárnyat is eme ultrakönnyű anyagból formázzák meg a tervezők. Az aszfaltcsíkra épített sportmodellt verseny kipufogórendszerrel szerelik fel, valamint megkapja a BMW M6 GT3 kagylóüléseit, fékrendszerét és pedálsorát is. 

A GT4 versenyosztályban induló BMW M4 GT4 versenyautó előtt világszerte számos sorozat indulási lehetősége kínálkozik: a vadonatúj modellt Németországban, Európában, Észak-Amerikában és Ázsiában is ideális körülmények fogadják majd. A BMW Motorsport mindezeken felül a BMW Motorsport Junior Program keretében is versenypályára küldi majd a BMW M4 GT4 modellt, hogy a kategóriaelső versenytechnológia közelebb hozza a fiatal felfedezetteket a GT3 osztályhoz. Az első versenyautókat a tervek szerint 2017 második felében kézbesíti privát színekben induló ügyfeleinek a BMW Motorsport, aki a BMW M4 GT4 modell versenypályás világpremierjét a 2018 januárjában megrendezett dubai 24-órás megmérettetésre tervezi.

A BMW M4 GT4 versenyautó iránt érdeklődő privát csapatok jelentkezését az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen várják.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER