Címkék: DS Virgin Racing | Sam Bird

2015. november 10. kedd, 09:08

 

A putrajaya-i pályán ismét remeklő Sam Bird minden várakozást felülmúlva megszerezte a DS Virgin Racing első dobogós helyét a 2015-2016-os évadban.

A jól sikerült szabadedzések után a kvalifikációk már kevésbé alakultak jól Sam Bird számára, miután a 3. kanyarban történt egy nagyobb ütközés. A rajtrácson a 14. helyről induló 28 éves brit pilóta kilátásai nem voltak túl jók, de végül kiváló versenyzéssel a második helyet sikerült megszereznie Lucas di Grassi mögött.

Jean-Éric Vergne számára frusztrálóbban alakult a nap, mivel az első kanyar után összeakadtak Nick Heidfeld-del és Jacques Villeneuve-vel, így fel kellett adnia a versenyt.

A verseny közepén Sam Bird a pilóták második csoportjában tudott autót cserélni, így elég jó pozícióból, a kilencedik helyről tudta folytatni a versenyt. A hatékony akkumulátor-használat és Sam ügyessége lehetővé tették feljebb jutást a mezőnyben.

Ugyanazzal a lendülettel, amellyel tavaly az első helyig jutott, Sam Bird 3 körrel a cél előtt, profitálva Loïc Duval és Robin Frijns csatájából, megelőzte versenytársait és végül a dobogóig jutott. Jérôme d’Ambrosio - Duval csapattársa – futóműhibával küszködött, ami lehetővé tette Sam számára, hogy megszerezze a második helyet. Immár 24 pontjával a DS Virgin Racing pilótája a harmadik helyet foglalja el a pilóták versenyében.

auto

Az eredményt még örömtelibbé teszi az a tény, hogy Sam autójának egyik töltőrendszere meghibásodott alig egy órával a verseny előtt, és a DS Virgin Racing csapatának rövid idő alatt teljesen újra kellett építenie a versenyautó hátsó traktusát, de a szakemberek ezt a feladatot kiválóan teljesítették.

„ Az eredményt a DS Virgin Racing-nek köszönhetem ! A srácok nagyon keményen dolgoztak a verseny indulása előtt jelentkező problémák megoldásán ” – jelentette ki Sam Bird a célba érés után. „Nagy nyomás alatt voltak, nem beszélve a hőség és a pára miatti munkakörülményekről. Tudjuk, hogy gyorsaság kell a sikerhez, de képesnek is kell lenni beérni. Ez az, ami kiválóan sikerült ma.”

Jean-Éric Vergne hozzátette: „Nagyon frusztráló élmény volt ennyire hamar befejezni a versenyt. Nem is igazán tudom, mi történt, egyszerűen nem volt hova mennem az első kanyarban. Viszont nagyon örülök Sam és a csapat sikerének. Ez igazi csapatmunka volt!”

„Nagyon örülünk, hogy ismét dobogós helyet értünk el itt Putrajaya-ban, miután Sam tavaly megnyerte a versenyt ” - mondta Alex Tai, a DS Virgin Racing csapatfőnöke. „ A DS erőátviteli rendszerének megbízhatósága és tartóssága is kellett ehhez a fantasztikus eredményhez. Szeretném megköszönni a teljes csapat erőfeszítését, amelynek köszönhetően sikerült az autó két alkotóelemét kicserélni alig a verseny kezdése előtt.”

A FIA Formula E bajnoksága most Uruguay felé veszi az irányt: a következő ePrix Punta de Este-n lesz december 19-én.

FIA Formula E 2015-16 – Pilóták versenye

Hely Sz. Pilóta Csapat Pont
1 11 Lucas DI GRASSI ABT Schaeffler Audi Sport 43
2 9 Sébastien BUEMI Renault e.Dams 35
3 2 SAM BIRD DS VIRGIN RACING FORMULA E TEAM 24
4 23 Nick HEIDFELD Mahindra Racing Formula E Team 17
5 27 Robin FRIJNS Andretti Formula E Race Team 16
6 4 Stéphane SARRAZIN Venturi Formula E Team 14
7 6 Loïc DUVAL Dragon Racing 12
8 21 Bruno SENNA Mahindra Racing Formula E Team 10
9 7 Jérôme D’AMBROSIO Dragon Racing 10
10 88 Oliver TURVEY NEXTEV TCR Formula E Team 8
11 55 Antonio FELIX DA COSTA Team Aguri 8
12 66 Daniel ABT ABT Schaeffler Audi Sport 6
13 77 Nathanaël BERTHON Team Aguri 4
14 1 Nelson PIQUET JR NEXTEV TCR Formula E Team 4
15 8 Nicolas PROST Renault e.Dams 1
16 12 Jacques VILLENEUVE Venturi Formula E Team 0
17 25 Jean-Éric VERGNE DS Virgin Racing Formula E Team 0
18   Simona DE SILVESTRO Andretti Formula E Race Team 0

FIA Formula E 2015-16 – Csapatok versenye

Hely Csapat Pont
1 ABT Schaeffler Audi Sport 49
2 Renault e.Dams 36
3 Mahindra Racing Formula E Team 27
4 DS VIRGIN RACING FORMULA E TEAM 24
5 Dragon Racing 22
6 Andretti Formula E Race Team 16
7 Venturi Formula E Team 14
8 NEXTEV TCR Formula E Team 12
9 Team Aguri 12


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER