Címkék: Dani Sordo | FIA WRC | Hyundai Motorsport | Német rali | Thierry Neuville

2016. augusztus 22. hétfő, 18:25

 

A Hyundai Motorsport a mai napon fantasztikus teljesítménnyel két legénységet is a dobogóra juttatott: Dani Sordo és Thierry Neuville a második, illetve harmadik helyen zárta a Német ralit, a 2016-os FIA rali világbajnokság (WRC) 9. futamát. 

Az évad eddigi egyik legizgalmasabb fináléjában három pilóta küzdött a második helyért: a vasárnapi, utolsó szakaszok előtt mindössze négy másodperc választotta el egymástól Sordót, Neuville-t és Andreas Mikkelsent (Volkswagen Motorsport.)

hyundai-motorsport-2017-1

A küzdelem az utolsó pillanatig (azaz a 14,84 kilométeres sauertali Power Stage-ig) folytatódott, miután a szervezők reggel törölték az utolsó előtti szakaszt (SS17 Dhrontal 2.) Habár a Power Stage-en Neuville diadalmaskodott (és ezzel három extra egyéni pontot könyvelhetett el a világbajnokságban), a végső elbírálásban Sordo léphetett másodikként a dobogóra.

A Hyundai Shell World Rally Team két párosát a rali végén mindössze egy tized másodperc választotta el egymástól. A Hyundai Mobis World Rally Team színeiben versenyző Hayden Paddon eközben makacsul tartotta ötödik helyét.

A verseny folyományaként a Hyundai Motorsport megerősítette második helyét a konstruktőrök világbajnokságában, átlépve a bűvös 200 pontos határt (201 pont, szemben a Volkswagen Motorsport 256 pontjával), miközben az évadból hátra van még négy verseny: Korzika, Spanyolország, Nagy-Britannia és Ausztrália.

Sordo (4-es rajtszámú új generációs Hyundai i20 WRC, összesített második helyezés) és navigátora, Marc Martí ezen a hétvégén remek formában tértek vissza, miután kénytelenek voltak kihagyni a Finn ralit. A spanyol csapat egy ragyogó szakaszgyőzelemmel (SS15 Dhrontal 1) kezdte a vasárnapot, és a keményen küzdő Neuville támadásait visszaverve ragyogó autózással szerezték első idei dobogós helyezésüket.

Neuville (3-as rajtszámú új generációs Hyundai i20 WRC, összesített 3. helyezés) és navigátora, Nicolas Gilsoul mindent megtettek annak érdekében, hogy Monte-Carlo (3. hely) és Szardínia (1. hely) után idén harmadszor is felléphessenek a dobogóra. A belga duó mindkét mai sauertali szakaszt (SS16 és SS18) megnyerve összesen öt szakaszgyőzelmet könyvelhetett el a hétvégén, és a Power Stage-en aratott győzelmükért három extra pontot is bezsebelhettek.

Paddon (20-as rajtszámú új generációs i20 WRC, összesített 5. helyezés) meggyőző versenyzéssel az ötödik helyen végzett, és ezzel a WRC egyéni világbajnokságban 94 ponttal előre lépett a harmadik helyre. Az új-zélandi pilóta és navigátora, John Kennard szerencsésen megúszták a kihívásokban bővelkedő pénteket, majd a rali további szakaszaiban sikeresen korrigálták a problémákat, és ma három szakaszon végeztek a legjobb hat között.

A mai napon az idei évadban először állhatott a Hyundai Motorsport két legénysége is a dobogóra, megszerezve a csapat hatodik és hetedik idei dobogós helyezését. Most először léphetett fel a csapat a német dobogóra, amióta Neuville és Sordo 2014-ben, a csapat első évadában kettős raligyőzelmet ért itt el.

A frissen lerövidített, tizenhárom futamból álló WRC idény tizedik versenye, a Tour de Corse szeptember 29. és október 2. között kerül megrendezésre.

hyundai-motorsport-rali-nemetorszag

A verseny hivatalos végeredménye
1. S. Ogier / J. Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) 3:00:26.7
2. D. Sordo / M. Martí (Hyundai új generációs i20 WRC) +20.3
3. T. Neuville / N. Gilsoul (Hyundai új generációs i20 WRC) +20.4
4. A. Mikkelsen / A. Jaeger (Volkswagen Polo R WRC) +27.2
5. H. Paddon / J. Kennard (Hyundai új generációs i20 WRC) +3:34.8
6. M. Østberg / O. Floene (Ford Fiesta RS WRC) +4:31.2
7. E. Lappi / J. Ferm (Škoda Fabia R5) +8:36.8
8. P. Tidemand / J. Andersson (Škoda Fabia R5) +8:52.5
9. J. Kopecky / P. Dresler (Škoda Fabia R5) +9:44.2
10. A. Kremer / P. Winklhofer (Škoda Fabia R5) +10:10.6

2016 Az FIA rali egyéni világbajnokság állása
S. Ogier 169  pont / A. Mikkelsen 110  / H. Paddon 94  / T. Neuville 94 / J. M. Latvala 89 / D. Sordo 86 / M. Østberg 78 / O. Tanak 52  / K. Meeke 51 / C. Breen 25 / E. Camilli  23 / H. Solberg 14 / S. Lefebvre 12 / E. Lappi 12 / M. Prokop 12 / T. Suninen 8 / M. Ligato 6 / E. Evans 6 / P. Tidemand 6 / L. Bertelli 4 / K. Abbring 4 / J. Kopecky 3 / N. Fuchs 2 / A. Kremer 2 / V. Gorban 1 / K. Kruuda 1

2016 Az FIA rali konstruktőri világbajnokság állása
Volkswagen Motorsport 256  pont / Hyundai Motorsport 201 / M-Sport World Rally Team 122  / Volkswagen Motorsport II 121 / Hyundai Motorsport N 96 / DMACK World Rally Team 64 / Jipocar Czech National Team 18 / Yazeed Racing 4

Az eredmények csak azt követően válnak hivatalossá, hogy azokat megerősíti az FIA


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER