Címkék: 2017 | autó | Forma 1 | Renault

2017. február 27. hétfő, 10:12

 

Londonban, a Renault Sport Formula One Team lerántotta a leplet a 2017-es szezon F1 modelljéről, amely az R.S.17 kódnevet kapta.

 

Amellett, hogy ez kiváló alkalom volt az új partnerek (BP, Castrol, MAPFRE) bemutatására, itt ismerhette meg a nagyközönség először a Renault Sport új márkaidentitását is. Ez utóbbi célja az, hogy a Renault Sport Racing és Cars divíziói közötti kapcsolódási pontokat megmutassa.



Az autó lelke az R.E.17 motor, amelyet a Renault Sport Racing fejlesztett. Az R.S.17 elemei között egy sincs, amely közös lenne az R.S.16 bármilyen részével. A tervezés teljesen tiszta lappal indult azért, hogy minden új szabálynak megfelelhessen az autó. Ez az első olyan F1 modell, amelyet teljes egészében a Renault Sport Racing alkotott meg két bázisán: Enstone-ban (Egyesült Királyság) és Viry-Châtillonban (Franciaország).

Thierry Koskas, a Renault Csoport értékesítési és marketing ügyekért felelős ügyvezető elnökhelyettese, valamint Jérôme Stoll et Cyril Abiteboul a Renault Sport Racing elnökeként és vezérigazgatójaként voltak jelen az eseményen, a vezetés más tagjai és természetesen a pilóták mellett.

Az R.S.17-et a csapat pilótái Nico Hülkenberg és Jolyon Palmer valamint a tartalék- és tesztpilóta Szergej Szirotkin mutatták be. Itt lépett a nyilvánosság elé először a Renault Sport Racing speciális tanácsadójaként Alain Prost is.

A Renault Sport Academy 2017-es line-upja is a színpadra lépett Jack Aitken, Max Fewtrell, Jarno Opmeer és Sun Yue Yang személyében. Őket a 2017-es szezon folyamán a Renault Sport Racing támogatja majd. Jack a GP3-as sorozatban mutathatja meg magát, Max, Jarno és Sun pedig a Formula Renault Eurocup rajtrácsán állnak majd fel, ahol a sorozat történetében a legmagasabb, 30 induló között kell minél előbbre jutniuk.




Jérôme Stoll, a Renault Sport Racing elnöke:
„Az R.S.17 az első versenyautó, amelyet Enstone és Viry együtt terveztek és fejlesztettek, és mondhatom, hogy ez az együttműködés kimondottan a megelégedésünkre szolgál. Az autó fantasztikus lett, emiatt roppant izgatottak vagyunk, és a lelkesedésünket tovább növeli, hogy a BP érkezése fontos új partnereket hozott az életünkbe: a BP és a Castrol két nagyon fajsúlyos márka. 2017-re a célunk egyértelmű: kézzelfogható, látható előrelépés mind a teljesítmény, mind pedig az eredmények tekintetében. Célunk a konstruktőri bajnokság ötödik helyezése.”

Cyril Abiteboul, a Renault Sport Racing vezérigazgatója:
 „A 2017-es szezonra minden összeállt ahhoz, hogy komoly lépést tegyünk előre. Az R.S.17 két helyszínen, egy istállóként működő csapat által befektetett megannyi munkaóra gyümölcse és az eredményre mindannyian büszkék lehetünk. A csapat minden szintjén kiváló munkatársaink vannak, és igazán el vagyunk ragadtatva Nico és Szergej érkezésétől, akik Jolyonnal 2017-ben nagyon ütőképes csapatot tudnak majd alkotni. Masszív együttműködéseket alakítunk ki partnerereinkkel, a BP, a Castrol, a MAPFRE és az SMP segítségével még jobbak lehetünk, és személyükben az előszezon legjobb szponzori megállapodásaival büszkélkedhetünk. Minden téren a mi Forma 1-es csapatunk fejlődte a legtöbbet, és most a pályán való bizonyítás következik. A célunk az, hogy minden futamon pontszerző helyen lehessünk.”

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER