2012. március 22. csütörtök, 15:22

 

Újabb kettős IRC-győzelmet aratott a Skoda a „Rally de Islas Canarias“ idei futamán: Jan Kopecký a Skoda Motorsport versenyzőjeként Andreas Mikkelsen, a Skoda UK Motorsport pilótája előtt hódította el a Kanári-szigeteki rali első helyét.

skoda-irc-kanari-szigetek

A két Fabia-pilóta egészen a befutóig izgalmas párharcot vívott egymással. Sorozatban immár második kettős győzelmével a Skoda megerősítette vezető pozícióját az IRC konstruktőri bajnokságban. A német Sepp Wiegand a Skoda Deutschland színeiben a kiváló negyedik helyet szerezte meg a Kanári-szigeteken.

Kopecký és Mikkelsen gyári Fabia Super 2000 gépeikkel már a rajttól uralták a versenyt, s diktáltak lendületes tempót, miközben Kopecký nyolc, Mikkelsen hét gyorsaságit nyert meg. A cseh versenyző 1,2 másodperces előnnyel zárta az első napot, ám szombaton Mikkelsen is feljött, s egészen az utolsó gyorsasági szakaszig az élen autózott. Mikkelsen kisebb műszaki problémáit kihasználva Kopecký az utolsó gyorsaságin újra megelőzte, s végül megszerezte a győzelmet. Sepp Wiegand ismét a kiváló negyedik helyen zárt Gran Canaria szigetén, s két futamot követően a harmadik helyen áll az IRC összesített pontversenyében.

irc-rally-skoda

Michal Hrabánek, a Skoda Motorsport igazgatója a verseny eredményét illetően elégedettnek tűnt: „Az idei második IRC-futamon szerzett második kettős győzelmünkkel valóban kiválóan indítottuk az idei szezont. Andreas és Jan között fantasztikus és igazán izgalmas párharcot láthattunk, ami a nézőknek is nagyon tetszett. Köszönetemet fejezem ki a Fabia Super 2000 versenygépeket tökéletesen felkészítő csapatoknak, akik kiváló munkát végeztek a Skoda szolgálatában.“

Jan Kopecký: „Csodálatos élmény a Rally de Islas Canarias megnyerése, mivel egyik kedvenc ralimról van szó. Andreas és én kemény küzdelmet vívtunk, s örülök, hogy ezt az utolsó gyorsaságin végül a magunk javára dönthettük el. Nagy örömmel készülünk a következő futamra, már teljes mértékben a Valašská Ralira összpontosítunk, ahol hazai közönségünk előtt a lehető legjobbat szeretnénk nyújtani.“

Az IRC sorozat április első hétvégéjén Írországban, az Armagh városa környéki aszfalt-utakon rendezett futammal folytatódik, míg Jan Kopecký következő versenye a legközelebbi hétvégén a Valašská Rali lesz, amely a Cseh Rali-bajnokság része. Utóbbi első idei futamát, az osztrák Jänner Ralit, Pavel Dresler navigátorral az oldalán szintén Jan Kopecký nyerte.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER