Címkék: Bugac | tereprali

2015. április 16. csütörtök, 18:52

 

Új, de mégis nagy múlttal rendelkező helyszín mutatkozik be a hazai tereprali bajnkoságban: április 24-26. között sorra kerülő szezonnyitó házigazdája Bugac és térsége lesz.

 

 


Mivel a viadal a Közép-Európai Zóna Trófea futama is, nem csupán a magyar mezőny készül intenzíven a Duna Aszfalt Kupára, de a rendezők elmondása szerint külföldről is folyamatosan érkeznek a megkeresések.

bugac-02

Új autók, régen látott arcok
Bugac jó negyedszázada legendás helyszíne volt a szép emlékű MAVAD Raliknak, a hazai bajnokság mezőnye azonban igen régen járt utoljára a környéken. Pedig a térség remek lehetőségeket kínál a sportág számára, hiszen nem csupán rendkívül változatos, de hazai viszonylatban kifejezetten hosszúnak számító pályákat sikerült kijelölni. Mivel az eredeti szezonnyitó elmaradása miatt ez az év első hazai tereprali viadala, új autók bemutatkozása és régen látott arcok felbukkanása egyaránt várható a Duna Aszfalt Kupán, amely iránt egyre több külföldi páros is érdeklődik.

Száz kilóméteres pályák
„Mi minden évben szeretnénk egy kicsit mást, egy kicsit újat nyújtani a mezőnynek és a nézőknek. Részben ezért, részben a remek pályák miatt esett a választásunk Bugac környékére, ahol a több rövidebb szelektív helyett sikerült száz kilométer környéki pályákat kijelölnünk, és ezen kívül is készülünk meglepetésekkel. Bár nem ez volt az eredeti terv, úgy hozta az élet, hogy a Duna Aszfalt Kupa egyben a magyar bajnokság nyitánya is, ami mindig izgalmassá tud tenni egy versenyt, hiszen a hosszúra nyúlt téli szünet után itt mutatkoznak majd be az új vagy éppen alaposan megújult versenygépek. Azt hiszem, nem túlzok, ha azt mondom, világszínvonalú autókat láthat a kilátogató közönség, hiszen talán a Mini kivételével szinte minden a világ jelenlegi élvonalába tartozó technika felvonul” – mondta el a verseny főszervezője, Csató Attila.

Hagyományos vendégszeretet
Bugacon a hagyományos vendégszeretettel várják a mezőnyt és persze a nézőket. „Számunkra komoly marketing értékkel bír a Duna Aszfalt Kupa. Bugacról mindenkinek a puszta, a lovas programok jutnak eszébe, és szeretnénk, ha egy másfajta közönséget is sikerülne megszólítanunk. Úgy gondoljuk, ha egyszer eljönnek, és megismerik az itteni tájat, talán újra meglátogatnak majd bennünket. Fontos megemlíteni, hogy ez nem csupán Bugac versenye, térségi összefogásban támogatjuk a versenyt” – nyilatkozta Szabó László, Bugac polgármestere.

bugac-01

Rajt péntek délután
Ami a programot illeti, a verseny április 24-én, pénteken reggel 9 órakor kezdődik a kecskeméti Gokart Hotelnél az adminisztratív és a gépátvétellel, ezt követi 16 órakor ugyanitt az ünnepélyes rajtceremónia, majd 16:30-tól Kunszálláson a szuperspeciál. Szombaton délelőtt is, délután is egy-egy 110 kilométeres szelektívet teljesít a mezőny, a versenyközpontnak és a szervizparknak a bugaci Táltos Lovaspanzió ad otthont. Vasárnap még egy 94 kilométeres pálya következik, délután pedig díjkiosztó zárja a hétvégét 14 óra 30 perctől.

A verseny programja:
2015. április 24., péntek
16:00 Rajtceremónia (Gokart Hotel, Kecskemét)
16:30 Prológ rajtja (Kunszállás)
17:00 Szerviz (Táltos Lovaspanzió, Bugac)

2015. április 25., szombat
09:00 Napi szakasz rajtja (Kultúrház, Bugac)
09:13 SS1 rajtja (Bugac)
11:40 Szerviz (Táltos Lovaspanzió, Bugac)
13:13 SS2 rajtja (Bugac)
14:40 Szerviz (Táltos Lovaspanzió, Bugac)

2015. április 26., vasárnap
10:00 Napi szakasz rajtja (Kultúrház, Bugac)
10:13 SS3 rajtja (Bugac)
11:45 Napi szakasz célja (Táltos Lovaspanzió, Bugac)
14:30 Díjkiosztó (Bugac)

A verseny össztávja: 384,34 km

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER