Címkék: Formula E | Nissan

2018. március 07. szerda, 20:01

A Nissan megtette a következő lépést a bemutatkozáshoz az ABB FIA Formula E Bajnokságban, és leleplezte festés dizájnját a Genfi Autószalonon.

A tavalyi Tokiói Autószalonon a Nissan – a zéró emissziós járművek vezető autógyártója – bejelentette, hogy elindul a Formula E várhatóan 2018. decemberében kezdődő ötödik szezonjában.

A napokban a bejelentés részeként a Nissan bemutatta az 5. szezonban használt – látványos új aerodinamikai elemekkel, új akkumulátor- és hajtáslánccsomaggal érkező – Formula E autójának színeit.

A Formula E programban használat színösszeállítást Japánban tervezte a Nissan globális tervezőcsapata.

„Első pillantásra a Formula E ötödik szezonjának autói egy suhanó elektromos szuperszonikus repülőre emlékeztették tervezőcsapatunkat,” mondta el Alfonso Albaisa, a Nissan Motor Co., Ltd globális formatervekért felelős vezető alelnöke. „Természetesen a csapat első reakciója meghatározta, merre induljunk el – az volt a célunk, hogy olyan formát hozzunk létre, amely azt az érzetet kelti, mintha kitörne az ellenállás és a gravitáció fogságából. A Formula E versenyautók szinte hangtalanul képesek a kirobbanó gyorsulásra, így kézenfekvőnek tűnt, hogy a Doppler-effektust célozzuk meg festésünkkel. A Doppler-effektus hanghulláma és a hangrobbanáskor felszabaduló erő kombinációja ihlette az elektromos versenyzést ünneplő tervünket.”

Az új csomag nagyobb teljesítményt és hatótávot tesz lehetővé, és immár nincs szükség a bajnokság 4. szezonjában megszokott futam közbeni autócserére sem.

„A Nissan büszke arra, hogy a Nissan a LEAF-fel – mely típus immár több mint négymilliárd zéró emissziós kilométert tudhat magáénak a világ útjain – úttörő szerepet tölt be a közúti elektromos járművek fejlesztésében*. „Eljött az ideje, hogy a motorsportban is kamatoztassuk az elektromos járművekkel kapcsolatos tudásunkat”, tette hozzá Jose Munoz, a Nissan Motor Co., Ltd. teljesítményért felelős globális igazgatója.

„A nagyközönség ma reggel láthatja először az új Formula E autókat, és izgalommal tölt el minket, hogy leleplezhetjük a Nissan debütálásához használt festésünket. A Nissan az elektromos járművek technológiáinak kulcsfontosságú fejlesztési platformjaként tekint a bajnokságra, melynek futamain fontos városközpontokban versenyezhetünk világszerte, így ez a jármű tökéletes lehetőséget kínál számunkra a Nissan Intelligent Mobility bemutatására.”

A Nissan Intelligent Mobility a vállalat három pillérre épülő stratégiája, mellyel újradefiniálja a járművek vezetését, meghajtását és társadalmi integrációját.

Ugyan az új Formula E autó festését csak a napokban ismerhette meg a nagyközönség, a Nissan már korábban elkezdte a felkészülést a bemutatásra, és a vadonatúj technikai csomag fejlesztése már hónapokkal ezelőtt megkezdődött.

A Nissan partnerével a Renault-val azon dolgozik, hogy kihasználhassa a már meglévő tapasztalatokat és fejlesztéseket, hűen a Renault–Nissan–Mitsubishi autóipari partnerséghez, mely lehetővé teszi a közös tudás maximális kiaknázását a versenyképesség növelése érdekében. A további információkkal kapcsolatos bejelentéseket – beleértve a csapatösszetételt és a vezetők személyét – későbbi időpontban teszi meg a vállalat.

„Elektromos járművekkel kapcsolatos tudásunkat a közútról a versenypályára juttatjuk, így a Nissan hozzájárulása jelentős", tette hozzá Michael Carcamo a Nissan globális motorsport igazgatója.

„A Formula E bajnokságban egyre élesebbé válik a verseny, és már nagyon várjuk az előttünk álló mérnöki kihívásokat. Kiegyenlített esélyek mellett csatlakozunk a bajnoksághoz, hiszen ebben az évben minden gyártó vadonatúj autóval, akkumulátorral és hajtáslánccal áll rajthoz.”

Az ABB FIA Formula E bajnokság ötödik szezonja a várakozások szerint több nemzetközi nagyvárosba, többek között Hong-Kongba, Berlinbe, Zürichbe, Rómába és New Yorkba is ellátogat. Az ötödik szezonban bemutatkozó új autó a tervek szerint három szezont teljesít majd.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

Autóspanasz.hu

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER