Címkék: Ford | rally | Turán Frigyes | WRC

2016. november 01. kedd, 12:14

 

A Turán Motorsport versenyzőpárosa, Turán Frici és Zsiros Gabi magabiztosan versenyzett a Wales Rallye zárónapján, így végül a 8. helyet szerezte meg a Ford Fiesta R5-tel a WRC2-es kategóriában. Az összeszokott páros újabb 4 ponttal gazdagította csapatát és az idény minden futamán pontszerzőként gurult át a célvonalon.

 

"Jól sikerült a mai nap, ugyan nem volt kalandmentes, mert a 2. gyorsasági szakaszon kicsit lecsúsztunk az útról az erdőbe és a jobb első sárvédőnket elhagytuk, de szerencsére a kis baki nagyobb problémát nem okozott. Műszakilag és technikailag is végig rendben volt a Ford Fiesta, a Hankook gumik is jól teljesítettek, sőt az eső se esett a zárónapon, aminek nagyon örültünk. Persze az utak ennek ellenére nedvesek voltak, de ehhez már az előző napokban teljesen hozzászoktunk. Vasárnap 3 szakasz várt ránk két körben egy rendkívül szoros menetrendben, ami a gyors váltások miatt nem volt könnyű, de a nézők nagyon élvezték a ritmusos, látványos versenynapot. Végül a Wales Rallye-t a 8. helyen zártuk a kategóriánkban, ami a pénteki nehézkes kezdés után egy nagyon jó eredmény, boldogok vagyunk, hogy ismét sikerült pontszerző helyen befutnunk a Fiestával és nem szakítottuk meg az idény végére ezt a szép sorozatot" - mesél a Wales Rallye-ról Turán Frici."Örülünk, hogy itt lehettünk ezen a nagy múltra visszatekintő versenyen és ezzel koronázhattuk meg a világbajnoki idényünket. Mindenképp az egyik legnehezebb versenyünk volt a walesi, hiszen ilyen időjárási körülményekkel talán még sosem találkoztunk. Megküzdöttünk az esővel és a köddel is, de két nap alatt elég jól megtaláltuk ezekre a külső körülményekre az ellenszert, vasárnap pedig igazán jó tempóban teljesítettük az utolsó 6 gyorsaságit. Összességében elégedettek vagyunk, úgy érzem, hogy a pénteki bizonytalan kezdés után egyre jobbak és magabiztosabbak lettünk, ami a végén meghozta az újabb pontokat" - teszi hozzá Zsiros Gabi.

"Ha visszatekintek az egész éves teljesítményünkre, boldog vagyok, hogy összességében magabiztos, kiegyensúlyozott versenyzéssel jutottunk el idáig és sikerült a mezőny első felében végeznünk. Nagyon sokat tanultunk a 6 futam alatt, ezúton is köszönjük a lehetőséget mindenkinek, hogy részt vehettünk a világbajnokságban és új élményekkel gazdagodhattunk a fejlődés mellett. Azt látjuk, hogy a Ford Fiesta R5 egy stabil, megbízható autó, ami sosem hagyott cserben minket és ugyanez elmondható a profi csapatunkról is. Büszke vagyok a fiúkra, akik mindig egy emberként álltak mögöttünk és köszönöm a támogatóinknak és a szurkolóinknak is ezt az álomidényt. Tudjuk, hogy jövőre miben kell fejlődnünk, mindenképpen szeretnénk gyorsulni, hogy ha esetleg újra lehetőséget kapunk a világbajnokságban, stabilan az első 7-8 között lehessünk" - köszöni meg az egész éves támogatást Frici.A Wales Rallye-t végül S. Ogier és J. Ingrassia nyerte, a második helyen O. Tanak és R. Molder végzett, míg a dobogó harmadik fokára T. Neuville és N. Gilsoul állhatott.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER