Címkék: BMW | DTM

2015. szeptember 15. kedd, 09:11

 

A BMW Motorsport DTM-pilótái a Német Túraautó Bajnokság hetedik, Oschersleben-i versenyhétvégéjének mindkét futamán négyszeres győzelmet arattak, amellyel a BMW a gyártók közötti pontverseny élére állt. Tom Blomqvist a széria legfiatalabb BMW-futamgyőzteseként száguldott át a vasárnapi célvonalon.

Kettős kiütéssel győzött a BMW a Német Túraautó Bajnokság (DTM) hetedik fordulójában: a BMW Motorsport pilótái a szombati és a vasárnapi futamon is négyszeres győzelmet arattak, amellyel a BMW összesen 488 ponttal az első helyre került a sorozat gyártói közötti pontversenyben.



A DTM szombaton megrendezett, tizenharmadik megmérettetésén Timo Glock sorozatbéli pályafutása második futamgyőzelmét ünnepelhette, miután 1,876 másodperccel csapattársa, Bruno Spengler előtt átszáguldott a kockás zászló alatt. A pole pozícióból induló, rajt-cél győzelmet arató német pilóta a 2013-as idény szezonzáró futamán, Hockenheim-ben állhatott fel először a sorozat dobogójának legfelső fokára. Timo Glock e hétvégi futamgyőzelme a BMW 67. DTM-diadala, miközben a Glock – Spengler páros szombati teljesítménye a BMW MTEK csapat történetének első kettős győzelmeként vonul be a motorsport-történelembe.

A szombati dobogó harmadik fokára António Félix da Costa állhatott fel, akit Augusto Farfus követett a célegyenesben. Mi több, Marco Wittmann, Tom Blomqvist és Martin Tomczyk is pontszerző helyen végzett az Oschersleben-i aszfaltcsík e hétvégi első futamán, egymás után a hatodik, a hetedik és a nyolcadik helyen. Maxime Martin tizenegyedikként száguldott át a kockás zászló alatt a BMW M4 DTM versenyautóval, csupán egy hajszállal maradva le a pontszerző helyekről.

A vasárnapi megmérettetés újabb lenyűgöző BMW-rekordot tartogatott: a BMW RBM csapat brit újonca tizennegyedik DTM-futamán megszerezte sorozatbéli első győzelmét. Tom Blomqvist a rajtrács második helyéről vághatott neki a Német Túraautó Bajnokság tizennegyedik futamának, amelynek első kanyarjában már át is vette a vezetést csapattársa, Augusto Farfus megelőzésével. A mindössze 21 éves versenyző a DTM történetének legfiatalabb BMW-futamgyőztese lett, megszerezve a bajor gyártó 68. győzelmét a szériában. Tom Blomqvist vasárnapi diadala egyúttal azt is jelenti, hogy nincs a BMW jelenlegi DTM-pilótái között olyan, akinek ne lenne már legalább egy futamgyőzelme a szériában.

Tom Blomqvist csapattársa, Augusto Farfus a vasárnapi futam második helyezettjeként száguldott át a célvonalon a BMW M4 DTM versenyautóval, amellyel a BMW RBM csapat történetének első kettős futamgyőzelmét ünnepelhette. A hétvége második megmérettetésének bronzérmese a DTM-címvédő, Marco Wittmann lett, őt követte António Félix da Costa a negyedik helyen, amellyel a BMW a versenyhétvége második négyszeres győzelmét is megszerezte. Timo Glock ezúttal a hetedik, Maxime Martin a kilencedik, Bruno Spengler pedig a tízedik helyen végzett. Martin Tomczyk ezúttal csak a húszadik helyre tudta behozni a BMW M4 DTM versenyautót, miután egy bokszutca-áthajtásos büntetéssel sújtották.

„Tom Blomqvist egészen elképesztő teljesítményt nyújtott a hétvégén. Az, hogy ennyire gyorsan felvette a tempót és tizennégy futammal DTM-debütálása után máris győzelmet arat, minden tiszteletet megérdemel. Ezzel ő lett a DTM történetének egyik legfiatalabb futamgyőztese. Timo Glock, Bruno Spengler és Augusto Farfus is lenyűgözőt autózott a hétvégén, így a BMW MTEK és a BMW RBM csapata is megünnepelhette története első kettős győzelmét Oschersleben-ben. Nagyon boldog vagyok a hétvégi teljesítmény láttán. Végre ki tudtuk hozni magunkból mindazt, amire képesek vagyunk” – összegezte a versenyhétvégét Jens Marquardt, a BMW Motorsport igazgatója.

„Hihetetlenül boldog vagyok. Ez minden bizonnyal karrierem eddigi legjobb napja” – mondta Tom Blomqvist. „Újoncként győzni egy ennyire kiélezett mezőnyben, egyszerűen leírhatatlan érzés. Már a szezon elején láttam, hogy mennyire nehéz sikeresnek lenni ebben a sorozatban, most azonban minden összejött és szerencsére képes voltam megragadni a lehetőséget. Most, hogy megéreztem a siker ízét, újabb győzelmekre vágyom!” – tette hozzá a fiatal brit pilóta.



2015 tizenharmadik DTM futamának BMW-eredményei (Oschersleben, Motorsport Arena, 3,696 kilométer, 40 perc + 1 kör, 2015. szeptember 12.):
#16 Timo Glock (német, BMW MTEK csapat) – 1. hely
#7 Bruno Spengler (kanadai, BMW MTEK csapat) – 2. hely
#13 António Félix da Costa (portugál, BMW Schnitzer csapat) – 3. hely
#18 Augusto Farfus (brazil, BMW RBM csapat) – 4. hely
#1 Marco Wittmann (német, BMW RMG csapat) – 6. hely
#31 Tom Blomqvist (brit, BMW RBM csapat) – 7. hely
#77 Martin Tomczyk (német, BMW Schnitzer csapat) – 8. hely
#36 Maxime Martin (belga, BMW RMG csapat) – 11. hely

2015 tizennegyedik DTM futamának BMW-eredményei (Oschersleben, Motorsport Arena, 3,696 kilométer, 60 perc + 1 kör, 2015. szeptember 13.):
#31 Tom Blomqvist (brit, BMW RBM csapat) – 1. hely
#18 Augusto Farfus (brazil, BMW RBM csapat) – 2. hely
#1 Marco Wittmann (német, BMW RMG csapat) – 3. hely
#13 António Félix da Costa (portugál, BMW Schnitzer csapat) – 4. hely
#16 Timo Glock (német, BMW MTEK csapat) – 7. hely
#36 Maxime Martin (belga, BMW RMG csapat) – 9. hely
#7 Bruno Spengler (kanadai, BMW MTEK csapat) – 10. hely
#77 Martin Tomczyk (német, BMW Schnitzer csapat) – 20. hely

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER