2012. november 15. csütörtök, 16:50

 

Dani Sordo 2005 és 2010 között – azaz eddigi karrierje nagy részében – a Citroën Racing csapatában versenyzett. 2013-ban navigátorával, Carlos del Barrióval együtt visszatérnek, hogy harcba szálljanak a csapat kilencedik világbajnoki címéért.

dani-sordo

A 29 éves Dani Sordo eddig 98 világbajnoki futamon indult, ebből nyolcvanszor Citroënnel. 2005-ben Yves Matton (aki akkor a Citroën Racing versenyautó-bérléssel és felkészítéssel foglalkozó részlegének vezetője volt) egy C2 Super1600 volánjához ültette, amellyel még abban az évben megnyerte a junior világbajnokságot, és ezzel 2006-ban belépőt szerzett a WRC világába.

Első szezonja során – Xsara WRC-vel – négy dobogós helyezést is szerzett, így bebiztosította helyét a Citroën Total World Rally Teamben, amely a következő évben a C4 WRC-vel ismét hivatalos gyári csapatként indult. Négy kiegyensúlyozott,sikeres esztendő következett ezután : Sordo 25-ször állhatott dobogóra, komoly szerepe volt abban, hogy a csapat négyszer is világbajnok tudott lenni.

2013 tehát a visszatérés éve lesz a spanyol pilóta számára : újra tagja lesz annak a csapatnak, amelynek diadalaiból ilyen aktívan kivette a részét. "Sokáig gondolkodtunk azon, ki kerüljön Mikko Hirvonen mellé a csapatba. Dani persze nagyon előkelő helyen szerepelt a szóba jöhető pilóták listáján, és a Katalán Ralin mutatott teljesítménye egyértelműen meggyőzött bennünket arról, hogy tökéletes formában van – magyarázta a választást Yves Matton, a Citroën Racing igazgatója. – Dani nagyon népszerű a csapatban, mindenki boldog, hogy újra a "családban" üdvözölhetjük. Versenyzési stílusa tökéletesen kiegészíti Mikkoét, és az is nagyon fontos, hogy latin, hiszen ez őt is és a csapatot is közelebb hozza a mediterrán és latin-amerikai futamok közönségéhez."

"Természetesen nagyon boldog vagyok, hogy újra abban a csapatban versenyezhetek, amelyhez olyan sok kellemes emlék fűz. Ez a legfontosabb a számomra a 2013-as szezonban – árulta el Dani Sordo. – Az elmúlt két évben nagyon sokat tanultam. Egy másik csapatban másfajta munkamódszereket tapasztaltam meg, és több felelősséget vállaltam az autó fejlesztésének folyamatában is. A Citroënhez való visszatérés óriási lehetőség a számomra. Továbbra is nagy álmom a futamgyőzelem, és nagyon szeretném jövőre valóra váltani ezt az álmot! Alig várom, hogy újra találkozhassak azokkal a kollégákkal, akiket régről ismertem, és alig várom azt is, hogy – a 2010-es tesztek óta először – újra beleülhessek a DS3 WRC-be." - nyilatkozta Dani

Dani Sordo
- született : Torrelavega (Cantabria, Spanyolország), 1983. május 2.
- Első VB-futama : Sapnyolország, 2003
- VB-futamok száma : 98
- Dobogós helyezések száma : 32

2005 Junior világbajnok (Citroën C2 Super 1600) 4 győzelem
2006 Rali világbajnokság 5. helyezés (Citroën Xsara WRC) 4 dobogós helyezés
2007 Rali világbajnokság 4. helyezés (Citroën C4 WRC) 7 dobogós helyezés
2008 Rali világbajnokság 3. helyezés (Citroën C4 WRC) 6 dobogós helyezés
2009 Rali világbajnokság 3. helyezés (Citroën C4 WRC) 7 dobogós helyezés
2010 Rali világbajnokság 5. helyezés (Citroën C4 WRC) 5 dobogós helyezés
2011 Rali világbajnokság 8. helyezés (Mini JCW WRC) 2 dobogós helyezés
2012 Rali világbajnokság 11. helyezés (Mini JCW & Ford Fiesta RS WRC) 1 dobogós helyezés


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER