Címkék: Buren | Hollandia | Silk Way Rally

2016. február 20. szombat, 09:25

 

Rengetegen voltak kíváncsiak a Silk Way Rally prezentációjára Hollandiában – A Burenben megtartott eseményen egy tût sem lehetett leejteni a helyiségben. Eljött jó néhány kamionos nagymenõ, mint például Hans sSacey, Pascal de Baar vagy éppen Gerard de Rooy, aki a média kérdéseire elmondta, nagyon érdekli õt a verseny, amely július 8-án rajtol a moszkvai vörös térrõl és pekingben ér véget.

Öt nappal a verseny asztanai bemutatkozása után (amelyen a kazah politikusok és az ottani autósport szövetség képviselõi is részt vettek a szervezõbizottság tajgain és elnökén, Vlagyimir Csaginon kívül) a Silk Way Rally részleteirõl a holland versenyzõk is értesülhettek.

A holland hagyományokhoz hûen az ott rendkívül népszerû kamionos kategória versenyzõi képviseltették magukat a legnagyobb számban.
Pascal De Baar a saját prototípus versenygépével érkezett, amelyet már tesztelt is a kínai utakon (a 2008-as TrasOrientale viadalon), és jelezte, szívesen visszatérne vele oda.
A monstrumok szelídítõi nem titkolták: tetszik nekik a verseny - a Go2Dakar Team képviseletében Henk Theunissen elmondta, csapata nem kevesebb, mint öt jármûvel vág neki a versenytávnak.
Ez is mutatja, mennyire pozitív visszhangot kapott a viadal Hollandiában, ami jó hír, hi szen azt jelenti, hogy a Silk Way Rally napról napra egyre népszerûbb világszerte, s hogy hatalmas eseménye lesz a terepralisportnak.

 sylk-way

Nyilatkozatok
VLAGYIMIR CSAGIN, A SILK WAY RALLY VERSENYIGAZGATÓJA
„Nagyon örülök, hogy ekkora érdeklõdés fogadta Hollandiában a versenyünket. Ez az ország a tehetséges terepraliversenyzõk országa, s biztos vagyok benne, hogy tetszeni fog nekik a Silk Way Rally útvonala. Moszkvától Pekingig nagyon érdekes szakaszokat készítünk elõ a versenyzõknek, amely során váltakoznak majd a domborzati viszonyok, a körülmények, s a versenyzõk megmutathatják, mit tudnak. Az elõkészületek a hajrájukhoz érkeztek, és hamarosan nyilvánossá tesszük a teljes útvonalat. A regisztráció is jól halad, a versenyzõk próbálnak minél hamarabb, a csökkentett nevezési díjon jelentkezni a versenyünkre, hogy utána már a felkészülésre koncentrálhassanak."

PASCAL DE BAAR (RENAULT TRUCKS)
„A 2005-ös elsõ Dakarom után, azt gondoltam, teljesítettem a legnagyszerûbb kihívást az életemben, de tévedtem. A legnagyszerûbb kalandot a Szentpétervárról induló és Pekingben célba érõ TransOriental viadal jelentette 2008-ban. Önöknek itt fogalmuk sincs, mennyire nehéz volt. Átszeltünk egy olyan területet, amelynek az volt a neve, hogy „A dûnék, amelyekbõl nincs visszaút", ahol tényleg félelmetes volt a magasság. Sosem láttam olyan dûnéket korábban, sem azóta. Meglátjuk, hogy szerepelnek-e majd ezek a dûnék a Silk Way Rally útvonalában... Már nagyon várom, hogy meglássam."

HANS STACEY (MAN VEKA TEAM)
„Nyertem Afrikában, nyertem Pekingben, és álltam dobogón Dél-Amerikában. És szeretnék elindulni a Silk Way Rallyn is, mert az útvonal nagyon érdekesnek tûnik, és az alapján, amit most tudunk róla, ez lesz a világ egyik legnehezebb terepraliversenye. A mi csapatunkból biztos érkezik egy-két kamion." 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER