Címkék: Nagykálló | tereprally

2015. szeptember 16. szerda, 09:50

 

A hétvégi Hofeka Kupán úgy érezte magát a Sólyom Team versenyzőpárosa, mintha hullámvasúton ülne. Ez szó szerint is érthető, hiszen a mezőny eleje azonnal kijárta a kigyorsítás távjait, amitől az útvonal igencsak hullámos, rázós lett. A Sólyom – Galbács páros kezdeti szárnyalása mély zuhanásba csapott át, a végén egy csúnya becsapódással.

A pénteki nyilvános teszten a HAWKIA jól szerepelt. Négy-öt kör után nem is volt értelme tovább nyúzni a gépet, hiszen minden a legnagyobb rendben volt vele.



Sólyom Olivér: „Meglepő és mulatságos volt meghajtani a KIA-t. Mintha visszamentünk volna az időben vagy 3-4 évet. De ettől még nagyon élveztem az autó klasszikus terelgetését. Mindent rendben találtunk, így nyugodt szívvel mentünk aztán a gépátvételre.”

A szombati versenynap első három szakaszán a nosztalgikus trió kiváló autózást mutatott be, és a nap felénél már vezették is a kategóriát. Aztán a hosszabbik szakasz 48. kilométerénél némi kerregés után megszűnt a hajtás a HAWKIA-ban. A szervizcsapat késő estig küzdött, de alkatrész hiányában nem tudták megszüntetni a hajtásláncban keletkezett folytonossági hiányt.

Sólyom Olivér: „Délelőtt úgy éreztem magam, mint egy kisgyerek az édességboltban. Most jöttem rá, hogy mennyire hiányzott már a gyors hajtás az életemből. Minden nagyon tetszett, kivéve a kigyorsítók eszméletlen rázását. Aztán a második etap hosszú szakaszának 40. kilométerétől egyre erősödő kerregést hallottunk. A szakasz vége előtt 10 kilométerrel egyszer csak megszűnt a hang, és vele együtt a hajtásunk is. Miután behúztak a szervizbe, a srácok azonnal kezelésbe vették az autót. A versenyigazgatóságtól megkaptuk a lehetőséget arra, hogy egész éjjel szerelhessünk. A helyiek segítségével még az este kinyittattunk 8–10 autósboltot, szervizt, bontót, de sehol sem jutottunk hozzá a megfelelő alkatrészhez. Éjjel 11 körül be kellett látnunk, hogy kénytelenek vagyunk feladni a versenyt.

Szomorú, ám egyben felemelő érzés volt ez. Szomorú, mert feladni mindig az. Felemelő pedig azért, mert kiderült: annyira szeretnek minket Nagykálló környékén, hogy időt, pénzt, fáradságot nem kímélve mindenki nekünk segített. Rohangáltak, telefonáltak, vittek minket mindenhova, ahol egy szikra esélye is lehetett annak, hogy megfelelő alkatrészt találunk. Fantasztikus élmény volt, már csak ezért is megérte odamenni. A csapat nevében ezúton is szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik szurkoltak és/vagy segítettek minket a hétvégén!”

A Sólyom Team legközelebb a Budapesti Nagy Sportágválasztón állítja ki versenyjárművét. Szeptember 18-19-én a Merkapt Sportközpontban (1106  Budapest, Maglódi út 12/a) Sólyom Olivérrel és Galbács Mátyással is találkozhatnak, beszélgethetnek mindazok, akik érdeklődnek a tereprally iránt.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER