Címkék: Genf | Genfi Autószalon | Nissan

2018. március 07. szerda, 21:51

Az elektromos meghajtás térnyerése volt a Nissan stand központi témája az idei Genfi Autószalonon.

 

A fő helyet a teljesen elektromos ABB FIA Formula E versenyautó foglalta el, ami itt először mutatkozott be még tanulmánynak szánt festésében. Az autó a 2018–2019-es szezon kezdetén, az év második felében mutatkozik majd be a városi versenypályákon.

A teljesen elektromos, zéró emissziós új Nissan LEAF a Nissan Intelligent Mobility jövőképének megtestesítője. Ez a modell a zászlóvivője a Nissan izgalmasabb, magabiztosabb és összekapcsoltabb jövőt ígérő fejlesztéseinek.

A Nissan tájékoztatása szerint már több mint 18 ezer rendelést adtak le a modellre Európa-szerte. Ez azt jelenti, hogy Európában minden 12. percben elkel egy Nissan LEAF, amivel a földrész legkeresettebb elektromos autójának számít.

A korábban a Nissan LEAF-ben debütált technológiák közül egyre több jelenik meg a Nissan egyéb személyautó- és kishaszonjármű-modelljeiben is. E hónaptól lesz elérhető a Nissan Qashqai-ban – ami a legkeresettebb crossover modell Európában – a Nissan innovatív, ProPILOT néven érkező fejlett vezetéstámogató technológiája.

Emellett most már az e-NV200 furgonhoz is megrendelhető a LEAF 40 kWh-s akkumulátorcsomagja, ami mintegy 60%-kal növeli a hatótávot változatlan terhelhetőség mellett.

A LEAF már ma is tanúsítja a Nissan Intelligent Mobility koncepciójának működőképességét, de a vállalat közben már azon dolgozik, hogy megfeleljen a holnap vevői igényeinek.

A Nissan azt is megerősítette, hogy új, Nissan M.O.V.E. to 2022 elnevezésű középtávú stratégiájának részeként sikeres crossover modelljeinek következő generációjában elérhetővé teszi az elektromos hajtást. Ez az úttörő kezdeményezés tovább bővíti a vevők választási lehetőségeit.

Szintén a jövőt célozza a Nissan Imx KURO tanulmány, ami egyszerre tanúskodik a Nissannak az elektromos autók és a crossover modellek területén megszerzett vezető pozíciójáról. A tanulmányautót átdolgozták első, Tokiói Autószalonon történt megjelenése óta, így már benne van a Nissan úttörő, az emberi agyat a járművel összekapcsoló (Brain-to-Vehicle, B2V) technológiája is.

A vállalat mindemellett rávilágított, hogy a Nissan Intelligent Mobility jövőkép integrált, elektromos ökoszisztémája jóval túlmutat magukon a járműveken. Az autószalonon jelentették be a Nissan és az E.ON energiaóriás közötti új stratégiai partnerségi megállapodást is. Az együttműködés keretében a két cég a járművekből a hálózat felé irányuló (vehicle-to-grid, V2G) energiaszolgáltatási megoldásokhoz, a megújulóenergia-termeléshez és -tároláshoz, illetve a Nissan elektromos autók vásárlóinak hálózati integrációjához kapcsolódó lehetőségeket, kísérleti programokat, és ezek üzleti hasznosíthatóságát fogja vizsgálni.

 

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

Autóspanasz.hu

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER