Címkék: BMW

2015. május 12. kedd, 05:34

 

A modellsorozat, ami 40 évvel ezelőtt debütált a legendás BMW 02-es leváltásával, hatodik generációjába lép.

 

 


Ma ugyanúgy, mint 1975-ben, egy 3-as BMW megvásárlása egyet jelent a sportos és agilis menettulajdonságok örömével, az innovatív technológiák iránti lelkesedéssel és a prémium minőség elismerésével.

bmw-3-as-01

Az 1975-ös frankfurti Nemzetközi Autószalonon (IAA) történt bemutatkozása óta a 3-as BMW a márka legsikeresebb sorozatává és nemzetközi bestsellerré vált. Ezzel a 3-as széria a BMW értékeinek globális nagykövete. Története a német autógyártó töretlen fejlődésének testamentumaként szolgál a sportos képességek, a hatékonyság, a biztonság, a kényelem és a connectivity, vagyis hálózati kapcsolatok, valamint a BMW dizájn terén. Újra és újra, a BMW 3-as sorozat úttörő technológiai újításai teret követeltek maguknak a középkategóriában. Emellett, immár négy évtizede, a BMW 3-as sorozat folyamatosan mutatja az utat az új járműkoncepciók terén, amelyek mindig a márka modellkínálatát bővítik, valamint friss ötleteket nyújtanak az egész szegmensnek.

A BMW 3-as sorozat alapvető karaktere generációról generációra változatlan, kiegészülve a legújabb technológiai fejlesztésekkel. Dizájnjára a BMW karakter folytonossága és evolúciója jellemző, története során az izgalmas kettős kör alakú fényszórók, az ismerős BMW vesék, az oldalnézet dinamikus vonalai és az erőteljes farrész mindig azonnal felismerhetővé tették. Belül, az összetéveszthetetlen, a vezetőt körülölelő műszerfal már az első modellgeneráció kulcsfontosságú részlete volt. Kivételes győzelmi sorozata a világversenyeken szintén hozzásegítette a 3-ast, hogy a sportos teljesítmény megtestesítőjévé váljon. Az eredeti BMW M3-as sikereitől kezdve, a sorozat irigylésre méltó története folytatódott egészen a DTM (Német Túraautó Bajnokság) 2014-es versenysorozatának győzelméig.

bmw-3-as-02

Sportos és hatékony: a 3-as BMW motorjai
A középkategóriás limuzin első generációja az ügyfeleknek a szegmensben még sosem tapasztalt sportos kezelhetőségével és figyelemreméltóan gazdaságos motorjaival okozott örömöt. A motorok teljesítményének és sportos, tiszteletet parancsoló karakterének köszönhetően a hátsó kerekekhez juttatott erő, valamint az a hatékonyság, ami ezzel párosul, olyan vezetési élményt kínál, ami a mai napig magasan kiemeli a 3-as BMW-t a versenytársai közül.

1977-ben, két évvel az új modellsorozat indítását követően, a 3-as BMW volt kategóriájának első olyan autója, ami elérhetővé vált hathengeres motorral is. Ezt további innovációk követték, mint a forradalmi befecskendezés és motormenedzsment rendszer, az ultra-sportos dízelmotorok és az alumínium és magnézium használatával elért tömegcsökkentés.

Napjainkban a 3-as BMW-ben a BMW Group új generációs motorjainak lényegét a BMW EfficientDynamics adja. A motorok teljesítményének és menettulajdonságainak folyamatos fejlesztése – az üzemanyag-fogyasztás és a károsanyag-kibocsátás csökkentése mellett – döntő szerepet játszik abban, hogy a BMW 3-as sorozat továbbra is megőrizze úttörő szerepét.

bmw-3-as-03

Kiemelkedően agilis, rendkívül biztonságos: a BMW 3-as sorozat futómű-technológiája
A BMW 3-as sorozat már 1975-ben olyan kezelhetőséget kínált vezetőinek, amely sokkal sportosabb volt bármelyik riválisánál, valamint minden szituációban biztosította – a kifinomult technikájú felfüggesztésnek köszönhetően – az extrém precíz kormányozhatóságot, messzemenően semleges kanyarodási tulajdonságokkal és az erős fékrendszert. Ezek olyan alapkövetelmények, amelyek az autó minden további generációjában megtalálhatók azóta is. A negyven év és a hat generáció során, a karosszéria minden egyes eleme komoly fejlesztéseken esett át, a vezetés élményének alapkoncepciója azonban fennmaradt. A szegmense legfejlettebb karosszériájával a BMW 3-as sorozat továbbra is a sportos teljesítmény és kezelhetőség mércéje.

A BMW 3-as sorozatának – az agilitás és a biztonság terén – tapasztalt fejlődését egy másik innováció is segítette. 1985-ben a 3-as volt a márka első olyan sorozatgyártású autója, ami az erejét mind a négy kerekével juttatta el az útfelületre. Ma pedig a BMW 3-as limuzin az egyetlen olyan modell, amiben a BMW xDrive intelligens összkerékhajtási rendszere hét különböző motorral kombinálható.

bmw-3-as-04

A sokszínűség sikert szül: a 3-as BMW modellvariációi
A BMW kínálatának legsikeresebb modellsorozata megjelenése óta megszakítás nélkül bővül. Először a négyajtós limuzin csatlakozott a kétajtós mellé még a második generáció idején, de nem kellett sokáig várni a BMW M3 nagyteljesítményű sportautó, az első Touring modell, valamint az első 3-as Cabrio bemutatkozására. A harmadik generáció idején jelent meg a jellegzetes stílusú BMW 3-as Coupé, ami további vonzerőt adott a sorozatnak, míg a BMW 3-as Compact egy teljesen új szegmenst hozott létre.

A modellkínálat növekedésének és változásának köszönhetőek a 3-as BMW történetének meghatározó eseményei, valamint az innovatív koncepciók bemutatása, amelyek továbbra is meghatározzák kategóriája irányvonalát. A modellek sokszínűsége mindig is nagy szerepet játszott abban, hogy a lehető legszélesebb közönség élhette át a 3-as BMW sportos karakterét. A hatodik generáció tovább bővíti az attraktív választékot, ami mostantól két modellsorozatra oszlik: a BMW 3-as Limousine-hoz és a BMW 3-as Touring-hoz csatlakozik a BMW 3-as Gran Turismo, valamint a középkategóriás portfólió mostantól a BMW 4-es Coupé-t, a BMW 4-es Cabrio-t valamint a BMW 4-es Gran Coupé-t is magában foglalja.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER