2012. május 12. szombat, 14:21

 

Május 12-én rajtol az Országos Rally Bajnokság idei első futama Bükfürdőn. A versenyzőknek az évadnyitó futamon az új helyszínnek köszönhetően nem az aszfaltos, hanem a murvás pálya nehézségeivel kell megküzdeniük a győzelemért.

skoda-rally-hungaria

A szeznonnyitó futam nem várt egy hónapos csúszása miatt a Skoda magyarországi csapatának is hosszabb ideje maradt a felkészülésre. Az elmúlt hetekben a csapat a környező országokban megrendezett rally futamokon vett részt. Az elmúlt héten pedig megtartotta első hivatalos tesztjét.

A Skoda Rally Team Hungaria ebben az évben is egy Skoda Fabia Super 2000-es típusú versenyautóval vág neki a bajnokságnak, annyi változással, hogy idén egy új csapat, az osztrák Baumschlager Rally&Racing szállítja és készíti fel számukra a versenyautót. A másik változás ebben az évben, hogy a Skoda Rally Team Hungaria versenyautójának navigátori ülésében Igor Bacigál ül majd, aki az elmúlt években számos tehetséges pilóta mellett diktálta már a pályát, így évek óta jelen van az első osztályos magyar rallye mezőnyben.

herczig-norbert-igor-bacigal

Az első teszten a legújabb fejlesztések mellett, az ‚új‘Skoda, a pilóta, a navigátor és a szervizcsapat a versenyautó alapbeállításán dolgozott, illetve a murvás útfelülethez megfelelő beállításokat is elvégezték. A helyszínen a mérnök, a BRR tulajdonosa és egyben az osztrák bajnokság kilencszeres bajnoka Raimund Baumschlager a háttérből támogatta Herczig Norbiékat.

A Skoda Rally Team Hungaria új autóval érkezik Bükfürdőre.  A tavalyi karakteres és markáns zöld dekorációval ellentétben, most inkább a kék-ezüstszürke színösszeállítás került az autóra.

A Bükfürdő rally mezőnye május 12-én indul útnak, a verseny teljes távja 487,31 kilométer, a versenyzőket a két nap alatt 12 gyorsasági szakasz és a prológ várja.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER