Címkék: BMW | BMW X1

2015. június 03. szerda, 08:14

 

Az új BMW X1, azaz e kategória úttörő tagjának utódja bemutatkozásával még intenzívebben érvényesülhetnek a SAV-gének (Sports Activity Vehicle) a prémium kompakt modellek piaci szegmensében.

A család, amelynek tagjai eddig több mint 730 ezer példányban találtak gazdára, közvetlenül a BMW X-modellektől származó formavilággal érkezik.




Az új BMW X1 emellett vezetője, utasai és csomagjaik számára egyaránt jóval tágasabbnak bizonyul, hamisítatlan prémiumhangulattal és letisztult műszaki megoldások eredményezte magas fokú funkcionalitással. A BMW Group legújabb motorgenerációjának négyhengeres erőforrásai, a még hatékonyabbá fejlesztett BMW xDrive intelligens összkerékhajtás és a teljes egészében új fejlesztésű futómű-konstrukció egyaránt nagyban hozzájárul a sportos menettulajdonságok és a kényelem - elődjéhez viszonyítva - jól érzékelhető fejlődéséhez. Az egyes modelleket összevetve mindezt akár 17 százalékkal kedvezőbb üzemanyag-fogyasztás és károsanyag-kibocsátás egészíti ki.



A vetélytársait felülmúló dinamika és gazdaságosság mellett, innovatív felszerelései sokasága is meghatározó szerepet játszik a BMW X1 piaci szegmensében kivívott vezető pozíciójához. Ezek között említhetők például az extrafelszerelésként rendelhető teljes-LED fényszórók, a Dinamikus csillapítás-szabályzás (Dynamic Damper Control), a BMW szélvédő-kijezője (Head-Up Display), valamint a Driving Assistant Plus rendszere.

Jellegzetes BMW X modell: robusztus arányok, meggyőző variálhatóság és letisztult prémiumkarakter
Masszív arányai, erőteljes fellépése és dinamikus vonalvezetése biztosítanak alapvetően határozott megjelenést az új BMW X1 számára, már első pillantásra egyértelművé téve, hogy a BMW X modellek családjának legújabb tagja áll előttünk. Az újdonság magasabb elődjénél (+53 milliméter), ami jóval tágasabb utastérben és jól érzékelhetően megemelt üléspozíciókban (elöl +36, hátul +64 milliméter) mutatkozik meg. Utóbbi lényegesen kedvezőbb rálátást biztosít a forgalomra a vezető számára.



A térdmagasságban mérhető hátsó lábtér alapkivitelben 37, az extrafelszerelésként kínált, hosszirányban állítható hátsó üléssel pedig akár 66 milliméterrel is tágasabban alakulhat, míg az 505 literes csomagtér 85 literrel haladja meg az előd modellét. A már alapkivitelben 40:20:40 arányban osztott – s extraként állítható dőlésszögű kivitelben is rendelhető – hátsó üléstámla lehajtásával már 1550 literes raktér alakítható ki. További variációs lehetőségekkel a szintén opcióként lehajtható kivitelű első utasülés és a hosszirányban 13 centiméteres távon állítható hátsó ülés szolgálhat.

Az új BMW X1 utastere a márka modelljeire oly jellemző, vezetőre összpontosító cockpit és a vezetés SAV-modellek kínálta élménye, illetve a korszerű prémium hangulat kompromisszumot nem tűrő ötvözete. Az alapfelszereltség része egyebek mellett a légkondicionáló berendezés, az USB- és AUX-IN csatlakozókkal ellátott audio-berendezés, és az iDrive kezelési rendszer, amelynek 6,5 col képátlójú képernyője szabadon álló egységként illeszkedik a műszerfal formáiba. Az Advantage, Sport Line, xLine és M Sport modellváltozatok az alapkivitel stílusos alternatíváiként nyitják meg az utat a sokrétű egyéni kialakítási lehetőségek felé.



Motorok új generációja, még hatékonyabb xDrive összkerékhajtás
A BMW X1 második nemzedéke (üzemanyag-fogyasztás: 6,4–4,1 l/100 km; kombinált szén-dioxid-kibocsátás: 149–109 g/km) teljes egészében új motorválasztékkal érkezik. Palettáján a 2015. októberi piaci bevezetéskor két benzin- és három dízelüzemű aggregát szerepel majd, amelyek egyaránt négyhengeres konstrukciók, a BMW Group új motorcsaládjának tagjai, s a 110 kW/150 LE és 170 kW/231 LE közötti teljesítménytartományt ölelik fel. Hatfokozatú manuális vagy a nyolcfokozatú Steptronic sebességváltóhoz csatlakoznak, amelyek szintén teljes egészében új fejlesztésű technikák.

Az xDrive intelligens összkerékhajtás szintén továbbfejlesztve kerül a BMW X1 modellekbe. E mérséklet tömegű, kompakt kialakítású és gazdaságos üzemű rendszer a pillanatnyi menethelyzetnek megfelelően elektrohidraulikus szabályzású, többtárcsás tengelykapcsolóval osztja el a motor forgatónyomatékát az első és a hátsó tengely között.

A BMW X1 sDrive20i és a BMW X1 sDrive18d elsőkerék-hajtással érkezik a piacra. E hajtásláncok a márkára jellemző dinamikus menetteljesítményekkel már a BMW 2-es Active Tourer és a BMW 2-es Gran Tourer sorozatokban is bizonyították képességeiket.



Premier a BMW X1 sorozatban: Szélvédő-kijelző és Driving Assistant Plus
A BMW X1 új generációja az intelligens connectivity-felszerelések területén is komoly fejlődést hoz. A BMW ConnectedDrive technikák kínálatának újdonsága a BMW Szélvédő-kijelzője (BMW Head-Up Display), amely a nagyobb BMW X modellekhez hasonlóan a vezető számára fontos információkat közvetlenül a szélvédőre vetítve jeleníti meg. Az új BMW X1 immár a Driving Assistant Plus összeállítással is rendelhető, benne az araszoló (Stop & Go) funkcióval kiegészített Aktív sebességszabályzással (Active Cruise Control), a Sávelhagyásra figyelmeztető rendszerrel (Lane Departure Warning), a Közlekedési torlódás asszisztenssel (Traffic Jam Assistant), és a városi vészfék-funkcióval (City Braking) kiegészített Ütközésvédelmi (Collision Warning) és gyalogos-érzékelő rendszerrel (Pedestrian Warning). E fejlett technikákat a legújabb mobiltelefonos alkalmazások teszik teljessé, amelyekkel a vásárlók egyéni igényeik szerint növelhetik autójuk kényelmét, illetve bővíthetik a navigáció és az infotainment területein kínált szolgáltatásait.



 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER