2012. február 22. szerda, 20:17

 

Az Azori Ralival veszi kezdetét az Intercontinental Rally Challenge (IRC) 2012-es küzdelemsorozata, melyet 2012. február 23-25.-i hétvégén Sao Miguel szigetén rendeznek meg.

michael-hrabanek-skoda-motorsport-team

A versenysport-története eddigi 111 esztendejének legsikeresebb szezonját követően a ŠKODA 2012-ben is „gázt ad”, s immár sorozatban harmadszor is igyekszik Mladá Boleslavba vinni az IRC konstruktőri világbajnoki trófeáját. Ennek szellemében mindjárt az első futamon öt Fabia Super 2000 sorakozik fel a rajtnál. Kiváló esélyekkel vághat az azori-szigeteki versenynek a tavalyi S-WRC bajnok Juho Hänninen, illetve az IRC aktuális címvédője Andreas Mikkelsen. Az IRC idei szezonjának versenynaptárában összesen 13 futam várja a versenyzőket.

Michal Hrabánek, a ŠKODA Motorsport versenyigazgatója jól felkészültnek tartja csapatát a „címvédő akcióra“: „Az idén is készülünk az ’IRC-varázslatra’ és sorozatban harmadszor is el szeretnénk hódítani a konstruktőri bajnoki címet. Két gyári versenyzőnk, Juho Hänninen és Jan Kopecký, illetve a ŠKODA UK Motorsport színeiben induló Andreas Mikkelsen személyében mindjárt három csúcsszínvonalú pilótával állhatunk rajthoz. Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy immár a ŠKODA AUTO Deutschland csapata is részt vesz a Fabia Super 2000 programban, tovább bővítve az IRC ŠKODA-családját.“

skoda-fabia-s2000

Juho Hänninen, az S-WRC jelenlegi bajnoka szintén örömmel tekint az Azori Rali elé: „Kedvelem ezt a versenyt. A murvás pályák eleve abszolút kedvenceim, ez pedig egészen egyéni karakterrel rendelkezik, de a táj szépsége is felülmúlhatatlan. Igyekszem a legjobbat nyújtani, és a lehető legtöbb pontot gyűjteni a ŠKODA számára.“

IRC- és azori-szigeteki premierjét tartja Sao Miguel futamán a ŠKODA AUTO Deutschland tehetséges ifjú pilótája, Sepp Wiegand is, aki a nagytapasztalatú navigátorral, Timo Gottschalkkal az oldalán vág a távnak. Egyaránt privát Fabia Super 2000 volánja mögött áll rajthoz Hermann Gassner és Rashid Al Ketbi, navigátoraik Klaus Wicha (Team Red Bull) illetve Khalid Al Kendi (Skydive Dubai Rally Team).

Összesen 198 versenykilométer 14 gyorsasági szakasza várja a versenyzőket az Azori-szigetek legnagyobb tagja, Sao Miguel vidékein. Az Azori Rali legfőbb jellegzetességei a csodálatos tájakon át vezető murvás utak, a vízzel feltöltődött vulkáni kráter lábánál vezető egyik gyorsasági szakasz pedig igazi helyi különlegességnek számít.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER