Címkék: 2017 | MNASZ | Salgó rally | Salgótarján

2017. február 16. csütörtök, 09:38

 

Újra első osztályú raliverseny lesz Salgótarjánban, a Salgó 2017 futamát április végén rendezik meg, várhatóan 140-160 versenyzővel - jelentette be Berényi Ákos, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) rali szakágának vezetője.


A Salgó Rallye-t először 1975-ben rendezték meg Salgótarjánban és környékén, majd az 1999-es, 25. futamot követően hosszú szünet után 2003-ban még volt első osztályú futam, tavaly pedig másodosztályú versenyt szerveztek a városban. 2003-ban 90 első osztályú párost és hat WRC versenyautót láthatott a közönség.

Berényi Ákos a sajtótájékoztatón elmondta, az országos bajnokság második futama lesz a salgótarjáni, aszfaltos utakon, a lebonyolításról még zajlik az egyeztetés. Április 28-30-án ezúttal is másodosztályú verseny zajlik a városban, majd a szombati prológ, a belvárosi versenyfelvezető gyorsasági szakasz után vasárnap versenyeznek a Salgó 2017 résztvevői.

A szakágvezető hozzátette: szeretné, hogy 2018-ban kiemelt rendezvény legyen a Salgó 2017, mert a versenyzők tavaly is elégedettek voltak, szeretik ezt a régiót, nagyon jók a versenypályák.

Fodor Krisztián versenyszervező közölte, hogy az első osztály és az ORC kategória mintegy 70 autót vonultat fel, a másodosztállyal együtt 140-160 között lehet majd a versenyzői létszám Salgótarjánban. Pénteken a fakultatív átvételekkel kezdik a program, szombaton a három-négy órás prológ után este "összeolvad" a Salgó és az Ózd rallye. A versenyzők így az eddig megszokott négy helyett hét helyszínen mérettetik meg magukat.

A szervezők a gyorsasági szakaszok helyszíneit nem árulták el, mindössze annyit, hogy szeretnek ragaszkodni a hagyományokhoz, így várhatóan a Cered-Zagyvaróna közötti és a kazári szakaszt is beautózzák majd a versenyzők.

Salgótarján önkormányzata négymillió forinttal, ingyenes önkormányzati ingatlanhasználattal, takarítással vagy kordonépítéssel is segíti a Salgó 2017 rallyt. Fekete Zsolt polgármester szerint a városiak és a versenyzők is évek óta várnak már erre a programra, úgy fogalmazott, hogy a város kitörési pontjai közé tartozik a sportturisztika is. MTI


 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER