2012. december 05. szerda, 14:18

 

Az Országos Rally Bajnokság S csoportjában elért, év végi 3. helyezése után egy igazi örömautózásra készül Kovács Antal és navigátora, Istovics Gergő. A Maricsek Racing Team versenyzői a szezonzárót követően még rajthoz állt a novemberi Art-Services Bárdudvarnok Kupán is – igaz, nem egy párost alkotva. Amíg Antinak kedvese, Tolnai Edina diktálta az itinert, addig Gergő Nagy Balázsnak segédkezett a pontgyűjtésben a TR Consult Rallye Sprint Bajnokság utolsó futamán. A duó azonban a 16. Mikulás Rallye-ra újra összeáll, hogy revansot vegyen az évközi, szerencsétlenül alakult veszprémi viadalért.

Kovács Antal: A dolgos hétköznapok mellett nem igazán marad időm arra, hogy felkészüljek a viadalra. Pénteken már elutazunk a helyszínre, hogy teszteljünk, este pedig ünnepélyesen is átvehetjük majd az S csoportban elért, év végi 3. helyezésünkért járó trófeát. Szombat reggeltől azonban már maximálisan koncentrálnunk kell a versenyzésre. A Veszprém környéki pályák autógyilkos mivoltukról híresek, így most sem lesz könnyű feladatunk. Az időjárás előrejelzések szerint ráadásul a hétvégén havazni fog, ami még inkább megnehezítheti a dolgunkat. Ám a rally a murván az igazi, ezért izgatottan várom a mostani versenyt. Ellenfeleink, az ORB S csoportjában részt vevő versenyzők mindegyike képviseltetni fogja magát ezen a futamon, ezért szeretnénk bebizonyítani, hogy ott a helyünk az elsők között. Habár az eredményünk itt nem lesz számottevő, igyekszünk majd minél jobb időket autózni és úgy szerepelni a hétvégén, hogy ne csak mi, de az egész csapat is jól érezze magát. A hazai pályás futamon, Szennában egy vezetői hiba miatt az árokban kötöttem ki a Mitsubishivel, de reményeim szerint a Mikulás Rallyn való sikeres szerepléssel méltóképpen lezárhatom a 2012-es évadot.

maricsek-kovacs-mitsubishi
Fotó: Kacsándi Norbert

Istovics Gergő: A szennai kitérő után újra a szeretett helyemre, Anti jobbjára kerülök a Mitsubishiben. Legutóbb augusztusban, az Arad Rallyn versenyeztünk murvás szakaszokon, így kell majd egy kis idő és néhány kilométer, hogy újra felvegyük a pálya ritmusát és alkalmazkodjunk a körülményekhez. Egy visszavágónak, revansnak is tekinthetjük a 16. Mikulás Rallyet, hiszen a nyáron kifogott rajtunk a veszprémi futam, és már rögtön, az első gyorsasági szakaszon kiállásra kényszerültünk. Egy pontos és precíz felkészülést követően, maximális koncentrációval állunk majd rajthoz vasárnap, kizárva ezzel annak a lehetőségét, hogy újra idő előtt induljunk haza Veszprémből. Elnézve a licences kategóriát, egy ORB-nek megfelelő – vagy még annál is jobb –mezőny jön össze erre az eseményre. A célunk így természetesen a tisztes helytállás, s meg szeretnénk azt is mutatni, hogy a murván is versenyképesek tudunk lenni. A küzdelem azonban itt nem vérre megy, csak jól szeretnénk érezni magunkat az idei utolsó versenyhétvégénken, hiszen a Mikulás Rallyval számunkra véget ér a 2012-es rallyszezon. A december 29-30.-ai Szilveszter Rallyn azonban hangulatfelelősként jelen leszünk, és segítünk majd a csapat körüli teendőkben, hogy tényleg egy igazán sikeres esztendőt zárhassunk.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER