2015. szeptember 28. hétfő, 12:57

 

Michelisz Norbert, a MOL-csoport által immár negyedik éve támogatott Zengő Motorsport versenyzője egy 6. és egy 11. helyet szerzett a Sanghajban megrendezett FIA Túraautó-világbajnokságon. Összetettben az ötödik helyen áll 172 ponttal.

Időmérő:
Szombaton nem tartották meg a kvalifikációt, mivel az ASIA GT futamán az egyik balesetben megsérült a szalagkorlát, melynek megjavítása több időt vett igénybe ezért vasárnap reggel rendezték meg. Sajnos Michelisz Norbert nem jutott be az időmérő második szakaszába, így mind a két futamot a 15 helyről kezdhette meg. A hondások közül egyedül az olasz Gabrielle Tarquini jutott be.

Az időmérő második részében a francia Valentenek és a holland Tom Coronelnek sikerült megcsípni az első sort, meglepetésre a LADA Vestát vezető holland Nicky Catsburg bejutott a legjobb öt közé.

A top öt végeredménye: López, Ma, Catsburg, Loeb, Muller. Ezzel a kínai plusz három pontot kapott, amivel növelte előnyét Michelisszel szemben.




1. futam:
A rajtsorrend az időmérő alapján dőlt el, így az első sorból López és a kínai Ma indulhatott, a másodikból, a plusz súly nélküli LADA Vestával versenyző Catsburg

Rajt: Ma beragadt, Loeb kikerülte. Huff is jól rajtolt. Coronelt meglökték hátulról, így nekiment Filippinek, Chilton pedig Bennaninak. és Lapierrenek. Tarquini autója is megsérült, mivel ütközött az angol Rob Huff autójának. Huff föladta a versenyt, mert kitört a bal hátsó kereke.

1 kör: beküldték a biztonsági autót, mivel annyira megsérült a holland versenyautója a pálya közepén, hogy csak trélerrel tudták kihozni. Michelisz ezzel feljött a hetedik helyre. Kiesett: Coronel, Huff, Chilton, Filippi, és Tarquini.

5. körig bent maradt a biztonsági autó, a távot fölemelték 16 körre.

6. kör: López meglépett, Loeb és Muller harcolt a második helyért, Catsburg tartotta a negyedik helyét.

7. kör: a kínai Ma elkezdett felzárkózni és sikerült megelőzni az olasz D'Astét.

9. kör: Ma már a nyolcadik helyen autózott és támadásba vette Micheliszt. Monteironak sikerült megelőzni D'Astet, így a portugál már az utolsó előtti.

10. kör: Michelisz a ladás Lapierret vette célba, egyre agresszívebben támadta a franciát, miközben a kínai megérkezett Micheliszre. Tarquini autóját megcsinálták, így visszaküldték a pályára.

12. kör: Látványos csatát vívott: Lapierre – Michelisz – Ma trió, amiből Ma jött ki a legrosszabbul, mert a kínai elfékezte magát, majd kiállásra kényszerült.

13. kör: Huff autóját is megcsinálták és a csapat visszaküldte a pályára, hogy kipróbálja.

15. kör: Tarquini autóját is megjavították, ő is visszamehetett a pályára.

Leintés: López, Muller, Loeb, Catsburg, Bennani és Michelisz, aki az utolsó pillanatban megelőzte Lapierret.

 

2015 wtcc shanghai michelisz


2. futam:
Megfogyatkozott a mezőny, mivel a holland Tom Coronel és az angol Tom Chilton autóját nem tudták megcsinálni. Michelisz

Rajt: Valente, Tarquini, Filippi, Huff, Muller... Michelisz a 12. helyről indulhatott. Tarquini és Valente agresszívan kezdett, amiből Valente jött ki rosszul és kicsúszott a pálya szélére. Catsburg kiállásra kényszerült, akárcsak Valente. Michelisz jól kapta el a rajtot, de az autója valószínűleg megsérülhetett a rajtnál lévő adok-kapokban, mert visszacsúszott a mezőny végére.

2. kör Tarquini, Muller, Loeb, López az első négy. Ma pedig megint visszaesett.

4. kör: élen a helyzet változatlan volt, Tarquini tudta tartani maga mögött a három gyári Citroent. Lapierre és Filippi kakaskodtak egy kicsit. Norbi visszacsúszott az utolsó előtti helyre.

5.-8. kör: Az élen a helyzet változatlan volt, Tarquini tudta tartani a vezetői pozícióját.

9. kör: Muller a célegyenes ráfordítójában megelőzte Tarquinit.

10. kör: López próbálja megelőzni az olaszt, de nem sikerült. Tarquininek többször is sikerült visszavernie a támadást.

11. kör: Tarquinire még nagyobb nyomás nehezedik, mert mind López és Loeb mindent megtett, hogy megelőzzék. Folyamatos védekezésre kényszerült.

12. kör: D'Aste lelassult.

13. kör: Lópeznek nem sikerült a célegyesben megelőzni Tarquinit, az olasz az ideális íven autózva tartja maga mögött az argentint. Michelisz a 11. helyre jött föl a sérült autójával.

14. kör: López mindent megpróbált, de nem sikerült megszereznie a második helyet. Leintés sorrendje: Muller, Tarquini, López. Michelisz Norbert a 11. helyen ért célba.




A világbajnoki ponttáblázat a kínai forduló után:

1. José-María López (396)

2. Yvan Muller (321)

3. Sébastien Loeb (282)

4. Csinghua Ma (178)

5. Michelisz Norbert (172)

6. Gabrielle Tarquini (171)

7. Tiago Monteiro (165)

 

A következő versenyhétvégét Thaiföldön rendezik meg 2015. november elsején.

 


 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER