2013. május 02. csütörtök, 15:34

 

Eddig 45 gépet regisztráltak a IX. Axiál Veterán Traktormajálisra, melyet május 11-én, szombaton rendeznek meg. Már ebből a listából is látszik, hogy még a korábbiaknál is különlegesebb lesz a régi magyar traktorok választéka az eseményen.

A bokori traktormajálist először 2002-ben rendezték meg a 136 lakosú nógrádi településen. Három helyszíne volt eddig, de mindegyiket kinőtte a rendezvény. Ezért most átköltöztették egy dombbal arrébb, mert dombból és völgyből akad elég errefelé. A mostani helyszín pont Bokor község bejáratánál van (koordinátái: 47.937162, 19.547038).

dutra-traktor

A parkolás gyorsabb lesz, mert nem kell áthajtani a falun, a keskeny úton, és a parkoló területe is sokkal nagyobb, mint korábban.

A füves lelátóról az egész helyszín belátható, és a szervezők arra gondoltak, hogy egész nap zenével és rövid beszélgetésekkel szórakoztatják, tájékoztatják a közönséget, hiszen mindenhonnan minden látható, a hangot pedig tudják közvetíteni, és ezzel fel tudják hívni a figyelmet a különleges látnivalókra.
Ehhez egy stúdiót és egy adót telepítenek, ami a környéken az FM 92,4-en sugároz a rendezvény napján. Az adás reggel kilenc órakor kezdődik, ezzel is segítve a parkolást, tehát már az autó rádióját is érdemes a 92,4-es Traktorrádióra hangolni. A helyszínen zsebrádióval és a telefonok rádiójával követhető az esemény, de a telefon fülhallgatóját ehhez el kell hozni!

zetor

A IX. Axiál Traktormajálist az idén kísérleti jelleggel a neten is közvetítik a Ustream segítségével. Ezt, és a részletes programot a www.traktormajalis.hu honlapról is elérhetik az érdeklődők.
Így tehát elmondható, hogy idén Bokoron a régi mezőgazdasági technika találkozik a legkorszerűbb high-tech információtovábbítással.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER