2012. szeptember 23. vasárnap, 10:38

 

A túraautó-világbajnokság 9. fordulójának időmérő edzésén Michelisz Norbert, a Zengő Motorsport versenyzője az ötödik helyzet szerezte meg Sonomában. A magyar versenyző a vasárnapi első futamon az ötödik, a második versenyen pedig a hatodik helyről rajtolhat. A pole pozíciót a Chevrolet versenyzője, Alain Menu szerezte meg.

michelisz-usa

Az időmérő edzés első szakaszát a Chevrolet gyári menője, Yvan Muller nyerte, Robert Huff és Gabriele Tarquini előtt. Michelisz a hetedik helyen jutott túl a Q1-en. A Yokohama Driver’s Trophy bajnoki címéért küzdő Pepe Oriola, - aki Norbi legnagyobb ellenfele - a 18. helyen végzett és nem jutott tovább a kvalifikáció második szakaszába.

A Q2-ben csak az utolsó utáni pillanatban dőlt el az elsőség sorsa, a végig élen álló Tarquinit a világbajnoki pontverseny harmadik helyezettje, Alain Menu tudta megelőzni. A hazai közönség előtt bemutatkozó gyári Chevrolet csapat másik két versenyzője Yvan Muller és Robert Huff a második sorba szorultak. Norbi a legjobb privát és a leggyorsabb BMW-s versenyzőnek bizonyult a sonomai időmérő edzésen és közvetlenül az esélyesek mögött az ötödik helyen zárt.

wtcc-chevrolet-michelisz

A hétvége további menetrendje :

Szeptember 23, vasárnap:
18:30 - 18:15    Bemelegítő edzés:
21:00 - 23:15   Első futam és második futam (13 kör/futam)


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER