Címkék: BMW | M6 | versenyautó

2015. szeptember 15. kedd, 08:39

 

Az új vezérmodell megtervezése, megalkotása és átfogó tesztelése során a BMW Motorsport tervezőmérnökei előszeretettel merítettek a BMW M6 GT3 nagysikerű elődjének számító BMW Z4 GT3 versenyautó 2010 óta felhalmozott bőséges motorsport-tapasztalatából.

Mi több, a vadonatúj GT3 versenyautó számos járműtechnológiai innovációt is felvonultat, elsősorban a vezethetőség és a gazdaságosság területén. Kiváló példa erre a sorozatgyártásban kínált, M TwinPower Turbo technológiával dolgozó V8-as benzinmotor alkalmazása is, amely még nagyobb maximális teljesítményt és csúcsnyomatékot kínál. A tökéletes súlyelosztás és manőverezhetőség érdekében középre pozícionált kagylóülés és a hosszú tengelytávolság kettőse olyan vezetési élménnyel és menetteljesítménnyel ruházza fel a BMW M6 GT3 versenyautót, amely mindeddig ismeretlen volt a GT kategóriában. A vezérmodell nettó ára 379 000 euró.



A szénszál-erősítésű műanyagból (CFRP) készült gyűrődési zónáknak és karosszériaelemeknek köszönhetően a BMW M6 GT3 kevesebb, mint 1300 kilogrammot nyom a mérlegen, miközben a hatsebességes, szekvenciális versenyváltót a hátsó tengelyre szerelték, a karosszéria és az alváz légellenállását pedig szélcsatornában optimalizálták. A BMW Motorsport 2016-os verseny-csúcsmodellje a hosszú távú megbízhatósági versenyek megterheléseit figyelembe véve készült, miközben amellett, hogy egyszerre megbízható, hatékony és könnyen fenntartható járműtechnológiát gurít a rajtrácsra, a hosszú tengelytávolság miatt elődjéhez, a BMW Z4 GT3 versenyautóhoz képest jelentősen finomabb kezelhetőséget ígér. A BMW Motorsport mindezeken felül átfogó motorsport-szolgáltatásokkal és gyors alkatrész-utánpótlással támogatja a jövőben a BMW M6 GT3-mal versenyző ügyfeleit.



2015 májusában, a nürburgringi 24-órás megbízhatósági verseny előtt a BMW Motorsport egy zártkörű rendezvényen mutatta be első ízben meghívott ügyfeleinek a BMW M6 GT3 versenyautót, amelynek technológiai részleteit a gyártó tesztpilótái és tervezőmérnökei ismertették a BMW M nürnburgi tesztközpontjában. A GT versenykategória új etalonját ezt követően a „Zöld Pokol” hosszú távú megmérettetésének pénteki előestéjén, a tradicionális „M Night” eseményen mutatták meg „a világ legerősebb betűje” iránt rajongóknak. A bajor gyártó észak-amerikai ügyfelei a United SportsCar Championship (USCC) június 26-28. között megrendezett futamán, a New York-állami Watkins Glen versenypályán találkozhattak először a BMW M6 GT3-mal, amelyet ezután Belgiumban, a GT versenysorozat legjelentősebb megmérettetésén, a Spa-Francorchamps aszfaltcsíkján megrendezett 24-órás versenyen lepleztek le a csapatok, a pilóták és a rajongók előtt. A vezérmodell a nagyközönség előtt szeptember 19-27. között nyitva álló 66. Frankfurti Nemzetközi Autószalonra ölti fel először a BMW Motorsport versenyruházatát.



A BMW M6 GT3 versenyautót számos versenypályán, változatos időjárási körülmények között és megannyi szituációban átfogó tesztelésnek vetették alá 2015-ben. A BMW tapasztalt tesztpilótái és tervezőmérnökei több ezer kilométeren át tökéletesítették a hosszú távú versenyek új etalonját, amelyet a jövő évi verseny-debütálásig néhány ponton még finomhangolnak majd. 2016-ban új időszámítás kezdődik.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER