2012. április 15. vasárnap, 18:52

Szerencse ide vagy oda, Michelisz Norbert nem tudta befejezni a marokkói második futamot. Hogy pontosan mi történt az autójával, egyelőre nem tudjuk, látható nyoma nincs, az adatok elemzése folyik, de az autó átvizsgálására most nincs mód, mivel a szabályok értelmében a parc fermébe kellett betolni a versenyautót.

Az időmérő értelmében az első helyről a fordos Nash és a SEAT-os Monteiro indulhatott, és az előbbinek sikerült megtartania vezető pozícióját. A portugálnak annyira rosszul sikerült az elindulás, hogy a BMW-t vezető Engstler is megelőzte. Tarquini most senkire sem volt veszélyes, mivel a felvezető kör végén egyből a boxába hajtott.

michelisz-bmw

A rajt utáni dulakodásban Chilton autója annyira megsérült , hogy később el is hagyta a lökhárítóját.

Míg a hátulról érkező, kék telivérekre emlékeztető Chevy-k körről-körre egyre jobb pozícióba kerültek, addig Norbi folyamatosan engedte el maga mellett a versenytársakat, míg végül a hetedik körben bejött a boxba.

A Chevrolet hármasa is bebizonyította, hogy Marrákesben is lehet előzni, csupán hat körre volt szükségük, hogy az élre álljanak, Muller vezetésével. D’Aste

Az igencsak izgalmas futamon végül sem Nash, sem Engstler nem tudta állni a sarat, mivel Coronel és D’Aste addig-addig ügyeskedtek, míg maguk mögé utasították vetélytársaikat, sőt a német BMW-st még Oriola is leelőzte.

Ezt a futamot a világbajnoki pontversenyt is vezető, Yvan Muller nyerte Robert Huff és Alain Menu előtt. A francia versenyző ezzel idén a negyedik győzelmét aratta.

Michelisz Norbert:

Valami megsérült az autó felfüggesztésén, de nem tudjuk még mi sem pontosan. Minden esetre rázókövezni egyáltalán nem tudtam, és mielőtt kijöttem volna, már az úton is nagyon nehéz volt kordában tartanom a kocsit. Úgy láttam, hogy az a legbiztonságosabb, ha bejövök és a csapat megnézi, mi lehet a probléma.
Sajnálom, hogy így alakult, csalódott vagyok. A privát értékelésben jó helyezést érhettem volna el, pontokat gyűjthettem volna, de így most visszacsúsztam a negyedik helyre.

WTCC Marokkó eredmények

wtcc-marokko-eredmenyek


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER