Címkék: BMW | Frankfurti Autószalon | M6

2015. szeptember 16. szerda, 10:56

 

A Competition Edition névre keresztelt exkluzív felszereltségi csomagot kizárólag a legerősebb BMW M6 Coupé-khoz (F80) rendelhetik meg a márka ügyfelei. A Competition Package letaglózó, 600 lóerős teljesítményét egyedülálló fényezés és megannyi szénszálas kiegészítő nyomatékosítja.

A BMW M GmbH a nagyközönség előtt szeptember 19-27. között nyitva álló 66. Frankfurti Nemzetközi Autószalonon mutatja be a vadonatúj BMW M6 Coupé Competition Edition modellt, amely minden korábbinál magasabb szintre emeli eme nagyteljesítményű sportkupé egyedi megjelenését. Az exkluzív fényezéseknek, a szénszálból készült kiegészítőknek, a kontrasztos öltésekkel varrott bőrözéseknek és egy sor rendkívüli részletnek köszönhetően a Competition Edition névre keresztelt felszereltségi csomag páratlanul egyedülálló személyre szabhatósági opciókat kínál, kizárólag a Competition Package teljesítménynövelő csomaggal felszerelt BMW M6 Coupé modellekhez.




A Competition Package teljesítménynövelő csomag 441 kW / 600 lóerő maximális teljesítményt és 700 Nm csúcs forgatónyomatékot présel ki az M TwinPower Turbo technológiával dolgozó, 4.4 liter hengerűrtartalmú V8-as benzinmotorból, amely az opcionálisan elérhető M Driver’s Package kiegészítő csomaggal egészen 305 km/órás végsebességig gyorsítja fel a BMW M6 Coupé-t (kombinált üzemanyag-fogyasztás: 9,9 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 231 gramm / km; az adatokat az EU-ciklus tesztkörének mérései alapján számolták ki, az értékek a gumiabroncs-típusoktól is függhetnek).

A Competition Edition kivitel kétféle külső fényezéssel rendelhető meg: a káprázatos Alpine White alpesi fehér és a ragyogó Austin Yellow aranysárga-metál színben. Az Alpine White alpesi fehér fényezéshez látványos, BMW M-színekben pompázó versenycsíkokat is kínál a gyártó, amely a 2015-ös Frankfurti Nemzetközi Autószalonon bemutatkozó BMW M6 GT3 versenyautó színösszeállítását és motívumait idézi. Mindkét fényezéssel vonzó kontrasztot alkotnak a 343 M kódjelű, duplaküllős M könnyűfém keréktárcsák, amelyek 20 collos méretben, matt feketére fényezve hangsúlyozzák tovább a Competition Edition kiemelkedően atletikus vonásait. A különleges kivitel erőtől duzzadó énjét mindemellett olyan apró kiegészítők is alátámasztják, mint a feketére krómozott hűtőrács-keret és lamellák, ajtókilincsek és oldalsó kopoltyúk, vagy a szénszálas visszapillantó-házak. Az ugyancsak szénszálból készült hátsó légterelő szárny és diffúzor a légellenállás csökkentését és a leszorítóerő növelését szolgálja.



Az utastérben a BMW Individual finomszemcsés Merino bőrkárpitja emeli a modell sportos kisugárzását, fekete színben, az Alpine White alpesi fehér külső fényezés esetén opál fehér, az Austin Yellow aranysárga metál külső fényezés esetén pedig citromsárga kontrasztos varrással. A Competition Edition kivitelt „M6 Competition” felirat nyomatékosítja a küszöbökön, az oldalsó kopoltyúkon és a pohártartó fedelén is, miközben a verseny hangulatot a szénszálas váltókar, illetve műszerfal- és középkonzol-betétek fokozzák. Az egyszerre elegáns és sportos, szintén szénszálas M sportkormányt finom Alcantara huzattal vonták be.

A Competition Edition felszereltségi csomag része a multifunkciós vezető- és utasülés, valamint a BMW Head-Up kijelző is. A szédületes hangélményt a Harman Kardon surround rendszer és a Bang & Olufsen csúcskategóriás, kifejezetten a BMW M6 Coupé akusztikájára megtervezett hangrendszere garantálja, utóbbi nem kevesebb, mint 16 hangszóróval és 1200 Watt teljesítménnyel.



A Competition Edition felszereltségi csomag már rendelhető a Competition Package teljesítménynövelő csomaggal felszerelt BMW M6 Coupé modellekhez, 17 700 eurós induló ártól.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER